Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακός-Βίλεμ 3-2

Οι αλχημείες του Ζαρντίμ στην άμυνα έφεραν δύο εύκολα γκολ από τη Βίλεμ και αρκετές φάσεις, στην επίθεση όμως ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος και πήρε τη νίκη με 3-2 στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ο Τζεμπούρ δις και ο Πάντελιτς τα γκολ των "ερυθρολεύκων".


Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε το 4-3-3, με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καραγκούνη (δεξιά), Ποτουρίδη (αριστερά) και Ντιελνά-Μανωλά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο). Ιμπαγάσα, Φέισα, Φετφατζίδη στην μεσαία γραμμή και στην τριάδα της επίθεσης οι Λυκογιάννης (αριστερά), Βλαχοδήμος (δεξιά), Τζεμπούρ (κορυφή).

Με μία πρώτη ματιά γινόταν αντιληπτό ότι οι αλχημείες του Πορτογάλου τεχνικού στην άμυνα -προφανώς ήθελε να δοκιμάσει τον "υπό εξέταση" Ντιελνά- θα δημιουργούσε προβλήματα, κάτι που έγινε, αφού το καλό 20λεπτο του Ολυμπιακού και το γρήγορο γκολ του Τζεμπούρ πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο 23' η Βίλεμ, η οποία ανέβηκε εφέτος στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος, ισοφάρισε με πλασέ του Βόσεμπελτ, ενώ στο 37' ο Χέμχουτς με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αν και στο β' μέρος ο Ζαρντίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και με την είσοδο του Πάντελιτς ο Ολυμπιακός απέκτησε ταυτότητα στην επίθεση, η Βίλεμ συνέχισε να απειλεί και να δημιουργεί προβλήματα με τις ευκαιρίες που έχασε (είχε και δοκάρι). 

Ας είναι καλά ο Κάρολ, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει ουκ ολίγες φορές για να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ήταν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός στην επίθεση και έβγαζε φάσεις. 

Εξ ου τα δύο γκολ που πέτυχε τα οποία του χάρισαν τη νίκη.
Στο 64ο λεπτό ο Τζεμπούρ ισοφάρισε 2-2, ενώ στο 83ο λεπτό ο Μάρκο Πάντελιτς (ο καλύτερος του αγώνα) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου