Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο... 20χρονος Γκαρσία & το μοντέλο της Πόρτο

Ο Λάσλο Μπόλονι ανέλυσε σε "πηγαδάκι" με τους δημοσιογράφους το πρότυπο δουλειάς που πιστεύει πώς ταιριάζει στο "Δικέφαλο" και σχολίασε την εμφάνιση του εορτάζοντα Γκαρσία κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Εμφανώς ευδιάθετος εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο που βρέθηκαν οι βασικοί ποδοσσφαιριστές του ΠΑΟΚ για χαλάρωμα, ο Λάσλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ζήση Βρύζα, τον Παντελή Κωνσταντινίδη, αλλά και για λίγη ώρα με τους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο χώρο.

Στο "πηγαδάκι" που στήθηκε, ο 59χρονος προπονητής προσπάθησε να αφουγκραστεί τις απόψεις των δημοσιογράφων για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ, κυρίως στο διοικητικό κομμάτι΄και τις εξελίξεις που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις με τον Σαββίδη.

Φυσικά από την κουβέντα δεν έλειψε η αναφορά στα πλέι οφ και την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΠΑΟΚ να κόψει πρώτος το νήμα. Έγινε λόγος για την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να αναρριχηθεί στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε εκείνο το σημείο ο Μπόλονι βρήκε την ευκαιρία να καταθέσει την άποψη ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αν ακολουθηθεί το μοντέλο που εφάρμοσε η Πόρτο.

"Στις αρχές του 2000 η Πόρτο δεν ήταν μία από τις πρώτες δυνάμεις στην Πορτογαλία. Κυριαρχούσε η Σπόρτινγκ και η Μποαβίστα. Τότε η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να ακολουθήσει μία επιθετική πολιτική. Να αγοράσει ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην πορτογαλική αγορά. Τότε είχε πάρει προπονητή το Μουρίνιο, απέκτησε τον Ντέκο που ο Μουρίνιο γνώριζε από τη β΄ ομάδα της Μπενφίκα. Στην πορεία οργανώθηκε καλύτερα και άρχισε να παίρνει και Βραζιλιάνους (σ.σ. αρκετούς από τους οποίους τους πολιτογραφούσε Πορτογάλους)" τόνισε και συνέχισε: "Θα ήταν ιδανικό για τον ΠΑΟΚ να έκανε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα εγώ να φέρω τέσσερις παίκτες, νέους Έλληνες, να τους αποκτούσαμε με 600.000 ευρώ τον καθένα και μετά από λίγα χρόνια τουλάχιστον ένας να πωλούνταν με 2 εκ. ευρώ. Θα μπορούσαμε να δουλέψουμε σ' αυτό το μοντέλο. Χρειάζονται, όμως, χρήματα στην αρχή της εφαρμογής του".       


"Έπαιξε σαν έφηβος"
  
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε και τα γενέθλια του Πάμπλο Γκαρσία (σ.σ. κλείνει σήμερα τα 35). "Δεν πιστεύω ότι είναι 35. Χθες έπαιξε σαν έφηβος. Ειδικά στο β΄ μέρος. Λογικό ήταν... σαν 20χρονος που είναι ήθελε και λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στην ομάδα". Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Γκαρσία πήγε το πρωί στο ξενοδοχείο έχοντας μαζί του αρκετά γλυκά για αν κεράσει τους συμπαίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου