Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 16/05/2012



Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 26 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.


Καλό καιρό με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι και κατά περιόδους μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Περισσότερα »

Αποκαλύψεις για Μπαλοτέλι από Ραφαέλα Φίκο!

Η Ραφαέλα Φίκο μίλησε για πρώτη φορά για το χωρισμό της με τον Μάριο Μπαλοτέλι, τονίζοντας ότι αδυνατεί να δώσει εξήγηση καθώς της είχε κάνει πρόσφατα πρόταση γάμου. Διαβάστε το story.


"Θυμάμαι τη σειρήνα της αστυνομίας, το κρύο, τη σύγχυση, τις κράμπες στο στομάχι και τον βαθύ πόνο. Μάριο, γιατί με άφησες;"

Κάπως έτσι ξεκινάει η αφήγηση της Ραφαέλα Φίκο η οποία, μετά το τέλος της ερωτικής ιστορίας της με τον Μάριο Μπαλοτέλι, αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά αναφορικά με τα αίτια του χωρισμού.

Και φυσικά αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες από το βράδυ της 29ης Απριλίου, όταν είδε τον Μάριο Μπαλοτέλι να την απωθεί για να μην περάσει την πόρτα του σπιτιού του και να φτάνει στο σημείο να ειδοποιεί την αστυνομία για να την απομακρύνουν!

"Φύγε, φύγε, έλεγε συνέχεια. Φύγε, φύγε. Από τότε δεν έχω νέα του και ακόμα δεν γνωρίζω τον πραγματικό λόγο της συμπεριφοράς του.

Υπάρχει κάτι σοβαρό το οποίο όμως δεν μπορώ να εξηγήσω", τόνισε η Ναπολιτάνα μοντέλο στο περιοδικό "Chi", σε μία συνέντευξη η οποία θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη στα ιταλικά περίπτερα.


Όσον αφορά στις ερωτικές ατασθαλίες του Μάριο Μπαλοτέλι στο διάστημα που ήταν ζευγάρι με τη Ραφαέλα Φίκο, η άλλοτε παίκτρια του ιταλικού "Big Brother" είπε:

"Ξέρω ότι έκανε λάθος αλλά ανέλαβε τις ευθύνες του. Μου είχε ζητήσει συγγνώμη και επέλεξα να τον συγχωρήσω. Εσείς πιστεύετε ότι με κεράτωνε; Υπομονή, δεν έχει σημασία.

Ο Μπαλοτέλι που γνώρισα εγώ ήταν ένα χρυσό παιδί, καθόλου επιθετικός. Όταν είσαι ερωτευμένη, φροντίζεις να πάνε όλα καλά".

Η Φίκο διηγήθηκε μάλιστα και την πρόταση γάμου που της είχε γίνει πρόσφατα από τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι. "Μου ζήτησε να τον παντρευτώ με τον πιο ρομαντικό τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει.

Μου έστειλε λουλούδια σπίτι με μία κάρτα που έγραφε: "Σε αγαπώ, με παντρεύεσαι;" Θα παντρευόμασταν μέσα σε έναν χρόνο στη Νάπολη.

Δεν ξέρω, ίσως μέσα στον Μάριο υπάρχει λίγο Doctor Τζέκιλ και Mister Χάιντ. Ελπίζω ότι θα το ξανασκεφτεί, δεν θα τα διαλύσει όλα έτσι".


Ποια είναι όμως η σχέση του Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον Μάριο Μπαλοτέλι; Η απάντηση διά στόματος της πρώην αγαπημένης του "Σούπερ Μάριο":

"Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον αγαπάει πολύ. Ο μίστερ του συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας απέναντι στο γιο του. Λένε ότι την ερχόμενη σεζόν θα επιστρέψει για να παίξει στην Ιταλία; Δεν είμαι καθόλου σίγουρη για αυτό".

Περισσότερα »

"Σαμαράς, ο ήρωας του Old Firm"

Τον Γιώργο Σαμαρά επέλεξε η "Marca" ως το αστέρι της Εθνικής Ελλάδας, στο σχετικό αφιέρωμά της ενόψει Euro 2012. Διαβάστε τι αναφέρει το ισπανικό μέσο για τον άσο της Σέλτικ.


"Ο Έλληνας ήρωας του Old Firm που δεν έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα", είναι ο τίτλος που αφιερώνει η "Marca" στην ηλεκτρονική της έκδοση για τον Γιώργο Σαμαρά, η οποία ανάφερει αναλυτικά για τον 27χρονο άσο:

"Ο υψηλόσωμος στράικερ διακρίνεται για την αυτοθυσία του και τις μάχες που δίνει αλλά και για την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

Παίζει στη δεξιά πλευρά αλλά μπορεί να παίξει και απέναντι, γεγονός που του κόστισε όσον αφορά στη σχέση του με τον Έρικσον όταν ο τελευταίος ήταν στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πατέρας του, Γιάννης Σαμαράς, γεννήθηκε στη Μελβούρνη (Αυστραλία) από ελληνική οικογένεια ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό.

Είχε μία εντελώς διαφορετική διαδρομή από το γιο του, ο οποίος παρότι μεγάλωσε μέσα από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ δεν έχει παίξει ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Σαμαράς μετακόμισε στην Ολλανδία σε νεαρή ηλικία για να παίξει στη Χέρενφεν, με την οποία έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών.

Στο ολλανδικό πρωτάθλημα πέτυχε 21 γκολ μέσα σε 2,5 σεζόν ενώ είχε 30 συμμετοχές ως βασικός. Ο Αρσέν Βενγκέρ προσπάθησε να τον πάρει στην Άρσεναλ αλλά τελικά ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που εξασφάλισε τις υπηρεσίες του.


 Το δημοσίευμα της Marca για τον Γιώργο Σαμαρά

 Η άφιξη όμως του Έρικσον στους "πολίτες" είχε ως αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για τη Σέλτικ, τον σύλλογο που τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2008.

Μετά από δύο καλές σεζόν στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα που πέτυχε 15 και 10 γκολ αντίστοιχα, ο Σαμαράς είχε κάποια κάμψη στην απόδοσή του όμως φρόντιζε να επανορθώνει μέσα από τις καλές εμφανίσεις του στα Old Firm με αντίπαλο τη Ρέιντζερς.

Ειδικά, έχει μείνει στην ιστορία για τα δύο τέρματα που σημείωσε σε Σέλτικ -Ρέιντζερς, ανήμερα της 40ης επετείου από την τραγωδία του Άιμπροξ", αναφέρει χαρακτηριστικά το ισπανικό ΜΜΕ για τον Έλληνα διεθνή φορ.

Περισσότερα »

Υποβιβάστηκε η Χέρτα

Η Χέρτα πάλεψε, ισοφάρισε δύο φορές, την δεύτερη με 10 παίκτες, αλλά έμεινε στο 2-2 με την Φορτούνα στο Ντίζελντορφ και υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία. "Ντου" των οπαδών πριν τελειώσει το ματς..


Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν κατάφερε να κρατήσει την Χέρτα στην Bundesliga, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Φορτούνα στο Ντίζελντορφ.

Αυτή ήταν η ρεβάνς του μπαράζ, ενώ θυμίζουμε πως η ομάδα που τερμάτισε 3η στην 2η κατηγορία είχε νικήσει με 2-1 μέσα στο Βερολίνο στο πρώτο ματς.

Η Φορτούνα άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μπάιστερ, ο Μπεν-Χατιρά ισοφάρισε στο 23', αλλά αποβλήθηκε στο 54'.

Ο Ράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο 59' έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Χέρτα ισοφάρισε στο 85' με τον Ραφαέλ και έδωσε ενδιαφέρον στο ματς.

Διακοπή λόγω "ντου"

Ο διαιτητής έδειξε 7 λεπτά καθυστερήσεις, αλλά στο 6ο οι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την άνοδο, χωρίς να έχει σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής.

Ο τελευταίος πήγε στα αποδυτήρια μαζί με τους παίκτες και περίμεναν να αδειάσει ο αγωνιστικός χώρος για να συνεχιστεί το ματς, κάτι που έγινε 20 λεπτά αργότερα.

Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό το ένα λεπτό που απέμενε, έτσι η Φορτούνα επέστρεψε στην Bundesliga μετά από 15 χρόνια, ενώ η Χέρτα επέστρεψε στην 2η κατηγορία, έναν χρόνο μετά την άνοδό της.

Υποβιβάστηκαν λοιπόν Κάιζερσλαουτερν, Κολωνία και Χέρτα, ενώ ανέβηκαν Γκρόιτερ Φιρτ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Φορτούνα Ντίζελντορφ.

Περισσότερα »

Προσφυγή ο Σηφάκης κατά του Άρη

Προσφυγή κατά της ΠΑΕ Άρης κατέθεσε την Τρίτη (15/5) ο Μιχάλης Σηφάκης με την οποία ζητάει τα δεδουλευμένα του και 800.00 ευρώ επιπλέον


Δεν έφτανε στον Άρη η κατάπτωση της εγγυητικής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προστέθηκε ένα ακόμη πρόβλημα την Τρίτη (15/5).

Ο Μιχάλης Σηφάκης κατέθεσε προσφυγή κατά της "κίτρινης" ΠΑΕ με την οποία ζητάει συνολικά το ποσό των 988.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Σηφάκης με την προσφυγή του ζητάει τα δεδουλευμένα του που είναι 188.000 ευρώ, αλλά και 800.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό προστατευόμενης περιόδου που αφορά σε ποδοσφαιριστές κάτω των 28 ετών.

Αρχικά, ο Σηφάκης είχε ζητήσει 400.000 ευρώ, η αντιπρόταση της ΠΑΕ ήταν στα 200.000 ευρώ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να "κατεβαίνει" στις 300.000 ευρώ. Η απάντηση της ΠΑΕ ήταν αρνητική με τον Σηφάκη να διεκδικεί πλέον ολόκληρο το ποσό που είναι 800.00 ευρώ.

Στον Άρη πάντως και συγκεκριμένα, η νομική υπηρεσία τονίζει πως ο Σηφάκης δεν δικαιούται τα χρήματα από τον κανονισμό προστατευόμενης περιόδου και όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του τέλος Ιουνίου μπορεί να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί.

Περισσότερα »

Πρώτος στη λίστα ο Δερμιτζάκης

Συνάντηση σε καλό κλίμα με τον Παύλο Δερμιτζάκη είχε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, Λάζαρος Κουτλίδης. Φαβορί για τον πάγκο των "κυανέρυθρων" ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ.


Η αναζήτηση του Πανιωνίου για προπονητή συνεχίζεται, αλλά φαίνεται πως μάλλον βρέθηκε ο "εκλεκτός" για τον πάγκο των "κυανέρυθρων" και δεν είναι άλλος από τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε συνάντηση την Τρίτη με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Λάζαρο Κουτλίδη, κι έδειξε να τον ενδιαφέρει η προοπτική συνεργασίας με τους Νεοσμυρνιώτες, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Η απόφαση για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Άκη Μάντζιου δεν πρόκειται να παρθεί πριν το τέλος του μήνα, καθώς στη λίστα του Πανιωνίου βρίσκονται και άλλοι προπονητές, ένας εκ των οποίων είναι ο Μάκης Κατσαβάκης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, αν τελικά προτιμηθεί κάποιος Έλληνας τεχνικός, αυτός θα είναι πιθανότατα ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Περισσότερα »

Σε θετικό κλίμα η επαφή με Σιμάο

Ο Δημήτρης Γόντικας ζήτησε από τον μάνατζερ του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ να κάνει υπομονή για δυο εβδομάδες ακόμα ώστε να ακούσει την προσφορά του Παναθηναϊκού.


Να τα πουν ξανά σε δέκα-δεκαπέντε μέρες όταν οι πράσινοι θα είναι σε θέση να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την παραμονή του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αποφάσισαν ο Δημήτρης Γόντικας και ο Έκτορ Περέλτα. 

Ο πρόεδρος των πράσινων συνατήθηκε με τον μάνατζερ του Μοζαμβικανού και αφού τον ενημέρωσε για τις διοικητικές εξελίξεις και του είπε πως σύντομα θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στον πελάτη του, ζήτησε από την πλευρά του παίκτη να κάνει λίγη υπομονή ακόμα. 

Να μην υπογράψουν σε κάποια άλλη ομάδα μέχρι να ακούσουν την επίσημη πρόταση παραμονής του παίκτη στον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος των πράσινων υποστήριξε ότι η νέα διοίκηση θα είναι έτοιμη σε δέκα με δεκαπέντε μέρες να καταθέσει την προσφορά της στον Σιμάο και αυτός να κρίνει αν τον συμφέρει η όχι ούτως ώστε να βρίσκεται και του χρόνου στο πράσινο ρόστερ. 

Το γεγονός ότι ο μάνατζερ του παίκτη δεν αρνήθηκε το νέο ραντεβού και συμφώνησε να γίνει μια επαφή ακόμα δείχνει ότι ίσως τελικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα όσον αφορά το ενδεχόμενο της παραμονής του Μοζαμβικανού στον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα »

Μπόλονι: "Ξεχάστε το Γιάχο, κοιτάξτε την ΑΕΚ"

Ο Λάσλο Μπόλονι θέλησε να... απομακρύνει τους παίκτες του από τη συζήτηση για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τι είπε στην ομιλία του ενόψει ΑΕΚ.


Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Λάσλο Μπόλονι δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαιτησία του Γιάχου και την άρνησή του να καταλογίσει το καταφανέστατο πέναλτι του Καντέ πάνω στον Φωτάκη.


Γι'αυτό μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για "λάθος που κοστίζει 10 με 20 εκ. ευρώ". Δεν θέλει, όμως, η συνεχιζόμενη συζήτηση για τη διαιτησία του προηγούμενου ντέρμπι να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του εν όψει ΑΕΚ.


Αυτό φάνηκε στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παίκτες λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας προπόνησης στην Τούμπα.

"Όλοι ζήσαμε αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή με το διαιτητή κόντρα στον Παναθηναϊκό και σίγουρα μας ενοχλεί. Εμείς, όμως, πρέπει να δούμε τη δική μας ομάδα γιατί έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας.

Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα την Κυριακή και το ζητούμενο είναι πώς θα βελτιώσουμε την απόδοσή μας για να πάρουμε τη νίκη", τόνισε χαρακτηριστικά ο 59χρονος προπονητής.

Όπως και πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Ρουμάνος μίλησε για "μία ομάδα που μας ξέρει και την ξέρουμε πολύ καλά", αφού είναι η πέμπτη φορά φέτος που οι δύο "Δικέφαλοι" θα τεθούν αντιμέτωποι.  

Περισσότερα »

"Ο Κρέσιτς έχει προτεραιότητα τον ΠΑΟΚ"

Ο ατζέντης του Ντάριο Κρέσιτς, Μάριο Κνεζ, με δήλωσή του στο olaPAOK.gr επιβεβαιώνει τις επαφές με συλλόγους του εξωτερικού, ξεκαθαρίζει όμως τη στάση του.


Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ σχετικά με το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων εκτός Σούπερ Λίγκας για τον Ντάριο Κρέσιτς.

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για την Μπούρσασπορ και την Ανόρθωση που σκέφτονται την προοπτική ενίσχυσής τους με τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα.

Το olaPAOK.gr απευθύνθηκε στον ατζέντη του Κροάτη τερματοφύλακα, Μάριο Κνεζ προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του Κρέσιτς, ο οποίος έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον "Δικέφαλο".

Στη δήλωσή του ο κ. Κνεζ αναφέρει: "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχω συζητήσεις με τις ομάδες τα ονόματα των οποίων έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες. Όμως, στην πρώτη γραμμή για μας είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Ντάριο έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα και σκέφτεται να το ολοκληρώσει. Θέλει να παλέψει για να γίνει ξανά το νούμερο "1" του ΠΑΟΚ. Η σεζόν που διανύουμε δεν κύλησε όπως την είχε σχεδιάσει και θέλει να είναι πιο δυνατός την επόμενη περίοδο".

Προσθέτει ακόμη: "Πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και ότι θα συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ντάριο πιστεύει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αξίζουν χαρές, πολύ περισσότερες κι από αυτές που γεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Και είναι βέβαιος πώς η διοίκηση και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα παρουσιάσουν μία μεγάλη ομάδα, έτοιμη για κάθε πρόκληση".

Περισσότερα »

Κούπερ η εναλλακτική των Ισπανών

Μπορεί η απόκτηση Ισπανού τεχνικού να συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα του Ολυμπιακού, όμως, δε θα πρέπει να αποκλείεται η περίπτωση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.


Σαφώς και ο πρώτος στόχος είναι να αποκτηθεί Ισπανός τεχνικός με τον Μίτσελ Γκονζάλες να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Ωστόσο, υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο, το οποίο για να υλοποιηθεί θα χρειαστεί να μην έρθουν οι "ερυθρόλευκοι" σε συμφωνία με κάποιον από τους Ίβηρες. Σε αυτή την περίπτωση ένα από τα ονόματα που υπάρχουν στη λίστα της πειραϊκής ομάδας είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τον οποίο έχει σε εκτίμηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συν τοις άλλοις, ο Αργεντινός λόγω του περάσματός του από τον Άρη γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και θα μπορούσε να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Ωστόσο, ως τώρα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την πλευρά του 56χρονου, ενώ από την ΠΑΕ ισχυρίζονται πως δεν έχει εξεταστεί καν η υπόθεσή του.

Τέλος, υπάρχει μία φήμη και για τον Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος δεν αποκλείεται ν' αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, όμως, ακόμα κι έτσι η περίπτωσή του συγκεντρώνει με τις υφιστάμενες συνθήκες ελάχιστες πιθανότητες.

Περισσότερα »