Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στον θρόνο η Κορίνθιανς

Η Κορίνθιανς κατέκτησε το Copa Libertadores για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας με 2-0 την Μπόκα Τζούνιορς στο Σάο Πάουλο. Ήρωας με δύο γκολ ο Έμερσον Σέικ (videos)


Η Κορίνθιανς νίκησε με 2-0 την Μπόκα Τζούνιορς "Pacaembu" του Σάο Πάουλο και κατέκτησε το Copa Libertadores για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ήρωας για την "Timão" ήταν ο Έμερσον Σέικ, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης στο 54' και 72'.


Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός στο Copa Libertadores είναι διπλός, αυτή ήταν η ρεβάνς, ενώ στο πρώτο ματς είχαμε ισοπαλία με 1-1 στο "Bombonera" του Μπουένος Άιρες.

Τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν, έτσι παράταση θα είχαμε και με 0-0 και με 2-2 και με κάθε ισοπαλία.
Η Μπόκα Τζούνιορς έμεινε στις 6 κατακτήσεις, έτσι δεν κατάφερε να πιάσει στην κορυφή του σχετικού πίνακα την Ιντεπεντιέντε που έχει 7.
Το Copa Libertadores το κατακτά ομάδα από την Βραζιλία για 3η σερί χρονιά, καθώς το 2010 το είχε πάρει η Ιντερνασιονάλ και το 2011 η Σάντος (στο ίδιο γήπεδο μάλιστα, το "Pacaembu" του Σάο Πάουλο).
  • Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ούτε μία καλή φάση, έτσι σημαντικότερο στοιχείο είναι ο τραυματισμός του τερματοφύλακα της Μπόκα, Γκουστάβο Οριόν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σεμπαστιάν Σόσα στο 33'.

Στο 54' η Κορίνθιανς άνοιξε το σκορ με τον Έμερσον Σέικ. Από εκτέλεση φάουλ του Αλέξ από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Παουλίνιο, ο οποίος χωρίς να βλέπει με το "τακουνάκι" έβγαλε ασίστ από το ύψος της περιοχής στον Έμερσον Σέικ.

Ο τελευταίος κοντρόλαρε άψογα με το στήθος στο ύψος του πέναλτι, σούταρε στην κίνηση και "εκτέλεσε" τον Σεμπαστιάν Σόσα για το 1-0.


Κορίνθιανς - Μπόκα Τζούνιορς (1-0) από G.Pavlidis

Η Μπόκα έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς στο 72', με τον Λεάντρο Καρούσο να παίρνει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, αλλά ο Κάσιο μπλόκαρε.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορίνθιανς πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Έμερσον Σέικ να είναι εκ νέου ο "δράστης".

Ο 39άχρονος Ρολάντο Στσιάβι έκανε λάθος γύρισμα, ο Έμερσον Σέικ έκλεψε την μπάλα, έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και ιδανικό πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Σεμπαστιάν Σόσα για το 2-0, φτάνοντας τα 5 γκολ στην διοργάνωση.


Κορίνθιανς - Μπόκα Τζούνιορς (2-0) από G.Pavlidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου