Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Να λάμψει στην Μαδέιρα...

Η πολυπόθητη νίκη στην Τρίπολη μπορεί να μην ήρθε τελικά, ωστόσο ο Αστέρας δεν παύει να ελπίζει ότι στον σημερινό επαναληπτικό (22:00) με την Μαρίτιμο θα μπορέσει να «χτυπήσει» τους Πορτογάλους και θα φανεί ξανά το... άστρο του.


Το 1-1 του αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες και φυσικά μεγάλη δόση πίκρας στον σύλλογο της Αρκαδίας. Φάνηκε ξεκάθαρα εξάλλου πως ο Αστέρας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου και μπορεί κάλλιστα να την παίξει στα ίσια.

Το φαβορί στην αναμέτρηση που θα γίνει στο «Μπαρέιρος» μπορεί πλέον να είναι η Μαρίτιμο λόγω έδρας, όμως στις τάξεις της ελληνικής ομάδας υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως είναι ικανή να πάρει την πρόκριση, αν όλοι οι παίκτες δώσουν το κάτι παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους.

Το ζητούμενο βέβαια στην Πορτογαλία είναι σίγουρα ένα γκολ και αυτό θα ψάξει ο Αστέρας, χωρίς ωστόσο... υπερβολές και μεγάλα ρίσκο, αφού και πάλι πρώτος στόχος θα είναι να καλυφθούν τα μετόπισθεν. Σημαντικό φυσικά και το γεγονός ότι επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα ο μεγάλος απών του πρώτου αγώνα, Μπαρτολίνι, η απουσία του οποίου στοίχισε.

Σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξει ο Σάκης Τσιώλης δεν πρόκειται να ξεφύγει από το 4-4-1-1, με τους πιθανότερους 11 να είναι οι: Φούλοπ, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Αλβάρες, Χουανίτο, Ράγιος, Ναβάρο, Ουσέρο και Περόνε. 

Πηγή: Gazzeta

Περισσότερα »

Στον ΠΑΟΚ... για πάντα ο «Σάλπι»

Σε προφορική συμφωνία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για ανανέωση μέχρι το 2016 ήρθε ο ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως ο 31χρονος φορ θα είναι κάτοικος Τούμπας μέχρι τα... γεράματα!

 
Σε νέα επαφή που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο «δικέφαλος του Βορρά» και ο διεθνής στράικερ τα βρήκαν σε όλα ώστε να πορευτούν μαζί για μία ακόμα τετραετία.

Η συμφωνία που υπήρξε ήταν μόνο προφορική αλλά δεν θα αργήσουν να τελειώσουν και τα διαδικαστικά, κλείνοντας έτσι οριστικά το θέμα της παραμονής του Σαλπιγγίδη στον σύλλογο της Θεσσαλονικής.

Ο Σάλπι συμφώνησε με μειωμένες αποδοχές και βρέθηκε λύση και για τις 900.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ο παίκτης, καθώς επίσης και για το ύψους του νέου συμβολαίου του μέχρι το 2016, το οποίο θα δεχτεί όπως όλα δείχνουν «ψαλίδι». 

Συγκεκριμένα, παλαιότερα είχε γίνει πρόταση για τριετές συμβόλαιο στον Σαλπιγγίδη, αλλά ο διεθνής φορ ζητούσε τετραετές. Ετσι, η ΠΑΕ είχε καταθέσει εναλλακτική πρόταση για τετρεαετές με πολύ χαμηλές απολαβές τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου.

Πηγή : Gazzeta

Περισσότερα »

Ο τέλειος συνδυασμός: Κούκλος και χαζομπαμπάς ο David Beckham! (pic)

Ο άσος του ποδοσφαίρου David Beckham πήρε τους δυο γιους του και παρακολούθησαν τον αγώνα Volley των γυναικών!


Ο μικρός Cruz όμως φαίνεται πως …δεν έπαιρνε τα μάτια του από τον μπαμπά του και τον πείραζε ασταμάτητα.
Του τσίμπαγε τα μάγουλα και τον γαργαλούσε, αλλά δε φάνηκε να ενοχλεί τον David! Ίσα ίσα που το απολάμβανε κιόλας…
Ο 6χρονος Cruz o οποίος μοιάζει και στους δυο, Victoria και David χασμουριόταν διαρκώς, οπότε και πείραζε τον μπαμπά του μπας και..ξυπνήσει!
Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής πήρε για τα παιδιά του και τον ίδιο χάμπουργκερ με μαρούλι και μπιφτέκι!
Ε που και που κάνει και αυτός τις ατασθαλίες του…
  • Δείτε (Pic)








Πηγή : MyChannel

Περισσότερα »

Πάει για αρχηγός ο Μανιάτης

Μπορεί να βρίσκεται μόλις 1μιση χρόνο στον Ολυμπιακό, όμως ο Γιάννης Μανιάτης με τις ηγετικές του ικανότητες, προβάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.


Από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό και από τον πάγκο στην πεντάδα των αρχηγών. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει απάνω του τ' όνομα του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της ζωής του.

Ο Έλληνας άσος, αποκτήθηκε για δεξί μπακ τον Γενάρη του 2011 και τελικά καθιερώθηκε στους Νταμπλούχους ως αμυντικό χαφ, από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ στην Μασσαλία και μετά.

Τώρα, ετοιμάζεται για μια νέα σεζόν με τους Πειραιώτες και παλεύει στις προπονήσεις της προετοιμασίας, όπως τον πρώτο καιρό και σαν να μην έχει σίγουρη τη θέση στην ενδεκάδα.

Είναι μάλιστα από τους ποδοσφαιριστές ηγέτες της ομάδας, αφού δίνει κατευθύνσεις τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Για τον λόγο αυτό, ο Μανιάτης αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται στην φετινή λίστα με τους αρχηγούς.

Ο διεθνής άσος, είναι από τους παίκτες που τα δίνει όλα για την ομάδα, αποτελεί υπόδειγμα για τους νέους ποδοσφαιριστές με την δουλειά του και την συμπεριφορά του, είναι αγαπητός από τον κόσμο και σε λίγο καιρό θα είναι από τις σημαίες της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την πεντάδα των αρχηγών έχει ακουστεί και το όνομα του Ραφίκ Τζιμπούρ. Να σας θυμίσουμε πως πέρσι οι αρχηγοί ήταν οι: Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μοδέστο και Μέλμπεργκ.

Πηγή : Sport24

Περισσότερα »

Ξανά κυπελλούχος μετά το '69 η Μπόκα

Το κύπελλο Αργεντινής διεξήχθη ξανά μετά από 43 χρόνια και η Μπόκα Τζούνιορς... διατήρησε τα σκήπτρα της.


Στον τελικό που διεξήχθη στην πόλη Σαν Χουάν, ο σύλλογος του Μπουένος Άιρες προσέθεσε άλλο ένα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του, νικώντας 2-1 τη Ράσινγκ Κλουμπ.
Για την ομάδα του Φαλκιόνι σκόραραν ο Σαντιάγο Σίλβα στο 21' και ο Λούκας Βιάτρι στο 62', προτού ο Βαλεντίν Βιόλα μειώσει για τη Ράσινγκ στο 68', χωρίς όμως ν' αλλάξει κάτι στη συνέχεια του αγώνα.

Έτσι η Μπόκα επανέλαβε το θρίαμβο του 1969! Τότε σε διπλούς τελικούς με την Ατλέτικο Άτλαντα είχε κατακτήσει την κούπα με νίκη 3-1 εντός και ήττα 1-0 εκτός. Μένει να φανεί αν το κύπελλο Αργεντινής θα καθιερωθεί ως διοργάνωση ή θα... καταργηθεί εκ νέου όπως συνέβη το 1970. 

Περισσότερα »

Στην αναμονή για το νέο συμβόλαιο ο Σαλπιγγίδης

Αν και το τελευταίο διάστημα, λόγω των εξελίξεων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ, πέρασε σε δεύτερη μοίρα το θέμα παραμονής του Σαλπιγγίδη, υπήρξε ωστόσο εξέλιξη.


Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, σε προφορικό επίπεδο, για να υπογραφεί από τώρα νέο τετραετές συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές και συγκεκριμένο τρόπο αποπληρωμής των οφειλομένων που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί εγγράφως, αφού στον ΠΑΟΚ βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα της επένδυσης Σαββίδη. 

Αν ο ομογενής επιχειρηματίας αναλάβει εν τέλει τα ηνία της ΠΑΕ, αυτός θα είναι που θα κληθεί να επικυρώσει την συμφωνία ή να προτείνει κάτι διαφορετικό στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στην αντίθετη περίπτωση και εφόσον παραμείνει στο τιμόνι της ΠΑΕ ο Ζήσης Βρύζας, η συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη θα αποτυπωθεί και εγγράφως.

Η πρόταση για τετραετές συμβόλαιο στον Σαλπιγγίδη είχε γίνει και λίγο διάστημα πριν, όταν η βασική θέση της ΠΑΕ ήταν για τριετές συμβόλαιο και ο διθνής επιθετικός ζητούσε τετραετές. Τότε η ΠΑΕ είχε καταθέσει εναλλακτική πρόταση για τετρεαετές με πολύ χαμηλές απολαβές τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου. Τώρα όμως βελτιώθηκαν οι οικονομικοί όροι και επήλθε συμφωνία.

Περισσότερα »

Στεργίου : Εκτός Τελικού για ένα άλμα !!

Η πολύ καλή εμφάνιση της Τόνιας Στεργίου στον προκριματικό του ύψους δεν συνδυάστηκε με την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου.


Έχοντας έγκυρη προσπάθεια στα 1μ93 η 27χρονη πρωταθλήτρια πήδηξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά εφέτος, αποτυγχάνοντας όμως τρεις φορές στο 1μ96 (όριο πρόκρισης) έμεινε 13η στη γενική κατάταξη και για μια θέση εκτός τελικού.

Η Στεργίου είχε την ίδια επίδοση με άλλες δώδεκα αθλήτριες, αλλά αυτή και η Γερμανίδα Φρίντριχ δεν πέρασαν με την πρώτη το 1μ93, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη 12άδα.
Αυτή που "πέταξε" εκτός τελικού την Ελληνίδα άλτρια ήταν η Ουζμπέκα Ράντζιβιλ, η οποία, αν και υπερέβη με την τρίτη το 1μ93 και ήταν 13η, ήταν η μόνη απ' όσες δοκίμασαν που πέρασε πάνω από τα 1μ96.

"Δεν ξέρω τι να πω. Δεν ξέρω πως να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου. Πλήρωσα τα λάθη της χρονιάς από τα προβλήματα. Μακάρι να έκανε όλα τα άλματα με την πρώτη για να ήμουν στη 12άδα. Δικό μου λάθος που δεν έμεινα συγκεντρωμένη. Θα ήμουν πολύ καλύτερα στον τελικό. 

Το ευχαριστήθηκα πάντως γιατί το πάλεψα. Υπόσχομαι να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη", δήλωσε η Στεργίου μετά την προσπάθειά της.

Περισσότερα »

Europa League...Live

Βραδιά Europa League είναι η σημερινή με αρκετά παιχνίδια για τους λάτρεις του Στοιχήματος.

 
Φυσικά έχουμε και τις ελληνικές ομάδες ΠΑΟΚ και ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ όπου δίνουν της ρεβάνς με Μπνει Γιεχουντα και Μαριτιμο αντίστοιχα…Ευχόμαστε με τη νίκη και για τους δυο συλλόγους…

Όσοι έχετε δορυφορικό εξοπλισμό και κυρίως με Μοτέρ, υπάρχουν αρκετά κανάλια (Free) τα οποία θα μεταδώσουν Live μερικούς από τους σημερινούς αγώνες
  • Αναλυτικά:
  • Anorthosis vs. Dila Gori ( 1TV Georgia ) TurkSat 42 Μοίρες Ανατολικά
  • Genk vs. Videoton ( Magyar 2) Eutelsat 16 & 9  Μοίρες Ανατολικά
  • Annovero vs. Sent Patricks ( Kabel Eins ) Astra 19.2 Μοίρες Ανατολικά
  • Bursaspor vs. Kouopio ( TRT Haber ) TurkSat 42 & Eutelsat 7 Μοίρες Ανατολικά
  • Marseille vs. Eskisehirspor ( TRT Turk ) TurkSat 42 & Astra 19.2 & Eutelsat 7 Μοίρες Ανατολικά

Περισσότερα »

Ατυχήματα στον Αθλητισμό (Video)

Τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια πολλών αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν απουσιάζουν. Μπορεί να ειπωθεί, μάλιστα, ότι είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά...


Συμβαίνει, πάντως και στις χειρότερες... οικογένειες να καταγράφονται από τον τηλεοπτικό φακό εικόνες με πτώσεις αθλητών και αθλητριών την ώρα που επιχειρούν να διακριθούν επαγγελματικά, ή απλά να κάνουν το χόμπι τους.
  • Δείτε το Video και θα καταλάβετε...

Περισσότερα »

"Τότεναμ" για Στέφανο Καπίνο...

Ιδιαίτερα περιζήτητος φαίνεται πως έχει γίνει ο Στέφανος Καπίνο, με την Τότεναμ να φέρεται έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

 
Η εξαιρετική παρουσία του διεθνούς πορτιέρο στο διάστημα που κάθισε πέρυσι κάτω από τα δοκάρια του τριφυλλιού, έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ανάμεσα στους μνηστήρες που τον «ζαχαρώνουν» φαίνεται πως είναι και η Τότεναμ, η οποία μάλιστα φέρεται έτοιμη να καταθέσει πρόταση που θα φτάνει στα 1,5 εκ. ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης για την αγορά του.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» που έχουν κάνει ήδη πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον τον Καπίνο ως το 2016, δεν δείχνουν να συζητούν την πώλησή του με λιγότερα από 3 εκ. ευρώ. Η απάντηση πάντως του υψηλόσωμου γκολκίπερ στο... κάλεσμα του Παναθηναϊκού, δεν έχει ακόμα δοθεί, κάτι που πιθανώς να γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Περισσότερα »

Πεντάρα της Ρεάλ στη Μίλαν..(Vid)

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία... Πέντε γκολ (5-1) έριξαν οι Μαδριλένοι στους Ροσονέρι σε φιλικό αγώνα που έγινε στις ΗΠΑ!

 
Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με τρομερό σουτ του Ντι Μαρία μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση του Αμπιάτι, για να έρθει η ισοφάριση για τους Μιλανέζους στο 33' με ωραίο πλασέ του Ρομπίνιο στην κίνηση μετά από συνδυασμό των Κασάνο-Νοτσερίνο. Το ημίχρονο έληξε 1-1 αλλά στην επανάληψη η Ρεάλ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και διέσυρε τους Ροσονέρι!

Στο 49' ο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με κεραυνό άφησε άγαλμα τον Αμέλια για το 2-1, για να γίνει στο 65' το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Πορτογάλου, που πλάσαρε σωστά στο τετ α τετ από την ασίστ του Κακά.

Στο 80' ο Ράμος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-1 στο 89' από τον Καγεχόν, που κατέβασε ωραία την μπάλα και πλάσαρε από κοντά.
  • Οι συνθέσεις
Ρεάλ Μ. (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας (85' Αντάν), Βαράν (46' Αρμπελόα), Πέπε (70' Ροντρίγκεζ), Κοεντράο (75' Σαχίν), Φερνάντεζ (46' Ράμος), Κεντίρα (46' Αλόνσο), Οζίλ (61' Κακά), Ντι Μαρία (61' Καγεχόν), Ντιαρά (70' Γκρανέρο), Ρονάλντο (80' Μοράτα), Μπενζεμά (46' Ιγκουαΐν).

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι (46' Αμέλια), Αμπάτε (46' Ντε Τσίλιο), Μπονέρα, Ατσέρμπι (46' Γέπες), Αντονίνι (46' Μεσμπά), Νοτσερίνο (77' Βαλότι), Αμπροζίνι (69' Τραορέ), Φλαμινί (58' Κονστάντ), Μπόατενγκ (58' Εμάνουελσον), Ρομπίνιο, Κασάνο (46' Ελ Σαραουί).

Περισσότερα »

ΑΕΛ για... σεντόνι!

Μετά το 1-0 στην Κύπρο, η ΑΕΛ νίκησε με το ίδιο σκορ μέσα στο Βελιγράδι την Παρτίζαν και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League. Εκτός έδρας πρόκριση για Σέλτικ και Φενέρμπαχτσε.


Τεράστια πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League που τη φέρνει πιο κοντά στο όνειρο του... σεντονιού πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης η ΑΕΛ.

Η πρωταθλήτρια Κύπρου επιβλήθηκε με 1-0 της Παρτίζαν στο Βελιγράδι και έκανε "νταμπλ" νικών απέναντι στους πρωταθλητές Σερβίας (1-0 και στην Κύπρο), γεγονός που της επιτρεπει να διεκδικήσει σε δύο παιχνίδια στην επόμενη φάση τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 23ο λεπτό ο Ντόσα Τζούνιορ, ενώ η αξία της νίκης και της πρόκρισης αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για το συγκρότημα του Πάμπου Χριστοδούλου αν αναλογιστεί κανείς ότι κλήθηκε να υπερασπιστεί αυτό το σκορ παίζοντας με 10 παίκτες από το 28ο λεπτό (αποβολή του Μοντέιρο με δεύτερη κίτρινη).

Πλέον, οι "κυανοκίτρινοι" θέτουν ως στόχο να γίνουν η τρίτη κυπριακή ομάδα μετά από την Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ που θα παίξουν στους ομίλους του Champions League, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους ομίλους του Europa League.
  • Παρτιζάν (Βλάντιμιρ Βερμέζοβιτς): Στόϊκοβιτς, Βολκόφ, Ιβάνοφ, Όστοιτς, Τόμιτς, Ακσεντίγεβιτς, Σ. Μάρκοβιτς, Ίλιτς (62' Ζούμπια), Μπάμποβιτς (46' Νίνκοβιτς), Λ. Μαρκοβιτς, Τσέποβιτς (73' Μίτροβιτς)
  • ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Καρλίτος, Ουόν, Τζούνιορ, Μπεμπέ (60' Τζιλμπέρτο), Νικολάου, Ντεντέ, Μοντέιρο, Εντμάρ (85' Σέρτζιο), Βοού (72' Ντίκσον).

Περισσότερα »

Κάτοικος " Ολντ Τράφορντ " Ο Φαν Πέρσι

Τοπική εφημερίδα του Μάντσεστερ αποκάλυψε ότι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποδέχτηκε πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γίνεται κάτοικος "Ολντ Τράφορντ". Διαβάστε λεπτομέρειες.


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η "Manchester Evening News", Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους έχουν τεθεί νοκ-άουτ από το παιχνίδι της διεκδίκησης του Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την Άρσεναλ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι πλέον στην pole position για να κάνουν το "μπαμ" του φετινού καλοκαιριού.

Το ίδιο μέσο υποστηρίζει πως ο Ολλανδός επιθετικός έχει αποδεχτεί την πρόταση της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και είναι θέμα χρόνου να βγάλει την κόκκινη φανέλα της Άρσεναλ για να φορέσει την ομόχρωμη της Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, εικάζει ότι ο πρώτος σκόρερ της Premier League τη σεζόν που ολοκληρώθηκε θα αφήσει την αποστολή των "κανονιέρηδων" που βρίσκεται στη Γερμανία (αντιμετωπίζει την Κολωνία σε φιλικό) και είναι πολύ πιθανό να έχει μπει σε αεροπλάνο για την Αγγλία ώστε να συμφωνήσει επίσημα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...


Περισσότερα »

"Συγγνώμη" Μουρίνιο σε Βιλανόβα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η συμπεριφορά του απέναντι στον Τίτο Βιλανόβα στο περσινό Σούπερ Καπ ενώ εξήγησε γιατί αξίζει τη Χρυσή Μπάλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.


Λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές και αυτό φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της κόντρας του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Τίτο Βιλανόβα.

Ο "special one" είχε βάλει το δάχτυλό του στο μάτι του τότε βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα στο πλαίσιο του ισπανικού Σούπερ Καπ της περασμένης σεζόν (στο δεύτερο ματς στο "Καμπ Νόου") όμως τώρα δηλώνει μετανιωμένος για εκείνη την πράξη του.

"Δεν έπρεπε να κάνω αυτό που έκανα. Προφανώς δεν είμαι τρελός και πίσω από εκείνη την χειρονομία υπήρχε κάποιο κίνητρο, όμως έκανα λάθος, το παραδέχομαι", τόνισε ο Μουρίνιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στις ΗΠΑ όπου προετοιμάζεται αυτή την περίοδο η Ρεάλ, και πρόσθεσε:

"Λέω πάντα στους παίκτες μου να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, σε εκείνη την περίπτωση εγώ δεν τα κατάφερα. Το σημαντικό είναι πως αυτό που συνέβη, μένει στο παρελθόν.
Από το επόμενο ματς κιόλας εγώ και ο Βιλανόβα θα χαιρετιστούμε εγκάρδια και θα στείλουμε το μήνυμα πως δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο.


Επίσης, ο τεχνικός των "μερένγκες" κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για το πού πρέπει να καταλήξει φέτος το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, με τον Πορτογάλο να "ψηφίζει" τον συμπατριώτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Πριν από δύο χρόνια ο Κριστιάνο είχε πετύχει περισσότερα τέρματα από όλους και πήρε το Χρυσό Παπούτσι αλλά χάνοντας το πρωτάθλημα Ισπανίας η Χρυσή Μπάλα  κατέληξε στον Μέσι.

Αυτή τη φορά, για την αξιοπιστία του θεσμού, θα ήταν σωστό το βραβείο να πήγαινε σε αυτόν, μολονότι σημείωσε λιγότερα τέρματα από τον Αργεντίνο".

Περισσότερα »

Την Παρασκευή μιλάει ο Σάντος

Την Παρασκευή (10/8) ο Φερνάντο Σάντος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινώσει και την αποστολή για το φιλικό με τη Νορβηγία στο Όσλο


 Σε γνωστό ξενοδοχείο ο Φερνάντο Σάντος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινώσει και τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για το φιλικό παιχνίδι με την Νορβηγία.
Το ματς θα γίνει στο Όσλο στις 15 Αυγούστου (18.00) και αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τις επίσημες υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Να θυμίσουμε πως ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχει καλέσει στην προεπιλογή της Εθνικής ήδη ένδεκα παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.
Αυτοί είναι οι: Αλέξανδρος Τζόρβας, Στέλιος Μαλεζάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παναγιώτης Κονέ, Σωτήρης Νίνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γρηγόρης Μάκος, Κώστας Φορτούνης, Γιώργος Σαμαράς και Γιώργος Τζαβέλλας.

Περισσότερα »

Σιγά μην έχαναν οι Κινέζοι

Το απόλυτο φαβορί, η Κίνα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό των ανδρών, επικρατώντας με 3-0 της Νοτίου Κορέας.


Με την τριάδα-"φωτιά" των Λονγκ Μα, Τζίκε Τζανγκ και Χάο Γουάνγκ, η Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό των ανδρών, όπως ακριβώς είχε κάνει και στα μονό των ανδρών, αλλά και σε μονό, ομαδικό στις γυναίκες.

Οι Κινέζοι νίκησαν με 3-0 τους Νοτιοκορεάτες, αφού οι Μα και Τζανγκ πέτυχαν δύο νίκες στο μονό και οι Τζανγκ/Γουάνγκ άλλη μία νίκη στο διπλό.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στη Γερμανία, που επικράτησε με 3-1 του Χονγκ Κονγκ.

Περισσότερα »

Χρυσό τρεμπλ για τις Μέι-Τρίνορ/Γουόλς

Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ κατέκτησαν η Μίστι Μέι-Τρίνορ και η Κέρι Γουόλς σε έναν αμερικανικό "εμφύλιο" με τις Ρος/Κέσι.


Το γύρο του θριάμβου στο Horse Guards Parade έκανε η Μίστι Μέι-Τρίνορ και δεν αρνήθηκε να ποζάρει για αναμνηστικές φωτογραφίες με όποιον της το ζήτησε.

Με αυτόν τον τρόπο πανηγύρισε η σπουδαία Αμερικανίδα την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου στο μπιτς βόλεϊ με την εξίσου σπουδαία παρτενέρ της, Κέρι Γουόλς.

Στο μεγάλο τελικό επικράτησαν εύκολα των επίσης Αμερικανίδων Έιπριλ Ρος και Τζένιφερ Κέσι με 2-0 (21-16, 21-16) σε 36 λεπτά και κάπου εδώ ολοκλήρωσαν την ολυμπιακή καριέρα τους. Είναι οι μοναδικές με τρία χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό τους.

Πιο συναρπαστική εξέλιξη είχε ο "μικρός" τελικός ανάμεσα στις Βραζιλιάνες Τζουλιάνα Σίλβα και Λαρίσα Φράνκα. Οι Βραζιλιάνες επικράτησαν με 2-1 (11-21, 21-19, 15-12) σε 53 λεπτά των Κινέζων Τσεν Ξούε και Ξι Ζανγκ.

Περισσότερα »

Πρώτος με την αξία του ο Μέριτ

Ο Άρις Μέριτ απέδειξε πως είναι ο καλύτερος εμποδιστής στον κόσμο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα με το απίστευτο 12.92. Δεν τερμάτισε ο Ρόμπλες.


Ο Αμερικανός έφερε στη χώρα του και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα μετά το 1996, σημειώνοντας μάλισα και ατομικό ρεκόρ, ενώ πλησίασε πάρα πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ (12.87).
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπατριώτης του, Τζέισον Ρίτσαρντσον, ενώ με νέο εθνικό ρεκόρ, ο Τζαμαϊκανός Έινσλ Πάρτσμεντ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο σπουδαίος Κουβανός και (πρώην) κάτοχος του τίτλου, Ντάιρον Ρόμπλες, δεν κατάφερε να τερματίσει, αφού τραυματίστηκε στο τέταρτο εμπόδιο.
  • Οι 8 του τελικού:
1. Άρις Μέριτ (ΗΠΑ) 12.92
2. Τζέισον Ρίτσαρντσον (ΗΠΑ) 13.04
3. Έινσλ Πάρτσμεντ (Τζαμάικα) 13.12
4. Λόρενς Κλαρκ (Μεγάλη Βρετανία) 13.39
5. Ράιαν Μπράθουεϊτ (Μπαρμπέιντος) 13.40
6. Ορλάντο Ορτέγα (Κούβα) 13.43
7. Λίαν Φούρι (Νότιος Αφρική) 13.53
Ντάιρον Ρόμπλες (Κούβα) δεν τερμάτισε

Περισσότερα »

Ρωσία - Λιθουανία 83-74

Μετά από ένα συγκλονιστικό δ' δεκάλεπτο, η Ρωσία επιβλήθηκε με 83-74 της Λιθουανίας και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ισπανία


Στις 4 καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων, προκρίθηκε η Ρωσία, νικώντας στον προημιτελικό με σκορ 83-7.

Ο Φριντζόν κάρφωσε στα 10'' πριν τη λήξη του αγώνα κι έγραψε το τελικό σκορ με 83-74, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης. 

Η ανωτερότητα των Ρώσων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν εμφανής και κυρίως στο α' ημίχρονο, που η Λιθουανία ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Στο δ' δεκάλεπτο, η Λιθουανία πάλεψε, μείωσε στον πόντο με τρίποντο του Καουκένας, όμως δεν είχε συνέχεια η αντεπίθεσή της και η Ρωσία βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Μόνια.

Περισσότερα »

Γαλλία - Ισπανία 59-66

Η Ισπανία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στο τέλος νίκησε με 66-59 της Γαλλίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία


Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε στην επιθετική αφλογιστία των Γάλλων, αλλά και την ψυχραιμία των Ισπανών, η "φούρια ρόχα" επικράτησε με σκορ 66-59 και πέρασε στα ημιτελικά της Παρασκευής (10/8), όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Ρωσία.

Οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά στο δ' δεκάλεπτο αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, έκαναν κακές επιθέσεις, έχασαν πολλά σουτ και υπέκυψαν στους Ισπανούς. 

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έμεινε για περίπου 7 λεπτά άποντη και δεν είχε τύχη απέναντι στην Ισπανία, που μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερη μέρα, να μην έπαιξε στο τέμπο που μπορεί αλλά ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος κι έβαλε ένα καθοριστικό καλάθι με τον Μαρκ Γκασόλ στα 45'' πριν το τέλος.

Στα 23'' πριν το τέλος, ο Μπατούμ έκανε σκληρό φάουλ στον Ναβάρο και κέρδισε νέο αντιαθλητικό φάουλ, με τα πνεύματα να ανάβουν επικίνδυνα στο παρκέ. Με τις βολές των Ναβάρο και Γκασόλ, η Ισπανία προηγήθηκε με 66-57 και τα πάντα τελείωσαν.

Περισσότερα »

Βραζιλία - Αργεντινή 77-82

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Αργεντινή νίκησε την Βραζιλία με 82-77 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. 


Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αργεντινή, η οποία επικράτησε της Βραζιλίας με 82-77 για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η παρέα του Μανού Τζινόμπιλι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επέβαλε τον ρυθμό της μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά, οι Βραζιλιάνοι στα τελευταία δέκα λεπτά, μείωσαν και απείλησαν τους Αργεντίνους, οι οποίοι, όμως κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση τους για την τετράδα για τρίτη διαδοχική φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).

Περισσότερα »

ΗΠΑ - Αυστραλία 119-86

Οι ΗΠΑ δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Αυστραλία και επικράτησαν με 119-86. Αντίπαλος των Αμερικανών στα ημιτελικά η Αργεντινή.


Αντίπαλος πλέον των Αμερικανών στα ημιτελικά θα είναι η Αργεντινή, η οποία επικράτησε της Βραζιλίας για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στα ημιτελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, με τους Αργεντίνους να παίρνουν τη νίκη και να φτάνουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Περισσότερα »

Έκλεισε Μούρα η Παρί...

Παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να θεωρείται από την Τετάρτη ο Λούκας Μούρα, ο οποίος, πάντως, θα ενταχθεί στο δυναμικό της τον Ιανουάριο.


Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Σάο Πάουλο, η οποία κατέρρευσε από τις πολλές, ταυτόχρονες επισκέψεις, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός (κλείνει τα 20 σε πέντε ημέρες) υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη γαλλική ομάδα.

Η μεταγραφή θα κοστίσει στην Παρί περίπου 43 εκ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους), ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της βραζιλιάνικης ομάδας, που είχε αρκετές προτάσεις να εξετάσει πριν απαντήσει καταφατικά στο γαλλικό σύλλογο.

"Αποκτώντας έναν παίκτη με την ποιότητα του Λούκας Μούρα, η Παρί προετοιμάζει το μέλλον της. Ο παίκτης είχε συμβόλαιο με τη Σάο Πάουλο μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και για την περίπτωσή του είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Παρό.

Νωρίτερα ο συμπατριώτης και μελλοντικός συμπαίκτης του Μούρα, Τιάγκο Σίλβα, είχε δηλώσει στη "L' Equipe": "Ο Λεονάρντο ζήτησε τη γνώμη μου για τον Μούρα. Του είπα καλά πράγματα γι' αυτόν όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά επειδή έχει τεράστιες τεχνικές αρετές. Θα ήθελα να τον έχω μαζί μου στην Παρί. Είναι πολύ χρήσιμος, έξυπνος και ικανότατος παίκτης".

Περισσότερα »

Μια φορά και έναν καιρό....

Η Άλισον Φίλιξ στέφθηκε για πρώτη φορά χρυσή Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα, κατεβαίνοντας κάτω από τα 22 δευτερόλεπτα στον τελικό του αγωνίσματος.


Η Φίλιξ ολοκλήρωσε την κούρσα της σε 21.88, αφήνοντας δεύτερη τη Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις, που μετά το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα, πανηγύρισε και το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα με ατομικό ρεκόρ 22.09. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Καρμελίτα Τζέτερ.
  • Τα αποτελέσματα του τελικού:
1. Άλισον Φίλιξ (ΗΠΑ) 21.88
2. Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις (Τζαμάικα) 22.09
3. Καρμελίτα Τζέτερ (ΗΠΑ) 22.14
4. Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν (Τζαμάικα) 22.38
5. Σάνια Ρίτσαρντς-Ρος (ΗΠΑ) 22.39
6. Μουριέλ Αούρ (Ακτή Ελεφαντοστού) 22.57
7. Μιριάμ Σουμαρέ (Γαλλία) 22.63
8. Σεμόι Χάκετ (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 22.87

Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Μέλμπεργκ

Λίγες ώρες μετά το δανεισμό του Κρίστιαν Σαπάτα στη Μίλαν, η διοίκηση της Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος επιστρέφει στην Ισπανία μετά από έντεκα χρόνια. 


Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τα "κίτρινα υποβρύχια", τα οποία τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη Segunda Division.

Ως γνωστόν οι "ερυθρόλευκοι" επιθυμούσαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον 34χρονο άσο, ωστόσο η αναβλητικότητα που επέδειξε ο τελευταίος τους ανάγκασε να στραφούν σε άλλες λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όλοφ Μέλμπεργκ άφησε την πατρίδα του το καλοκαίρι του 1998 σε ηλικία 20 ετών για να αγωνιστεί στην ισπανική Ρασίνγκ Σανταντέρ. Τρία χρόνια αργότερα μεταπήδησε στην Άστον Βίλα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μία οκταετία.

Εν συνεχεία έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας του παίρνοντας μεταγραφή στη Γιουβέντους και μετά από μία γεμάτη σεζόν μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Περισσότερα »

"ΜΠΑΜ" ΑΠΟ ΟΦΗ - Έκλεισε Παπάζογλου

Ο Θανάσης Παπάζογλου αφίχθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο και επισημοποίησε τη μεταγραφή στον στον ΟΦΗ.


Ο 24χρονος σέντερ φορ υπέγραψε το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία του προέδρου του ΟΦΗ Μάνθου Πουλινάκη και του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκου Μαχλά, μονοετές (με οψιόν ενός ακόμη έτους) συμβόλαιο συνεργασίας και τίθεται αμέσως στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου. 

Πιθανότατα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό του Σαββάτου (17.30) με την Επισκοπή Ρεθύμνου στο ΒΑΚ.
Ο Παπάζογλου, τον οποίο υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου ο Πέτρος Μαρινάκης, μίλησε κατά την άφιξή του για το νέο σταθμό της καριέρας του:

"ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα όπως ήταν ο ΠΑΟΚ και ελπίζω αυτή την φορά να προσφέρω περισσότερα από ό,τι τα τρία τελευταία χρόνια. Μέτρησε για μένα η δυναμική, η ιστορία, η βαρύτητα, ο κόσμος και το πόσο πολύ με ήθελαν οι άνθρωποι κι ο προπονητής του συλλόγου. 

Ήρθα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Όταν έχεις να αποδείξεις κάτι, είναι καλό γιατί σημαίνει ότι έχεις στόχους στη ζωή σου».

Ο πανύψηλος επιθετικός μίλησε και για τις ποδοσφαιρικές συνθήκες που προσφέρει το Γεντί Κουλέ: "Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, το γήπεδο είναι κλουβί και σίγουρα βοηθάει πολύ την ομάδα".

Ο Παπάζογλου έκανε την αρχή, έπονται οι υπόλοιποι. Ο ΟΦΗ πασχίζει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας τις υποθέσεις του Μπρούνο Τσιρίλο και του Γιώργου Ιωαννίδη, ενώ εξελίξεις αναμένονται και στην υπόθεση Κουτσιανικούλη.

Περισσότερα »

Δώνης: "Η Τούμπα θα είναι το Φρούριο μας"

Στον παράγοντα έδρα στάθηκε ο Γιώργος Δώνης με αφορμή το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, κόντρα στην Μπνέι Γιεχούντα.


Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ισραηλινή ομάδα, ο προπονητής του "δικεφάλου" υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πιεστικός στα εντός έδρας παιχνίδια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μεταγραφικά θέματα.

"Πέρα από την πρόκριση που πρέπει να πάρουμε αύριο (σ.σ. Πέμπτη), πρέπει γενικά η έδρα μας να είναι πολύ δυνατή με ελάχιστες απώλειες. Στο τελευταίο φιλικό δεν καταφέραμε να φτάσουσε στη νίκη. Ως πρώτο επίσημο πρέπει να κερδίσουμε για να αισθανθούμε καλά στην έδρα μας", είπε αρχικά ο Δώνης.

Σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, σχολίασε: "Για τον τρόπο παιχνιδιού παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Εμείς είμαστε σε ικανοποιητικό στάδιο στον τρόπο που παιχνιδιού που θέλουμε να επιβάλουμε. Εντός έδρας πρέπει να είμαστε πιο πολύ πιεστικοί και να μην χάνουμε χρόνο. Εκτός έδρας μπορεί να γίνει και αυτό για να περνάει το άγχος στον αντίπαλο".

Αναφορικά με την επιλογή παικτών στο ματς με την Μπνέι, δήλωσε: "Πάντα όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και περνούν μία - δύο προπονήσεις ξέρω πως θα παραταχθούμε στο επόμενο. Θα είμαστε πολύ δυνατοί".

Ο Γιώργος Δώνης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Για μένα ήταν κάτι ξεχωριστό από την μέρα που υπέγραψα στον ΠΑΟΚ. Ξεχωριστό θα είναι και το αυριανό ματς και το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, Δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις. Μακάρι να πηγαίνουμε παντού καλά, δυστυχώς, όμως, στο ποδόσφαιρο οι ευχάριστες στιγμές διαρκούν λίγο".

Περισσότερα »

Έυκολα ο ΠΑΟ..

Με περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του επί της Μάδεργουελ, έχει ήδη στα χέρια το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League και πάει για το παραπάνω στα πλέι οφ του Champions League. Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας και Σισοκό οι σκόρερ. Πιθανοί αντίπαλοι των "πρασίνων" στην κλήρωση της Παρασκευής είναι οι: Ουντινέζε, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ, Λιλ και Φενέρμπαχτσε.

  • Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπήκε δυνατά, απείλησε με το κοντινό σουτ του Τοτσέ στο 3ο λεπτό, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το θέαμα έγινε ιδιαίτερα βαρετό προς απογοήτευση των 25.000 περίπου θεατών.

Εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του μετά την ανάπαυλα και σε αυτό συνέβαλε το ωραίο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 51ο λεπτό.

Στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Βύντρα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Βελάσκες στο 60'. Πολύ καλή ευκαιρία ήταν αυτή του 61ου λεπτού, με τον Ράντολφ να αποκρούει δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Τοτσέ, σε μία φάση που συνεργάστηκε ωραία ο Ζέκα με τον Σισοκό.

Στο 71ο λεπτό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή του περνώντας τους Κώστα Κατσουράνη και Χάρη Μαυρία στη θέση των Στέργου Μαρίνου και Τοτσέ αντίστοιχα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο Μαυρίας διπλασίασε τα "πράσινα" τέρματα με πανέμορφη ατομική ενέργεια στο 75ο λεπτό και ο Σισοκό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με υπέροχο σκαφτό πλασέ στο 83ο λεπτό.

Περισσότερα »

Δέν τα κατάφερε ο Δουβαλίδης

Εκτός τελικού ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος έμεινε εκτός τελικού στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με επίδοση 13.77 και αποκλείστηκε.



Περισσότερα »

Στόν Τελικό Ό Λεμπέσης

Απευθείας πρόκριση για τον τελικό του ακοντισμού πήρε ο Σπύρος Λεμπέσης. 


Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής του Τρίτωνα, με βολή στα 82 μέτρα 40 εκατοστά, ξεπέρασε το όριο πρόκρισης των 82 μέτρων και έτσι θα βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει το Σάββατο, προτελευταία ημέρα των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η επίδοση του Λεμπέση επιτεύχθηκε στη δεύτερη βολή, ενώ η πρώτη ήταν στα 81.80μ.

Περισσότερα »