Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βενγκέρ: «Ανεβαίνει επίπεδο ο Ολυμπιακός»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό μίλησε ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν επίπεδο.


Η δυνατότερη ομάδα του ομίλου του Ολυμπιακού στο Champions League είναι  η Άρσεναλ. Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», μιλώντας στη Real News για τη «μάχη» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό.

Για τη «μάχη» του ομίλου υποστήριξε: «Με εξαίρεση τη Μονπελιέ, όλες οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στον όμιλο έχουν εμπειρία από τη διοργάνωση και παίκτες που αγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο. Για αυτό νομίζω πως πρόκειται για πραγματικά έναν πολύ ανοιχτό όμιλο. Η Μονπελιέ κέρδισε το πρωτάθλημα Γαλλίας και συναγωνίζεται πλέον ισάξια κορυφαίες ομάδες, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν και Μαρσέιγ. Αυτό δείχνει το επίπεδο που έχει ως ομάδα. Με εξαίρεση τον Ζιρού, όλοι οι σπουδαίοι παίκτες της ομάδας έχουν παραμείνει, για αυτό και εμείς και ο Ολυμπιακός και η Σάλκε θα πρέπει  να είμαστε προσεκτικοί.

Για το αν ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση πέρυσι στους «16» της διοργάνωσης, πρόσθεσε: «Πέρυσι ο όμιλος ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Εκτός της Άρσεναλ, του Ολυμπιακού και της Μαρσέιγ, υπήρχε η πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία πραγματικά πολύπλοκη διοργάνωση. Κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό θα πρέπει να βρίσκεσαι στην καλύτερη κατάσταση συνεχώς. Έχω πάντα τη γνώμη πως όλες οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη φάση το αξίζουν. Απλά, μερικές φορές χρειάζεται και λίγη τύχη παραπάνω για να προκριθείς.

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη είπε: «Πράγματι έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Πιστεύω ειλικρινά πως οι αλλαγές που πραγματοποιεί στον Ολυμπιακό θα αποδειχθούν, μεσοπρόθεσμα παρά πολύ χρήσιμες για τον σύλλογο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλάζει τις ελληνικές συνήθειες. Ακολουθεί πλέον μία ξεκάθαρη στρατηγική που θα τον βοηθήσει να εξελίξει τον σύλλογο όπως έκανε και ο πατέρας του πριν από χρόνια».

Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Έμιρατς» πέρυσι, είπε: «Ο Ολυμπιακός πέρυσι έκανε πραγματικά εκπληκτική εμφάνιση. Όπως είπα και νωρίτερα όμως, στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και λίγη περισσότερη τύχη, ίσως και παραπάνω εμπειρία. Χωρίς αμφιβολία, αν ο Ολυμπιακός είχε λίγο περισσότερα από αυτά τα δύο… ουσιαστικά σε εκείνο το ματς θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Για το αν η ομάδα του ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς, τόνισε: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση».

Για τους λόγους που παραμένει στην Άρσεναλ τόσα χρόνια, είπε; «Μου δίνει κίνητρο το πάθος μου για το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να εξελίσσομαι, να βελτιώνομαι και να δουλεύω σκληρά καθημερινά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δουλεύω για κάτι που δίνει ευτυχία και επιτρέπει στους παίκτες να το απολαμβάνουν. Δίνει ευχαρίστηση σε όλους μας όλο αυτό. Αυτό με ωθεί να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

Για την απόφασή του το 1996 να απορρίψει τον Ολυμπιακό για την Άρσεναλ, κατέληξε: «Μερικές φορές γυρίζεις στο παρελθόν και σκέφτεσαι αυτά που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει. Βγάζεις συμπεράσματα τόσο καλά όσο και κακά. Έκανα μία επιλογή τότε και προτίμησα μία ομάδα που πάντως, φοράει επίσης κόκκινα και άσπρα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί αν έλεγα ναι στον Ολυμπιακό. Από το 1996 και μετά ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλούς τίτλους, έτσι, υποθέτω, έκαναν όλοι στο σύλλογο σπουδαίες προσπάθειες και δούλεψαν σκληρά για να διατηρήσουν την ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Πηγή:  OnSports.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου