Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τα δεδομένα για Φαν Πέρσι

Οι οικονομικές απαιτήσεις της Άρσεναλ έχουν "φρενάρει" τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους στην υπόθεση της απόκτησης του Ρόμπιν φαν Πέρσι. Διαβάστε το ρεπορτάζ.


Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκεται το θέμα του Ρόμπιν φαν Πέρσι τις τελευταίες μέρες.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Άρσεναλ και των ενδιαφερόμενων ομάδων έχουν αρχίσει και τα βλέμματα των περισσότερων έχουν στραφεί σε αυτές.


Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει αναίμακτα τον Ολλανδό και σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η δήλωση που έκανε περί επιθυμίας του να παραμείνει ο Φαν Πέρσι στην ομάδα.  

"Ο Φαν Πέρσι είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου, αν όχι ο καλύτερος, και η επιθυμία μου είναι να παραμείνει στον σύλλογο. 

Θα κάνω ό,τι είναι καλύτερο για την Άρσεναλ", είπε χαρακτηριστικά ο Αλσατός.

Ο ποδοσφαιριστής, από την πλευρά του, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, και έχει καταστήσει σαφές στους ανθρώπους της Άρσεναλ πως θα ήθελε να πάρει μεταγραφή. Καμία, όμως, εκ των τριών προτάσεων που έφτασαν στα γραφεία των Λονδρέζων δεν τους ικανοποίησε.
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία από τις ομάδες που επιχείρησαν να έρθουν σε συμφωνία με την Άρσεναλ, ωστόσο, τα δημοσιεύματα στο Νησί αναφέρουν πως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει πάνω από 26 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η Άρσεναλ δε θέλει να πέσει κάτω από τα 30 εκατομμύρια λίρες (39 εκατομμύρια ευρώ).
  • Γιουβέντους
Οι απαιτήσεις των "κανονιέρηδων" κάνουν και τη Γιουβέντους να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, η οποία είναι έτοιμη να κάνει τον Φαν Πέρσι τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της προσφέροντάς του πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει το προαναφερθέν ποσό για έναν παίκτη που την επόμενη χρονιά μένει ελεύθερος όσο και αν τον θέλει και γι' αυτό το ενδιαφέρον της έχει παγώσει.
  • Μάντσεστερ Σίτι
Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, την τρίτη ενδιαφερόμενη, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι "πολίτες" μπορεί να έχουν την οικονομική δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Άρσεναλ, όμως, αρχικά θα πρέπει να παραχωρήσουν τουλάχιστον δύο επιθετικούς τους. 

Ο λόγος για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, η μεταγραφή του οποίου στην Τότεναμ έχει κολλήσει, και τον Ρόκε Σάντα Κρουζ. Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως θα παραχωρηθεί και ο Τζον Γκουϊντέτι με τους πρωταθλητές Αγγλίας να θέλουν να τον πουλήσουν αυτή τη φορά και όχι να τον δανείσουν.

Πάντως, όσο η Άρσεναλ συνεχίζει να μην πέφτει κάτω από τα 30 εκατομμύρια λίρες για έναν ποδοσφαιριστή που σε έξι μήνες θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει και ο οποίος τον επόμενο μήνα γίνεται 29 ετών, τότε πολύ δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής. 

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως υπάρχουν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως οι Λονδρέζοι μετά από λίγο καιρό ίσως αναγκαστούν να αποδεχτούν κάποια πρόταση και κοντά στα 20 εκατομμύρια λίρες (26 εκατομμύρια ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου