Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αθανασιάδης, το αγαπημένο παιδί του Μπόλονι

Διαβάστε στο Football Sports HD γιατί ο Κλάους Αθανασιάδης έχει "κλέψει" την καρδιά του Λάσλο Μπόλονι.


Αν κανείς χαρακτηρίσει τη φετινή ως "χρονιά του Αθανασιάδη" δεν θα έχει άδικο. Ο νεαρός φορ έχει ήδη φθάσει τα 17 γκολ (12 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 4 στο Europa League), έχει κληθεί στην Εθνική Ανδρών από το Φερνάντο Σάντος, ενώ το όνομά του φέρεται να είναι σημειωμένο στα μπλοκάκια αρκετών σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων.


Στην αλματώδη εξέλιξή του σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο Λάσλο Μπόλονι που από το πρώτο διάστημα κιόλας της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, είχε διαγνώσει την ιδιαίτερη ικανότητα του Κλάους στο γκολ. "Αν μπορούμε να πάρουμε ένα μεγάλο όνομα σέντερ φορ τύπου Μποκανί έχει καλώς, διαφορετικά αφήστε με να δουλέψω με τον πιτσιρικά" είχε διαμηνύσει το περασμένο καλοκαίρι ο Ρουμάνος τεχνικός στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και αποδείχθηκε ότι δεν είχε άδικο.


Ο Αθνασιάδης φρόντισε να τον δικαιώσει από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, χωρίς, όμως, να παραβλέψει να βελτιωθεί σε άλλους τομείς πέρα από το σκοράρισμα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά βελτιώθηκε στο κράτημα και το μοίρασμα της μπάλας, στο πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα, στις τοποθετήσεις και τις κινήσεις του εντός και εκτός περιοχής. Εξελίσσεται σε ένα σέντερ φορ με συμμετοχή στο παραγωγικό παιχνίδι της ομάδας του και όχι μόνο σε σκόρερ που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό.


Μυαλό και χαρακτήρας έχουν κερδίσει τον Μπόλονι


Μετά από σχεδόν 10 μήνες συνεργασίας ο Μπόλονι μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Κλάους. Του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί, όπως λέει στους συνεργάτες του, "του ζητάω δέκα πράγματα μέσα στο γήπεδο και μου κάνει και τα δέκα". Γι' αυτό και τον στηρίζει και σε δύσκολες στιγμές ή σε περιόδους αφλογιστίας. Ο έμπειρος τεχνικός, μετρ στο να αναδεικνύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, πιστεύει ότι ο Αθανασιάδης έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και δεν διστάζει να ομολογήσει πώς "θα τον έπαιρνα μαζί μου σε όποια ομάδα κι αν ήμουν προπονητής".


Η εκτίμηση, φυσικά, είναι αμοιβαία, καθώς ο 23χρονος φορ έχει παραδεχθεί αρκετές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι "ο Μπόλονι με έχει βοηθήσει και μαθαίνω πολλά από αυτόν". Το σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζεται η σχέση Μπόλονι-Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα ωφελημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου