Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Φέργκιουσον: "Το μεγαλύτερο ντέρμπι"

Το μεγαλύτερο ντέρμπι του Μάντσεστερ επί εποχής του στη Γιουνάιτεντ θα είναι αυτό της Δευτέρας (30/4) σύμφωνα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Διαβάστε τι δήλωσε τόσο αυτός όσο και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.


Ο λόγος είναι πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα κρίνει εν πολλοίς τον πρωταθλητή στην Αγγλία, κάτι που δε συνηθίζεται να συμβαίνει.

Η απρόσμενη ισοπαλία, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον και η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί των Γουλβς έφεραν τη διαφορά των δύο ομάδων στους τρεις βαθμούς λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι. Έτσι αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την πρώτη θέση κι ενώ απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε πως το επερχόμενο ντέρμπι θα είναι το μεγαλύτερο που έχει ζήσει ως τεχνικός της Γιουνάιτεντ. "Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό μου ντέρμπι από τότε που είμαι στη Γιουνάιτεντ. Πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στο "Έτιχαντ", δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού. Ωστόσο, δε βλέπω το λόγο να μην τα καταφέρουμε. Είναι καθοριστικό παιχνίδι τόσο για τη Σίτι όσο και για μας".

" Εν τω μεταξύ, σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί αυτός που έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Σίτι βρίσκεται στο +60 και η Γιουνάιτεντ στο +54. Παρόλα αυτά ο Μαντσίνι δεν εφησυχάζει, όπως φάνηκε και από την ακόλουθη δήλωση: "Αν η Γιουνάιτεντ νικήσει 10-0 τη Σουόνσι και 2-0 τη Σάντερλαντ κι εμείς πάρουμε όλα τα παιχνίδια με 1-0 τότε θα κατακτήσουν εκείνοι τον τίτλο".

Ακόμη προσέθεσε: "Νομίζω πως η Γιουνάιτεντ είναι μία κορυφαία ομάδα, έχουν τρεις περισσότερους βαθμούς και μετά το ντέρμπι τα παιχνίδια τους είναι εύκολα, με Σουόνσι και Σάντερλαντ. Μόνο μία ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι στο χέρι μας, αφού έχουμε τρεις βαθμούς λιγότερους. Μετά το ντέρμπι πρέπει να παίξουμε δύο δύσκολα παιχνίδια κόντρα στη Νιούκαστλ, η οποία μάχεται για το Τσάμπιονς Λιγκ, και στην ΚΠΡ, που παλεύει για να σωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου