Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Νταμπλούχος η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ νίκησε 5-2 την Μπάγερν στο Βερολίνο και κατέκτησε το 3ο κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της, κάνοντας το νταμπλ για πρώτη φορά. Κορυφαίος ο Λεβαντόβσκι με χατ-τρικ (video)


Η Ντόρτμουντ θριάμβευσε στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου, καθώς νίκησε με 5-2 την Μπάγερν και έτσι έκανε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της (στην photo και τα 2 τρόπαια).

Αυτό είναι το 3ο κύπελλο που κατακτά η Μπορούσια, η οποία έχει πάρει τα άλλα δύο το 1965 και το 1989, ενώ έχει πλέον 5 σερί νίκες κόντρα στην Μπάγερν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πολωνός, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ τα δύο πρώτα τέρματα της Ντόρτμουντ έβαλαν οι Σίνζι Καγκάουα και Ματς Χούμελς.

Ο Καγκάουα άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' από τραγικό αμυντικό λάθος, αλλά με πέναλτι απάντησε ο Άριεν Ρόμπεν στο 25'.

Με τον ίδιο τρόπο προηγήθηκε ξανά η Ντόρτμουντ με τον Χούμελς, αν και ο Νόερ λίγο έλειψε να αποκρούσει το πέναλτι, ενώ ακολούθησε το χατ-τρικ του Λεβαντόβσκι, με παρένθεση τον Φρανκ Ριμπερί να μειώνει (4-2) στο 76'.

Αυτή η βαριά ήττα στο "Ολίμπιασταντιον" του Βερολίνου δεν είναι ότι καλύτερο για την ψυχολογία της Μπάγερν, η οποία ακριβώς σε μία εβδομάδα αντιμετωπίζει την Τσέλσι στον τελικό του Champions League.

  • ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ (34' Λάνγκερακ), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Ιλκάι Γκεντογάν, Κελ, Μπλαστσικόβσκι (84' Πίστσεκ), Καγκάουα (81' Σβεν Μπέντερ), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.
  • ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα (69' Κοντέντο), Σβάινσταϊγκερ, Λουΐζ Γκουστάβο (46' Τόμας Μίλερ), Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάριο Γκόμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου