Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Το αντίδοτο των Τούρκων στην ποδοσφαιρική βία


Τέλος τα άδεια γήπεδα και ο αποκλεισμός της έδρας. Το πείραμα των Τούρκων με την παρουσία αποκλειστικά και μόνο γυναικόπαιδων στα στάδια της χώρας αποδείχθηκε επιτυχές.

  Ο χουλιγκανισμός μέχρι πρότινος αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο στα γήπεδα της Τουρκίας.
Η ομοσπονδία της χώρας αφού δοκίμασε σχεδόν τα πάντα κατέφυγε σε μία πρωτότυπη συνταγή προκειμένου να παταχθούν τα κρούσματα βίας.

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έκαναν το λάθος να παρεκτραπούν σε φιλικό αγώνα με την Σαχτάρ. Έτσι το νέο μέτρο βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ακόμη όμως και για τα γυναικόπαιδα θα έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και τα παιδιά, πιστοποιητικά που θ' αποδεικνύουν ότι είναι γεννημένα μέχρι την 1 Ιανουαρίου 1999.

"Για να αυξήσεις το ενδιαφέρον σε αυτό το όμορφο παιχνίδι πρέπει να το προστατέψεις από παραβατικές συμπεριφορές.

Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν οικογένειες να δουν τον αγώνα σε ειρηνική ατμόσφαιρα" δήλωνε o πρόεδρος της τούρκικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για το πρόγραμμα που έχει το σύνθημα "Το όμορφο παιχνίδι πρέπει να παραμείνει όμορφο".

Για πρώτη φορά το μέτρο εφαρμόστηκε στην αναμέτρηση Φενέρμπαχτσε-Μανίσασπορ (20/9,1-1) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου