Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πήρε... διαζύγιο με το γκολ

Η στατιστική ανάλυση της κάκιστης παρουσίας του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, η σύγκριση με τους Παναθηναικό, ΑΕΚ και Ατρόμητο και η... υπερπροσπάθεια των παικτών του "Δικεφάλου" να πετύχουν τέρμα. Διαβάστε λεπτομέρειες.


Αν εξαιρέσει κανείς την αξιόλογη πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών (π.χ. Σταφυλίδης), μάλλον τίποτε άλλο θετικό δεν υπάρχει από την φετινή σεζόν.

Αφότου οι "ασπρόμαυροι" δημιούργησαν αρνητικό ρεκόρ 15ετίας στην Τούμπα καθώς από την περίοδο 1996-97 ποτέ δεν είχαν "πετάξει" 18 βαθμούς (σ.σ. φετινή συγκομιδή στην κανονική περίοδο) στην έδρα τους, "κατάφεραν" να τερματίσουν τελευταίοι στα πλέι οφ, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στις τρεις ακόμη φορές που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος. Και πως να μην τερματίσει τελευταίος ο ΠΑΟΚ, όταν έβλεπε το γκολ με το... κιάλι.

Βλέποντας τα συνολικά στατιστικά των ομάδων που συμμετείχαν στα φετινά πλέι οφ, διαπιστώνουμε πως η μεγάλη πληγή του ΠΑΟΚ ήταν η επιθετική δυστοκία. Ο "Δικέφαλος" σημείωσε μόλις τρία γκολ, ενώ η ΑΕΚ επτά, ο Ατρόμητος έξι και ο Παναθηναικός πέντε. Και είναι χαρακτηριστική η δυσκολία για να πετύχει κάποιο τέρμα ο ΠΑΟΚ. Οι "ασπρόμαυροι" έκαναν αρκετές τελικές προσπάθειες (61 και ήταν δεύτεροι στην συγκεκριμένη κατηγορία), όμως το κάθε γκολ ερχόταν με... κόπο.

Αυτό το λέμε γιατί η ομάδα του Μπόλονι πετύχαινε ένα τέρμα ανά 20.3 προσπάθειες για γκολ! "Υπερπροσπάθεια" δηλαδή από τους παίκτες των "ασπρόμαυρων" για να πετύχουν κάποιο τέρμα... Από την άλλη η ΑΕΚ ανά 7.6 προσπάθειες έβρισκε τον δρόμο για τα δίχτυα, ο Ατρόμητος πανηγύριζε γκολ ανά 9.7 και ο Παναθηναικός ανά 14.8.

Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες κατηγορίες στατιστικής ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ο χειρότερος (π.χ. ήταν ψηλά στα κλεψίματα, στις πάσες και στις αποκρούσεις), αλλά το θέμα είναι πως αν δεν μπορείς να πετύχεις -εύκολα- γκολ, δεν παίρνεις και αποτελέσματα. Και αυτό τελικά "πλήρωσε" ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ (σ.σ. εάν δεν σταθούμε σε διαιτητικές αποφάσεις)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου