Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Καλάθης: "Ό,τι κάναμε το 2007 και το 2009"

Με οδηγό το 2007 και το 2009, ο Νικ Καλάθης καλεί τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Παρασκευή το απόγευμα (11/5, 6μ.μ.). Διαβάστε τι είπε ο Καλάθης και ο Περπέρογλου στο Football Sports HD.


Νικ Καλάθης και Στράτος Περπέρογλου μίλησαν στο Sport24.gr παραμονή του μεγάλου ημιτελικού με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συμφώνησαν πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή για να έχει τύχη.

Στο δεύτερο Final-4 της καριέρας του, ο Νικ Καλάθης είναι σαφώς πιο έμπειρος αλλά δεν παύει να ανυπομονεί για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

"Και οι δύο ομάδες είναι καλύτερες. Έχουν βελτιωθεί πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν και θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με εκείνα στο ξεκίνημα της σεζόν", υπογράμμισε ο Νικ Καλάθης και συμπλήρωσε:

"Πιστεύω ότι η άμυνα μας θα είναι το κλειδί. Θα μας δώσει τη νίκη, αρκεί βέβαια να βάλουμε και μερικά μεγάλα καλάθια.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι πάνοπλος για το παιχνίδι με τη ρωσική αρκούδα... "Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι, κάναμε δύο προπονήσεις στην Τουρκία και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ", σχολίασε ο Νικ Καλάθης με αυτοπεποίθηση έχοντας ολοκληρώσει την δεύτερη σκληρή προπόνηση των "πράσινων" στην Τουρκία.

Τέλος, ο Καλάθης έδωσε το σύνθημα για νέα μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού πρώτα του θυμίσαμε ότι ο Παναθηναϊκός κερδίσει τα κρίσιμα ματς:

"Η παράδοση ανήκει στο παρελθόν, τώρα είμαστε στο παρόν και πραγματικά ελπίζω να νικήσουμε. Μπορούμε να επαναλάβουμε ό,τι κάναμε το 2007 και το 2009".

Περπέρογλου: "Τους ξέρουμε και μας ξέρουν"

Χαμηλούς τους τόνους κράτησε από την πλευρά του και ο Στράτος Περπέρογλου ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι θα είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν μυστικά.


"Δεν υπάρχουν μυστικά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Σίγουρα και στην τακτική αλλά πιστεύω ότι αυτός που θα το θέλει πιο πολύ θα πάρει τη νίκη", επισήμανε ο Στράτος Περπέρογλου για προσθέσει:

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά του αγώνα, δεν υπάρχουν περιθώρια για νεκρά διαστήματα, η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή τη ζημιά.

 Όπως έκανε στο δεύτερο παιχνίδι στη Μόσχα, όταν με ένα 14-0 ξέφυγε και μετά αναγκαστήκαμε να ακολουθούμε στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην το επιτρέψουμε αυτό, προκειμένου να είμαστε συνέχεια μέσα στο παιχνίδι".

Σε ερώτηση για την εμπειρία που έχει αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός από μεγάλες διοργανώσεις, υπογράμμισε: "Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται εδώ είναι έμπειρες και ξέρουν από μεγάλες διοργανώσεις. Για εμένα προσωπικά είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να έχει την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα φάιναλ φορ".

Τέλος, του θυμίσαμε ότι όταν ο Παναθηναϊκός συναντάει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια, την κερδίσει αποφάνθηκε... "Η παράδοση δεν παίζει μπάσκετ. Οι παίκτες παίζουν κι εμείς πρέπει να τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο", κατέληξε ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου