Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Έσκασε ο πρώτος: O ΠΑΟΚ θέλει Λουντοβίκ Ομπρανιάκ

O Πολωνός ποδοσφαιριστής της Βέρντερ Βρέμης, Λουντοβίκ Ομπρανιάκ, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. 


Το πρωτάθλημα της Super League είναι ανταγωνιστικό. Υπάρχει πλέον παραδοχή από όλους πως και οι τρεις ομάδες (βάζω και τον Παναθηναϊκό μέσα) που διεκδικούν το πρωτάθλημα έχουν αδυναμίες. 

Για εμένα είναι ξεκάθαρο πως όποιος εκμεταλλευτεί καλύτερα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και λύσει περισσότερα προβλήματα θα πάρει το πρωτάθλημα. Σήμερα βγήκαν για τον Ολυμπιακό τα ονόματα των Ουσέρο, Άλβες. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε θέσεις που οι "ερυθρόλευκοι" πονάνε. 

Μαθαίνω όμως πως οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για τον ΠΑΟΚ. 

Όπως έχουμε γράψει, η διοίκηση του Δικεφάλου είναι αποφασισμένη να φέρει δύο με τρία καλά συμβόλαια τον Ιανουάριο. Το αρχικό πλάνο είναι τα λεφτά που θα δοθούν να είναι στα 500 χιλιάρικα για κάθε ποδοσφαιριστή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για να δοθούν μερικά ψηλά για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, αν χρειαστούν για να ελευθερωθεί κάποιος ποδοσφαιριστής.

Τις τελευταίες ώρες τους απασχολεί μία εκπληκτική περίπτωση. Λουντοβίκ Ομπρανιάκ. Για τον ποδοσφαιριστή είχαμε ξαναγράψει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες όταν βγάλαμε μία λίστα ποδοσφαιριστών που είναι πιθανόν να απασχολήσουν τις Ελληνικές ομάδες. Με αυτά που ενημερώθηκα εκπέμπω SOS. 

Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δίνει στον Μάρτενς συμβόλαιο 700 χιλιάδων. Ο Ομπρανιάκ για πρώτη φορά δεν κούμπωσε σε μία ομάδα και βρήκε την άκρη να αποχωρίσει από τη Βέρντερ. Τα χρήματα που ζητάει αρχικά είναι 800 χιλιάρικα, ο ποδοσφαιριστής ακούγεται στον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό. 

Τις τελευταίες ώρες, το ενδεχόμενο να έρθει ο Ομπρανιάκ στον ΠΑΟΚ είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ και προσωπικά, επειδή έχω δει πολλές φορές τον ποδοσφαιριστή, πιστεύω πως πρόκειται για ένα ιδανικό πάντρεμα. Αξίζει λοιπόν η υπέρβαση για χάρη του.

Θα είναι τεράστιο λάθος να μην πάρει ο ΠΑΟΚ τον Ομπρανιάκ. Έμπειρος ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ακριβός αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος. Παίζει την θέση του αριστερού χαφ με ποιότητα αλλά και ως 10άρι μπορεί να νοικοκυρέψει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ να περάσει κάθετες πάσες χωρίς να χάνει σε δύναμη η ομάδα.

Έχει παίξει στην καριέρα του περισσότερο στα δεξιά. Όχι σαν καθαρό εξτρέμ αλλά ως ένας σύγχρονος καλός δημιουργός. Έχει την ικανότητα να εκμεταλλευτεί κίνηση συμπαίκτη του να απειλήσει ο ίδιος με τα δυνατά του πόδια αλλά και να προσφέρει  καλά στημένα. 

Θα τον λατρέψει κόσμος και Άγγελος 

Η τεχνική του κατάρτιση του επιτρέπει να παίζει τόσο στα δεξιά με ανάποδο πόδι, ενώ μπορεί εύκολα να παίξει και στον άξονα σαν δημιουργός. Μιλάμε για βασικό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Πολωνίας. 


Για ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί 290 παιχνίδια στο Σαμπιονά και μετρά 35 γκολ και του έχουν καταγραφεί 44 ασίστ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει την κλάση να κάνει την διαφορά. Ο κόσμος θα τον λατρέψει, όπως και ο Άγγελος, καθώς πρόκειται για έναν ποιοτικό μαχητή. Εκτός από ποιότητα, έχει και τσαμπουκά κάτι που το μαρτυρούν και οι πολλές κάρτες που παίρνει.

Δύο σε ένα 

Δεν είμαι στην τσέπη κανενός ιδιοκτήτη και θεωρώ αστείες και γραφικές τις φωνές οπαδών, πόσο μάλλον δημοσιογράφων, όταν απαιτούν μεταγραφές. Είναι δεδομένο όμως πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει για ένα κεντρικό χαφ και ένα δεξί εξτρέμ και ο Ομπρανιάκ είναι η λύση δύο σε ένα. Έχει το πακέτο, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον ΠΑΟΚ. 


Κουμπώνει τέλεια, καθώς μπορεί παίζοντας  στα αριστερά να λειτουργεί ως δημιουργός και να  εκμεταλλεύεται τις κινήσεις στον χώρο των φορ αλλά και του Μακ. Σημαντικό για μία ομάδα ο ένας ακραίος να φτιάχνει παιχνίδι και ο άλλος να κινείται στο χώρο σαν εξτρέμ. Το δίδυμο Ομπρανιάκ-Μακ στα άκρα ίσως να είναι και το πιο ταιριαστό στη λογική των εξτρέμ διαφορετικού τύπου που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα.

Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου