Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Καιρος....

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 11/05/2012

 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 18 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής ή τοπικής καταιγίδας κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου