Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το επίφοβο "κώλυμα" για Ντέμη

Ο εκ των βασικότερων υποψήφιων χρηματοδοτών της πιθανής επιστροφής του Ντέμη στην ΑΕΚ, Γιάννης Μπεθάνης, φέρεται ότι ζητεί απευθείας ανάθεση του έργου κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκόπελος ο οποίος είναι δύσκολο να ξεπεραστεί όταν προκύπτουν ενδιαφερόμενοι που ζητούν διαγωνισμό.


Όπως είχε αποκαλύψει το Football-ista η επιχείρηση επιστροφής του Ντέμη Νικολαΐδη στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ όχι απλώς δεν έχει χάσει την προοπτική της, τουναντίον τις τελευταίες ημέρες δουλεύεται ακόμα περισσότερο και προωθείται μέσω ενός σχεδίου που μόνο ο άλλοτε ηγέτης της κιτρινόμαυρης εταιρείας γνωρίζει με λεπτομέρειες.

Είχαμε τονίσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ότι προβλήματα υπάρχουν διότι το να αντλήσεις χρηματοδοτικά κεφάλαια για μία ΠΑΕ που είναι στα πρόθυρα διάλυσης, δεν είναι δα και η ευκολότερη αποστολή ετούτη την εποχή.

 Άλλωστε αν δεν προκύψει ως τις 7 Ιουλίου πληρωμή της ληξιπρόθεσμης δόσης για το άρθρο 44, θα ακολουθήσει η διάρρηξή του και η επιστροφή της ΑΕΚ σε χρέη που ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ τα οποία αναπόφευκτα θα την οδηγήσουν σε πτώχευση.

Ο Ντέμης έχει στο μυαλό του ότι αυτή πρέπει να είναι προτεραιότητά του, όμως πρόκειται για 1,2 εκατ. ευρώ τα οποία δεν υπολόγιζε στην αρχική σούμα του, όταν δηλαδή αποφάσιζε να ενεργοποιηθεί με την επιθυμία και την προσδοκία εξεύρεσης λύσης για την ΑΕΚ. Ήλπιζε και πίστευε βλέπετε ότι οι αμέτοχοι θα κάνουν τουλάχιστον το μίνιμουμ του χρέους τους πληρώνοντας τη δόση που οδηγεί την ΑΕΚ σε καταστροφή. Ωστόσο αυτό (όπως και πολλά άλλα) δεν συνέβη.
  • Ο Μπεθάνης και η ανάθεση
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Football-ista το ποσό αυτό ο Ντέμης επιχειρούσε να το εξασφαλίσει μέσω της ενεργοποίησης του επιχειρηματία (δραστηριοποιούμενου στο Real Estate) Γιάννη Μπεθάνη, ενός εκ των φερόμενων ως υποψηφίων χρηματοδοτών της ΠΑΕ. Όμως φαίνεται ότι ση συνεργασία αυτή προκύπτει κώλυμα το οποίο αφορά στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Μπεθάνης ζητεί από την Ντέμη να μεσολαβήσει (και να φροντίσει) για την απευθείας ανάθεση του έργου στη δική του εταιρεία (AIMS-TANEO fund) προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην επιλογή ενός εκ των κατασκευαστικού ομίλων με τους οποίους συνεργάζεται ο Μπεθάνης (λέγεται ότι ο ένας εδρεύει στην Ρωσία και ο άλλος στη Γερμανία).

Ωστόσο αυτό είναι ένα εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί έτσι εύκολα και απλά όταν στη μέση υπάρχει η Ερασιτεχνική η οποία υποχρεούται να βάλει στο παιχνίδι ακόμα 2-3 εταιρείες που φέρονται ότι ενδιαφέρονται για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Κάποιες εξ αυτών μάλιστα το έχουν δείξει και εμπράκτως με επίσης επαφές. Είτε με μέλη της μάνας ΑΕΚ, είτε με τον Γιάννη Βούρο ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ειδικές συνθήκες για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για την ΑΕΚ.
Οι εταιρείες αυτές, όπως είναι λογικό, νόμιμο και ορθό, ζητούν διαγωνισμό και ετοιμάζουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους. 

Πιο σημαντική και ελπιδοφόρα περίπτωση από όλες είναι η Κινεζική εταιρεία CSCEC με ανθρώπους της οποίας ο Γιάννης Βούρος βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή και πλέον τους περιμένει στην Αθήνα για ανταλλαγή απόψεων και λεπτομερειών ενός πιθανού project.

 Το αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει τον Γιάννη Μπεθάνη στην απόφαση να απόσχει από την προσπάθεια που κάνει ο Ντέμης για τη σωτηρία της ΑΕΚ ουδείς μπορεί να την γνωρίζει. 

Ωστόσο πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι σαφές ότι επιχειρεί την ενασχόλησή του έχοντας πάντοτε στην άκρη του μυαλού του το project "γήπεδο στη Νέα Φιλαφέλδεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου