Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Γκέλα για Ιταλία, εύκολα Γερμανία, Αγγλία (Video)

Η φιναλίστ του Euro 2012, Ιταλία, έμεινε στο εκτός έδρας 2-2 απέναντι στη Βουλγαρία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Εύκολο έργο για Γερμανία, Αγγλία κόντρα σε Νησιά Φαρόε και Μολδαβία αντίστοιχα, πιο δύσκολα Γαλλία, Πορτογαλία, Ρωσία. Δεν άντεξε η Κύπρος.


Bulgaria v Italy από G.Pavlidis
  • 1ος όμιλος
Οι Βέλγοι σεβάστηκαν την Ουαλία εκτός γηπέδου, με τους φίλους της να αναρτούν πανό με το μήνυμα "Respect Gary Speed" προς τιμήν του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού των Βρετανών που αυτοκτόνησε προ μηνών, κερδίζοντας το χειροκρότημα στο Κάρντιφ. 

Επί χόρτου, όμως, η πιο ενδιαφέρουσα εθνική ομάδα στην Ευρώπη, οι "κόκκινοι διάβολοι" του Μαρκ Βίλμοτς, στενοχώρησαν τους γηπεδούχους (που έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Τζέιμς Κόλινς στο 26'), αφού πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη στα τέρματα 2 στόπερ που αγωνίζονται στην Premier League, του Βενσάν Κομπανί της Μάντσεστερ Σίτι και του Γιαν Βέρτονγκεν της Τότεναμ.


Wales 0-2 Belgium από G.Pavlidis

Η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στις εξέδρες του "Μάκσιμιρ" έφερε γούρι κατά κάποιον τρόπο στην Κροατία. Ο Λούκα Μάντριτς, για τον οποίο πραγματοποίησε το ταξίδι, είχε καλή απόδοση, σε αντίθεση, όμως, με τους περισσότερους συμπαίκτες του στην αναμέτρηση της Κροατίας με την ΠΓΔΜ, παρά τη νίκη με 1-0. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε με διπλή προσπάθεια ο Νίκιτσα Γέλαβιτς στο 69ο λεπτό.
2ος όμιλος

Η εξαιρετική παρουσία του Πάμπλο Οσβάλντο δεν αρκούσε για την Ιταλία, η οποία έμεινε στο 2-2 απέναντι στη Βουλγαρία στη Σόφια. Η φιναλίστ του Euro 2012 βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα όμορφο γκολ του Στάνισλαβ Μανόλεφ στο 30', ωστόσο μέσα σε 4 λεπτά ο γεννημένος στην Αργεντινή αλλά πολιτογραφημένος Ιταλός επιθετικός της Ρόμα ανέτρεψε το σκορ. 

Η κακή μέρα του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο κι ο τραυματισμός του Ντανιέλε ντε Ρόσι έπληξε τη "σκουάντρα ατζούρα", η οποία ισοφαρίστηκε από τον Γκέοργκι Μιλάνο στο 66', για το τελικό 2-2. 
  • 3ος όμιλος
Η επιστροφή του Μάνουελ Νόιερ, χωρίς τον οποίο η Γερμανία μετρούσε 4 ισοπαλίες και 4 ήττες στα τελευταία 8 ματς, ήρθε στο κατάλληλο σημείο για να αλλάξει το μομέντουμ των "πάντσερ" και να φτάσουν στη νίκη 3-0 επί των Νησιών Φαρόε

Ο Μάριο Γκέτσε διατήρησε την παράδοση που θέλει τη "νάτσιοναλμανσαφτ" να σκοράρει στα τελευταία 23 διεθνή ματς, σημειώνοντας ένα καταπληκτικό γκολ μετά από σόλο προσπάθεια που θύμισε Λιονέλ Μέσι. Από τη στιγμή που άνοιξε η άμυνα των φιλοξενουμένων, τη "σκυτάλη" πήρε ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος αξιοποίησε 2 από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι για να τους οδηγήσει στο τελικό 3-0..


ألمانيا 3 : 0 جزر فاروه από G.Pavlidis


Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι έκανε το... θαύμα του, αφού παρά την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του Euro 2012 αλλά και κατόπιν, έφυγε από το Καζακστάν με 3 πόντους από τη νίκη με 2-1. Τα τέρματα των Ρόμπι Κιν (πέναλτι) στο 89' και Κέβιν Ντόιλ στις καθυστερήσεις έκαναν την ανατροπή για τους Ιρλανδούς στο τέλος του 2ου μέρος, με τους Καζάκους να υπερέχουν στο πρώτο, να σκοράρουν με τον Καϊράτ Νουρνταουλέτοφ και να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες.


Kazakhstan 1-2 Rep. of Ireland από G.Pavlidis  
  • 4ος όμιλος
Η Ολλανδία του Λουίς φαν Χάαλ δυσκολεύθηκε, αλλά έκανε το καθήκον της απέναντι στην Τουρκία, επικρατώντας με 2-0. Οι "οράνιε" παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στην "Άμστερνταμ Αρένα" και κάποια εξ αυτών τσακώθηκαν εν ώρα αγώνα, παρ' όλα αυτά, το τέρμα του φορμαρισμένου Ρόμπιν φαν Πέρσι είχε δώσει ήδη προβάδισμα στους γηπεδούχους.

 Οι παίκτες του Αμπντουλάχ Αβτσί πάλεψαν για την ισοφάριση, έχασαν τετ-α-τετ με τον Αρντά Τουράν κι είχαν δοκάρι με τον Ουμούτ Μπουλούτ. Τα... πειράματα στην ενδεκάδα των γηπεδούχων κράτησαν το μηδέν, έστω και με δυσκολία, με συνέπεια στο 93ο λεπτό ο Λουσιάνο Νάρσινγκ να διαμορφώσει με όμορφη προσπάθεια το τελικό 2-0.


Holland v Turkey από G.Pavlidis
   
Πηγή:  Contra.GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου