Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι ατάκες του Γκαρσία που έγραψαν ιστορία

Με αφορμή την ατάκα του Πάμπλο Γκαρσία ("επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς") που έγινε σημείο αναφοράς και από Έλληνα βουλευτή, το Football Sports HD θυμάται... αξέχαστες δηλώσεις του Ουρουγουανού.


Η αγωνιστική του ποιότητα δεν αμφισβητείται... Ο εορτάζων προχθές (11/5), Πάμπλο Γκαρσία (έκλεισε τα 35 του χρόνια), είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα, θεωρείται -όχι άδικα- βαρόμετρο για τον "Δικέφαλο" και συχνά "ζωγραφίζει" με την απόδοσή του. "Ζωγραφίζει" όμως και εκτός αγωνιστικού χώρου με τις ατάκες που έχει πει...

Μία από αυτές χρησιμοποιήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με το μνημόνιο και την κατάσταση της χώρας μας, τόνισε πως "επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Οπως είπε και ο Πάμπλο Γκαρσία, ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ".

Μια έκφραση ("επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς") που αποτελεί το μότο ζωής του Ουρουγουανού, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει προχωρήσει σε διάφορες δηλώσεις που... δεν ξεχνιούνται. Το Football Sports HD σας θυμίζει κάποιες:

Για την παρουσία του κόσμου στα πλέι οφ αυτής της σεζόν: "Οποιος έρθει στο γήπεδο, να έρθει με τη καρδιά του. Το ίδιο που θα προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε στο γήπεδο, να παίξουμε με την καρδιά μας. Και εάν κάποιος έρθει στο γήπεδο για να βρίσει κάποιον, καλύτερα να έρθει να βρίσει εμένα και όχι κανέναν άλλον".

Για τα φετινά πλέι οφ: "Πρέπει να πάμε στα πλέι οφ να δείξουμε τα αρχ...α μας, να τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτό που έγινε. Εμείς πρέπει να αφήσουμε πίσω όλες τις μ...ς που κάναμε μέχρι τώρα και να βγούμε για να κερδίσουμε από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο. Και να αφήσουμε στην άκρη όλο το "μπλα μπλα", τα μεγάλα λόγια που δεν έχουν ουσία και όλα όσα μας κοστίζουν".

Για την Τούμπα που ήταν αρκετά άδεια σε πολλά ματς στην τρέχουσα περίοδο: "Δεν μπορώ να πω τίποτα στους φιλάθλους γι' αυτό. Είμαι κουρασμένος, όλοι είμαστε κουρασμένοι. Οταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς. Αλλά όταν πέφτεις-πέφτεις, θέλει κουράγιο για να σηκωθείς μετά".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο: ια τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ολοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα!"

Για την λατρεία των φίλων του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του: "Προσπαθώ να ανταποδώσω στο 100% μέσα στο γήπεδο αυτή την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Κι όταν δεν μπορώ να το κάνω στο 100%, θέλω τουλάχιστον να ιδρώνω τη φανέλα!

Για το ποια είναι η διοργάνωση που θα ήθελε ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει (σ.σ. όταν ο "Δικέφαλος" έπαιζε εκτός από το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ): "Να πω την αλήθεια μου αρέσουν όλα. Είμαστε ΠΑΟΚ και έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε".

Για τον τρόπο που αγωνίζεται: "Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και ίσως να θέλουν να φορέσω και φούστα για να παίξω. Ακόμη και η μάνα μου (σ.σ. όταν είχε κάνει τη δήλωση ήταν ακόμη στη ζωή) να ήταν απέναντι ως αντίπαλος, τα ίδια σκληρά μαρκαρίσματα θα έκανα..."

Για τη διαιτησία με Ολυμπιακό: "Αν ένα φάουλ πάνω στο Σορλέν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είχα κάνει εγώ, θα είχα αποβληθεί, θα είχα φάει τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την αστυνομία να με πάει φυλακή".

Για το παρ΄ολίγον γκολ του με τον Ολυμπιακό: "Καλύτερα που δεν σκόραρα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα θα έμενε με δέκα παίκτες, γιατί σίγουρα θα έκανα και κάποια μαλ... για να πανηγυρίσω το γκολ".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Κάποια πράγματα στη ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ  δεν έχει τιμή. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αρχ..."

Για την… αδικία κόντρα στις ομάδες της Αθήνας: "Εγώ δεν είμαι η διοίκηση. Είμαι ποδοσφαιριστής. Όμως νομίζω ότι ίσως να ήρθε η ώρα να μην παίξουμε στην Αθήνα. Να οργανώσει η διοίκηση ένα φιλικό εκείνη τη μέρα ή μια καλή προπόνηση, παρά να παίξουμε εκεί. Εγώ προτιμώ να μείνω σπίτι γιατί θα μας κλέψουν σίγουρα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει όλα τα άλλα ματς εκτός από αυτά στην Αθήνα γιατί ούτως ή άλλως δεν θα μας αφήσουν γιατί υπάρχουν άλλοι παράγοντες. Φυσικά μιλάω για τη διαιτησία..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου