Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Χωρίζεται στα δύο η Πρέμιερ Λιγκ

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στους έγχρωμους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ για την αθώωση του Τζον Τέρι. Διαβάστε τι σκέφτονται να κάνουν, αλλά και το νέο περιστατικό ρατσιστικού περιεχομένου μεταξύ Ριο Φέρντιναντ και Άσλεϊ Κόουλ.


Σε κρίση φαίνεται να βρίσκεται η Πρέμιερ Λιγκ λόγω της μεγάλης έκτασης που έχουν πάρει τα ρατσιστικά επεισόδια την τελευταία χρονιά.

Τη σεζόν που μας πέρασε δεν ήταν λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης, κάτι που ισχυριζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό και ο Άντον Φέρντιναντ.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη. Αθώωσε τον Τζον Τέρι παρά τις κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί και το video που τον έδειχνε ξεκάθαρα να υβρίζει τον αμυντικό της ΚΠΡ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια στην Αγγλία και αρκετές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τη "Sunday Sun" οι έγχρωμοι παίκτες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι και ήδη υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ τους, προκειμένου να κάνουν συνάντηση στην οποία θα τεθεί και θέμα σύστασης δικής τους οργάνωσης, η οποία θα τους προστατεύει από τέτοιου είδους περιστατικά.

Συν τοις άλλοις, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως αρκετοί έγχρωμοι ποδοσφαιριστές δε θα δώσουν το χέρι τους στον Τέρι στην καθιερωμένη χειραψία που γίνεται πριν από κάθε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ.
  • ΡΙΟ ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ
Εν τω μεταξύ, νέα τροφή για σχόλια περί ρατσισμού έδωσε η χθεσινή στάση του Ρίο Φέρντιναντ, αδερφού του Άντον, σε tweet που αναφερόταν στον Άσλεϊ Κόουλ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε παραλήπτης ενός tweet το οποίο επετίθετο ρατσιστικά προς τον αριστερό μπακ της Τσέλσι.

Ο Φέρντιναντ αποθέωσε το εν λόγω tweet με το οποίο γέλασε, πιθανότατα επειδή ο Κόουλ είχε καταθέσει στη δίκη του Τέρι ως μάρτυρας υπεράσπισής του. Πολλοί οπαδοί της Τσέλσι έσπευσαν αμέσως να επιπλήξουν τον Ριο και να διαμαρτυρηθούν εντονότατα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποσύρει το tweet του, όταν πλέον ήταν αργά.

Πάντως, να σημειωθεί πως ο Κόουλ δεν αναμένεται να πάει το θέμα στα δικαστήρια, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του: "Ο Άσλεϊ Κόουλ είναι ενήμερος για τις συζητήσεις και τα σχόλια που έγιναν στο Twitter και επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πως είναι καλός φίλος με τον Ρίο Φέρντιναντ και πως δεν έχει πρόθεση να διαμαρτυρηθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου