Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Φερέιρα και τα σενάρια

Μόλις ξεκαθαρίσει η αδειοδότηση, ο Γόντικας θα έχει το καθοριστικό ραντεβού με τον Φερέιρα που αποτελεί προτεραιότητα. Σενάρια για Σαμαρά ως εναλλακτική, ο Δώνης και ο Φιτσαντέντι!

 
Το φλέγον ζήτημα αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι εκείνο της αδειοδότησης, ώστε το «τριφύλλι» να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην συρρικνωθεί επικίνδυνα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου από μία ενδεχόμενη τιμωρία. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε δεν... κινείται φύλλο. Και πως εξάλλου να γίνει αυτό, όταν κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στον σύλλογο. Έτσι, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους αλλά και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μπαίνουν στον «πάγο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει στο ακουστικό του, χωρίς να έχει πάρει κάποια απόφαση. Αποτελεί, και σωστά, προτεραιότητα των ανθρώπων του «τριφυλλιού» αλλά για να παραμείνει θέλει να δει συγκεκριμένο πλάνο και διοικητική σταθερότητα. Σε αντίθεση περίπτωση θα κουνήσει μαντίλι. Ο ίδιος έλεγε χθες σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του ότι «δεν έχω κάποια ενημέρωση και δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Περιμένω να συζητήσουμε».
  • Ο Σαμαράς, ο Δώνης και ο Φιτσαντέντι
Από κει και πέρα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αρκετά σενάρια στην... ατμόσφαιρα. Κάποια που έχουν σχέση με την πραγματικότητα και κάποια άλλα που δεν έχουν καμία σχέση.
Ένα από αυτά είναι φυσικά το όνομα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος σε περίπτωση που φύγει ο Φερέιρα είναι λογικό να αποτελεί φαβορί για τον πάγκο του «τριφυλλιού» και ίσως μια ιδανική λύση με τα υπάρχοντα δεδομένα και αν αποχωρήσει ο 65χρονος τεχνικός.
Από κει και πέρα, στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού υπάρχει η... αναβάθμιση του Γιάννη Σαμαρά σε πρώτο προπονητή και τους παλαιμάχους Δ.Σ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου. Αυτό το σενάριο ίσως να συγκεντρώσει πολλές πιθανότητες σε περίπτωση που οι «πράσινοι» δεν πάρουν την άδεια.
Μεταξύ άλλων, αξίζει να τονίσουμε πως πληροφορίες από την Ιταλία κάνουν λόγο για διερευνητική επαφή του «τριφυλλιού» με τον 44χρονο προπονητή της Κάλιαρι, Μάσιμο Φιτσαντέντι. Το συγκεκριμένο σενάριο θα μπορούσε να είχε βάση, στην λογική πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που αποχωρήσει τελικά ο Φερέιρα αλλά μέχρι εκεί.
  • Πρώτος προπονητής ο Γκόμες
Ανεξάρτητα με την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο εκ των βοηθών του, Ζοσέ Γκόμες αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Το δεξί χέρι του Πορτογάλου προπονητή έχει προτάσεις από την Πορτογαλία και την Κεντρική Ευρώπη, νιώθει έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και από βοηθός να γίνει πρώτος προπονητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου