Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πλάνο νίκης την τελευταία στιγμή

Ο Λάσλο Μπόλονι δεν ξεκαθάρισε ποια ενδεκάδα θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΕΚ, υπάρχει ωστόσο ένα σχήμα που κυριαρχεί στο μυαλό του.


Μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ θα δώσει ένα σημαντικό παιχνίδι έχοντας διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του. Κατά συνέπεια, οι εναλλακτικές λύσεις στις οποίες μπορεί να ποντάρει για την ενδεκάδα στο ματς με την ΑΕΚ ο Λάσλο Μπόλονι είναι περισσότερες από μία και το γεγονός αυτό τον βάζει σε διλήμματα.

Στην τελευταία προπόνηση που έγινε στην Τούμπα την Πρωτομαγιά, οι δοκιμές ήταν πολλές, όχι όμως κάποια ξεκάθαρη πάνω στην ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Έδειξε, μάλιστα, για δύο θέσεις να προβληματίζεται ιδιαίτερα, αυτές του επιτελικού μέσου και του αριστερού χαφ εξτρέμ. Και πιθανόν αυτός ο προβληματισμός να υπάρχει μέχρι και λίγες ώρες πριν το παιχνίδι.

Ας δούμε, όμως, όλα τα δεδομένα. Όπως έχουμε σημειώσει από τις προηγούμενες μέρες υπάρχουν 7 ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βέβαιοι για την ενδεκάδα. Το δίδυμο των Μαλεζά-Τσιρίλο ως στόπερ και ο Έτο ως δεξί μπακ στην άμυνα, οι Γκαρσία-Λάζαρ στα χαφ και οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Αθανασιάδης (κορυφή) στην επίθεση.

Από 'κει και πέρα υπάρχουν και δύο που δείχνουν ακλόνητα φαβορί στη θέση τους. Ο Χαλκιάς κάτω από την εστία και ο Σταφυλίδης ως αριστερός μπακ. Μένουν δύο θέσεις για τις οποίες ο Μπόλονι κάνει ακόμη δεύτερες σκέψεις. Η μία είναι αυτή του αριστερού χαφ εξτρέμ, στην οποία σήμερα ο Ρουμάνος τεχνικός δοκίμασε και Λίνο και Νιμανί, με πιθανότερο το συνδυασμό των Σταφυλίδη μπακ και Λίνο χαφ εξτρέμ. Υπάρχει και ένα εναλλακτικό, αλλά δύσκολα εφαρμόσιμο, σενάριο των Λίνο στη θέση του μπακ και Νιμανί μπροστά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγο στις σημερινές δοκιμές πήρε χρόνο ως εξτρέμ  και ο Ρομπέρ.

Όσο για το μεγαλύτερο δίλημμα του Μπόλονι, αυτό έχει να κάνει με το αν παίξει ο Φωτάκης ή ο Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού. Τις δύο τελευταίες μέρες τους άλλαζε συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Όμως, λόγω της προτίμησης που έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, αλλά και της πίεσης που θα ζητήσει να ασκηθεί στην άμυνα της ΑΕΚ, η χρησιμοποίηση του Φωτάκη συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου