Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

"Σαμαράς, ο ήρωας του Old Firm"

Τον Γιώργο Σαμαρά επέλεξε η "Marca" ως το αστέρι της Εθνικής Ελλάδας, στο σχετικό αφιέρωμά της ενόψει Euro 2012. Διαβάστε τι αναφέρει το ισπανικό μέσο για τον άσο της Σέλτικ.


"Ο Έλληνας ήρωας του Old Firm που δεν έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα", είναι ο τίτλος που αφιερώνει η "Marca" στην ηλεκτρονική της έκδοση για τον Γιώργο Σαμαρά, η οποία ανάφερει αναλυτικά για τον 27χρονο άσο:

"Ο υψηλόσωμος στράικερ διακρίνεται για την αυτοθυσία του και τις μάχες που δίνει αλλά και για την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

Παίζει στη δεξιά πλευρά αλλά μπορεί να παίξει και απέναντι, γεγονός που του κόστισε όσον αφορά στη σχέση του με τον Έρικσον όταν ο τελευταίος ήταν στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πατέρας του, Γιάννης Σαμαράς, γεννήθηκε στη Μελβούρνη (Αυστραλία) από ελληνική οικογένεια ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό.

Είχε μία εντελώς διαφορετική διαδρομή από το γιο του, ο οποίος παρότι μεγάλωσε μέσα από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ δεν έχει παίξει ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Σαμαράς μετακόμισε στην Ολλανδία σε νεαρή ηλικία για να παίξει στη Χέρενφεν, με την οποία έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών.

Στο ολλανδικό πρωτάθλημα πέτυχε 21 γκολ μέσα σε 2,5 σεζόν ενώ είχε 30 συμμετοχές ως βασικός. Ο Αρσέν Βενγκέρ προσπάθησε να τον πάρει στην Άρσεναλ αλλά τελικά ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που εξασφάλισε τις υπηρεσίες του.


 Το δημοσίευμα της Marca για τον Γιώργο Σαμαρά

 Η άφιξη όμως του Έρικσον στους "πολίτες" είχε ως αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για τη Σέλτικ, τον σύλλογο που τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2008.

Μετά από δύο καλές σεζόν στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα που πέτυχε 15 και 10 γκολ αντίστοιχα, ο Σαμαράς είχε κάποια κάμψη στην απόδοσή του όμως φρόντιζε να επανορθώνει μέσα από τις καλές εμφανίσεις του στα Old Firm με αντίπαλο τη Ρέιντζερς.

Ειδικά, έχει μείνει στην ιστορία για τα δύο τέρματα που σημείωσε σε Σέλτικ -Ρέιντζερς, ανήμερα της 40ης επετείου από την τραγωδία του Άιμπροξ", αναφέρει χαρακτηριστικά το ισπανικό ΜΜΕ για τον Έλληνα διεθνή φορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου