Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κόντρα Μουρίνιο-Βιλανόβα από το... 1998!

Ζοζέ Μουρίνιο και Τίτο Βιλανόβα δεν άνοιξαν για πρώτη φορά λογαριασμούς πέρυσι αλλά πριν από 14 χρόνια... Τότε που ο Βιλανόβα γινόταν ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε ομάδα του "special one"! Διαβάστε λεπτομέρειες.


Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι γεμάτος από (σατανικές) συμπτώσεις όμως η τελευταία που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.


Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Segre" ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα από τη νέα σεζόν, Τίτο Βιλανόβα, έχει ένα ξεχωριστό παρελθόν με τον τεχνικό της Ρεάλ, Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς ήταν εκείνος ο παίκτης που είχε σκοράρει το πρώτο γκολ απέναντι σε ομάδα του Μουρίνιο.

Ο λόγος για την αναμέτρηση Γέιδα-Μπαρτσελόνα που έλαβε χώρα στις 24 Μαρτίου του 1998 στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Καταλωνίας. Σε εκείνο το ματς ο 29χρονος τότε Βιλανόβα αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γέιδα, ενώ ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Φαν Γκάαλ είχε αφήσει τον βοηθό του Ζοζέ Μουρίνιο να κοουτσάρει από τον πάγκο.


Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με σκορ 2-1 και προκρίθηκαν στον τελικό, όμως στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ως προπονητής ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε τον Βιλανόβα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ των ηττημένων, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 86ο λεπτό!


Μετά από το τέλος της αναμέτρησης ο Φαν Γκάαλ δεν πήγε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου και παραχώρησε τη θέση στον Μουρίνιο από τη στιγμή που είχε αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στο ματς, με τον Πορτογάλο να δηλώνει:


"Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από όλους. Παίξαμε με μεγάλο επαγγελματισμό για να φτάσουμε στον τελικό του καταλανικού Κυπέλλου, βάζοντας μάλιστα παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής", δήλωσε ο Μουρίνιο.


Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οι δύο άνδρες τα ξαναείπαν και μάλιστα έντονα στον περυσινό ισπανικό Σούπερ Καπ (εκεί που έμεινε στην ιστορία η κίνηση του Μουρίνιο να βάλει το δάχτυλό του στο μάτι του Βιλανόβα), ωστόσο όλοι ανυπομονούν για τα νέα επεισόδια με πρωταγωνιστές Μουρίνιο και Βιλανόβα, που θα ξεκινήσουν από τη νέα σεζόν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου