Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ο παρεξηγημένος αρχηγός Λουκάς Βύντρα

Ο Λουκάς Βύντρα μετά από οκτώμισι χρόνια παρουσία του στον Παναθηναϊκό, έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας και το Football-ista θυμάται ορισμένες στιγμές από την καριέρα του .


Είναι σίγουρα από τους πιο παρεξηγημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν, σχεδόν, πάντα ο εύκολος στόχος των οπαδών, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Λουκάς Βύντρα, ωστόσο, άντεξε την σκληρή κριτική, δούλεψε, κατέκτησε τίτλους με τον Παναθηναϊκό και οκτώμισι χρόνια μετά την πρώτη φορά που πέρασε από την Παιανία, έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας.

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1981 (31 ετών) στο Μέστο της Τσεχίας, από Ελληνίδα μητέρα και και Τσέχο πατέρα, ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία και αμέσως έδειξε τα αθλητικά του προσόντα.

Η καριέρα του ξεκίνησε Αριδαία, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανηλειακό, Βέροια, ξανά Πανηλειακό, απ όπου τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη του 2004.

Ήρθε από... σπόντα

Εκείνη την περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να πουλήσει τον καταπληκτικό, τότε, Γιούρκα Σεϊρατίδη, ο οποίος πήγε στην Πόρτο. Το καλοκαίρι του 2004 λοιπόν, αντικαταστάτης του Γιούρκα ήταν ο Αλέν Ραγκουέλ, που αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

Ο Γάλλος δεν έπεισε, έφυγε τον Γενάρη, δοκιμάστηκε στα δεξιά ο Νασίφ Μορίς, δεν έπεισε επίσης σε αυτή τη θέση και ο κλήρος έπεσε στον... Βύντρα που ήταν στόπερ!

Από τις 15 Ιανουαρίου, όταν και αποκτήθηκε, λοιπόν ο Λουκάς Βύντρα μετρά 303 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.
  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
  • Πρωτάθλημα: 213 εμφανίσεις, 8 γκολ
  • Κύπελλο: 27 εμφανίσεις, 3 γκολ
  • Ευρώπη: 64 εμφανίσεις, 2 γκολ
  • Εθνική Ελλάδας: 54 συμμετοχές, 1 γκολ
  • Τίτλοι: Δυο νταμπλ (2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου