Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Θωρηκτό από τη Σερβία

Ο Νεμάνια Μάτιτς φέρεται να είναι ένας από τους εκλεκτούς του Ζαρντίμ για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και το Football-ista σας τον παρουσιάζει.


  Ο Σέρβος μέσος της Μπενφίκα μπορεί να προφέρει λύσεις τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι και τα σωματικά του προσόντα έχουν κερδίσει τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος άσος έχει ύψος 1,94 και το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του είναι ο συνδυασμός της δύναμής με την καλή τεχνική κατάρτιση.


Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1988 στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία και τα παιδικά του χρόνια συνέπεσαν την περίοδο που η πατρίδα του βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο μικρός Νεμάνια όπως και πολλά άλλα παιδιά της χώρας του βρήκε διέξοδο στο ποδόσφαιρο προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή.


Στα 16 του κιόλας έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη σέρβικη Κολουμπάρα. Εκεί έμεινε για τρεις σεζόν παίζοντας συνολικά σε 16 παιχνίδια. Τότε οι άνθρωποι της σλοβάκικης Κόζιτσε διέκριναν το ταλέντο του και τα σπάνια σωματικά προσόντα του νεαρού μέσου και με συνοπτικές διαδικασίες τον ενέταξαν στο δυναμικό της.


Στα δύο χρόνια που έμεινε στη Σλοβακία, ο Μάτιτς έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Κόζιτσε. Αγωνίστηκε σε 66 ματς και σημείωσε 4 τέρματα, βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος της περιόδου 2008/09. Εκείνη τη σεζόν οδήγησε την Κόζιτσε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, με αντίπαλο την Αρτμένια.


Το σλοβάκικο πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσει το νέο ανερχόμενο αστέρι της Σερβίας και οι σειρήνες από την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ άρχισαν να ηχούν. Αρχικά η Μίντλεσμπρο έφτασε κοντά στην απόκτησή του για να προκύψει στην πορεία το ενδιαφέρον της Τότεναμ και της Τσέλσι. Τελικά στις 18 Αυγούστου του 2009 οι «μπλε» του Λονδίνου καταφέρνουν να τον κάνουν δικό τους αντί του ποσού του 1,5 εκτατ. λιρών.


Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πάντως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον νεαρό Σέρβο καθώς καλείται να διεκδικήσει μια θέση στη μεσαία γραμμή ανάμεσα σε ονόματα όπως αυτά των Εσιέν, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπάλακ και Ντέκο. Επιπλέον ένας τραυματισμός τον αφήνει πίσω και καταφέρνει να παίξει μόλις σε 2 παιχνίδια ως αναπληρωματικός με τη φανέλα της Τσέλσι. Παρόλα αυτά πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ.


Στο τέλος της σεζόν η αγγλική ομάδα αποφασίζει να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στην ολλανδική Φίτεσε, η οποία τον εμπιστεύεται αμέσως και του δίνει φανέλα βασικού. Πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν στην Ολλανδία με 27 αγώνες και 2 γκολ. Επιστρέφει στην Τσέλσι αλλά δεν μένει για πολύ καθώς μετακομίζει στην Μπενφίκα. Παίζει 16 αγώνες, πετυχαίνει ένα γκολ. Με την εθνική Σερβίας είναι διεθνής από το 2008 και έχει 5 συμμετοχές.
  • Δείτε τον Μάτιτς σε δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου