Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ με το «καλημέρα»!

Ο Νοτιοκορεάτης τοξοβόλος Ιμ Ντονγκ Xιουν κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο Λονδίνο, με βολή για τους αγώνες κατάταξης στο Lord's Cricket Ground.


Οι αγώνες κατάταξης ξεκίνησαν και οι Νοτιοκορεάτες τοξοβόλοι ξεκίνησαν τα ρεκόρ! Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των 72 βολών στο ατομικό, ο Ιμ Ντονγκ Χιουν έκανε σκορ 699, καταρρίπτοντας την δική του καλύτερη επίδοση, που ήταν 696 βαθμοί.

Παράλληλα, ο Ντονγκ Χιουν και οι συμπατριώτες του Κιμ Μπουμπ Μιν και ο Τζιν Χέικ έσπασαν το ομαδικό ρεκόρ στην ίδια κατηγορία, με επίδοση 2097.


Ο 26χρονος τοξοβόλος έιχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου στο ομαδικό και θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση της Νότιας Κορέας στο άθλημα και στο Λονδίνο! Η πρώτη φορά που έκανε ρεκόρ στο ατομικό ήταν στην Αθήνα, με 687 βαθμούς.

Η αντρική ομάδα της Νότιας Κορέας θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο, προέρχεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από το 1988 που το αγώνισμα εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν κατακτήσει τους τέσσερις από τους έξι τίτλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι το αγώνισμα διεξάγεται πίσω από κλειστές πόρτες, αρκετοί πήγαν στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών! Φυσικά, δεν κατάφεραν να μπουν. Η Βανέσα Μπέλαμι, υπεύθυνη του Lord's Cricket Ground δήλωσε: «Ήταν πάντα ένα αγώνισμα χωρίς εισιτήρια, αλλά κάποιοι θέωρησαν ότι μπορούσαν να μπουν μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου