Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στο "Καμπ Νόου" κρίνονται όλα

Με όπλο το 1-0 του Λονδίνου, αλλά και την κακή ψυχολογία της Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι επισκέπτεται το "Καμπ Νόου" σήμερα το βράδυ, στην ρεβάνς του ημιτελικού του Champions League. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...



Αν οι "μπλαουγκράνα" καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση, θα παίξουν για 8η φορά σε τελικό Champions League (European Cup παλαιότερα) στην ιστορία τους (4 τρόπαια - 3 ήττες).
Θα είναι η πρώτη φορά όμως που θα παίξουν για δεύτερη σερί χρονιά, έτσι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο δύο συνεχόμενες σεζόν, μετά την Μίλαν τις περιόδους 1988-89 και 1989-90.
Η Τσέλσι από την άλλη έχει παίξει μόνο μία φορά στον τελικό, αυτόν του 2008, όταν και έχασε στην διαδικασία των πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μόσχα.
 
Θυμίζουμε πως η ήττα από την Τσέλσι στο Λονδίνο ήταν μόλις 6 μέρες πριν, έτσι η "Μπάρτσα" γνώρισε 2η σερί ήττα μετά από 3 χρόνια. Τότε, τον Μάιο του 2009, είχε χάσει από Μαγιόρκα και Οσασούνα.
Στο "Καμπ Νόου" έχασε μετά από 54 ματς αήττητη, με τελευταία να είναι η Έρκουλες που έφυγε με το "διπλό" στις 11 Σεπτέμβρη του 2010.
Η τελευταία φορά που έχασε δύο σερί φορές στο "Καμπ Νόου" η Μπαρτσελόνα ήταν τον Απρίλη του 2003, από Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Γιουβέντους (ρεβάνς των "8" του CL), ενώ αν χάσει από την Τσέλσι θα ηττηθεί σε 3ο σερί ματς για πρώτη φορά από την 1η Φεβρουαρίου του 2003, όταν είχε χάσει από την Ατλέτικο, ενώ είχαν προηγηθεί οι ήττες από Βαλένθια και Θέλτα.


Σίγουρος ο Γκουαρντιόλα

Σε μία προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου απόλυτα σίγουρος για την πρόκριση της ομάδας του.
"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε στο Μόναχο. Πιστέψτε με όταν λέω ότι θα τα καταφέρουμε , Το πιστεύω αυτό για 100 λόγους. Αυτοί οι παίκτες θα νικήσουν την Τσέλσι. Ξέρω ότι πολλοί εύχονται το αντίθετο, αλλά αφήστε μας να πιστεύουμε πως θα προκριθούμε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Καταλανός τεχνικός.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ανέφερε: "Είναι 50-50 οι πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις για το 0-0. Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ευκαιρίες, όπως κάνει κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως και εμείς θα έχουμε ευκαιρίες. Νομίζω έχουμε την ποιότητα για να φτάσουμε στον τελικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου