Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

1η αγ.: Περίπατος της Μπαρτσελόνα, άκυρη εκκίνηση για Ρεάλ ( Video )

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο εμπόδιο της σεζόν (Σοσιεδάδ), επικρατώντας 5-1 στο "Καμπ Νου". Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στη Βαλένθια (1-1). Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπέτις 3-5!


BARCELONA 5-1 REAL SOCIEDAD Full highlights / 19... από G.Pavlidis

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης του "Καμπ Νου" ήταν καταιγιστικό, καθώς οι πρώτες τέσσερις τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα, προς τέρψιν των περίπου 90.000 θεατών.

Η Μπαρτσελόνα έκανε την αρχή στο 4' με κεφαλιά του Πουγιόλ, ο Κάστρο απάντησε στο 9' με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κλειστή γωνία του Βαλδές και στη συνέχεια ο Μέσι... αποκατέστησε την τάξη σκοράροντας δύο φορές (στο 11' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ και στο 16' με κοντινή προβολή μετά από κόντρες).

Στο 41ο λεπτό οι Κυπελλούχοι Ισπανίας... έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Πέδρο) με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση τους έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων, βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ήρεμα, ώσπου φτάνοντας στο 75ο λεπτό το καταλανικό γήπεδο... σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Νταβίδ Βίγια, ο οποίος αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μετά από περίπου έξι μήνες (αντικατέστησε τον Πέδρο).

Εννέα λεπτά αργότερα ο Ισπανός γκολτζής υποχρέωσε τους φιλάθλους να ξανασηκωθούν από τις θέσεις τους, αφού έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ινιέστα, έπιασε ένα σουτ στην κίνηση και έγραψε το τελικό 5-1.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην εφετινή Primera η Ρεάλ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βαλένθια στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Η "βασίλισσα" ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος, ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό με... τριπλή προσπάθεια του Ιγκουαΐν, έπειτα από ωραία μπαλιά του Ντι Μαρία, αλλά οι "νυχτερίδες" ισοφάρισαν στο 41' με κεφαλιά του Ζόνας, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Κασίγιας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ενέτειναν την πίεσή τους προς τα καρέ του Ντιέγκο Άλβες, αλλά με εξαίρεση το δοκάρι του Ιγκουαΐν στο 65' (με κεφαλιά έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ντι Μαρία), δεν έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Εξάλλου, όποτε χρειάστηκε επενέβη ο γκολκίπερ της Βαλένθια.

Ως εκ τούτου η αρνητική παράδοση που θέλει τη Ρεάλ να δυσκολεύεται στις πρεμιέρες συνεχίστηκε. Στις τελευταίες επτά σεζόν η ομάδα της Μαδρίτης έχει νικήσει μόλις τρεις φορές.


REAL MADRID 1-1 VALENCIA Full highlights / 19.08... από G.Pavlidis

Εκπληκτικό ήταν το παιχνίδι του "Σαν Μαμές" μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Μπέτις, όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 5-3. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε 3-0 με τα γκολ των Κάστρο (στο 7' με κοντινό σουτ), Μολίνα (στο 26' με εξ επαφής προβολή) και Ετσεμπερία (στο 31' με βολίδα).

Η φιναλίστ του περυσινού Europa League έφτασε πολύ κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Primera, αφού οι Ντε Μάρκος (στο 47' με διαγώνιο πλασέ) και Σαν Χοσέ (στο 67' και το 76' με κεφαλιά από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ) ισοφάρισαν σε 3-3, αλλά η συνέχεια ανήκε στους "βερδιμπλάνκος".

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα ο Ποθουέλο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία προσποίηση του Χοσέ Κάνιας και με κοντινό σουτ ξανάδωσε το προβάδισμα στην Μπέτις. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Μολίνα με σκαφτό πλασέ στο 86' έγραψε το τελικό 3-5.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που μπήκαν οκτώ γκολ σε αγώνα πρεμιέρας ήταν το μακρινό 1963 σε αναμέτρηση μεταξύ της Εσπανιόλ και της Λεβάντε. Εξάλλου, η Μπέτις έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που βάζει πέντε γκολ σε εκτός έδρας ματς πρεμιέρας μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ράγιο Βαγιεκάνο.


Athletic Bilbao 3-5 Real Betis από G.Pavlidis

Στα χνάρια της συμπολίτισσας Ρεάλ βάδισε η Ατλέτικο, η οποία έφερε ισοπαλία 1-1 στο Λεβάντε με την ομώνυμη ομάδα. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο 25λεπτο, αφού ο Ελ Ζαρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Τουράν ισοφάρισε στο 22'. Όσον αφορά τους δύο Έλληνες της Λεβάντε, ο Νίκος Καράμπελας αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς, ενώ ο Φάνης Γκέκας πέρασε ως αλλαγή στο 57' στη θέση του Άνχελ.

Πηγή: Contra.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου