Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Μάντσεστερ Σίτι ή ManUtd θα σηκώσει την κούπα στην Premier League, τελικός κυπέλλου, Ντόρτμουντ - Μπάγερν και τελικός... πρωταθλήματος, Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαράι. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου


Τα πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Βέλγιο, Σκωτία και Κύπρο ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μόνο στην Γαλλία διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα σε Γερμανία και Ολλανδία.

Στην Γερμανία διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου, με την Ντόρτμουντ να ψάχνει το νταμπλ και την Μπάγερν να κάνει ένα γερό τεστ ακριβώς μία εβδομάδα πριν τον τελικό του Champions League με την Τσέλσι.

Κάτι σαν τελικός είναι και το Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαράι στην Τουρκία, καθώς είναι η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (play-offs) και η διαφορά των δύο πρωτοπόρων είναι μόλις ένας βαθμός.

Η Γαλατάσαράι βρίσκεται στο +1, έτσι ακόμη και με ισοπαλία θα πάρει τον τίτλο, ενώ η Φενέρμπαχτσε θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Στην Αγγλία αν η Μάντσεστερ Σίτι νικήσει την ΚΠΡ του Τζιμπρίλ Σισέ θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια μετά από 44 χρόνια, με την ManUtd να παίζει στην έδρα της Σάντερλαντ και να περιμένει γκέλα των "πολιτών" για να τους κλέψει τον τίτλο.

Στην Ιταλία αν η Γιουβέντους δεν χάσει θα ολοκληρώσει αήττητη το πρωτάθλημα, αλλά ξεχωρίζει το Λάτσιο - Ίντερ, όμως αν η Ουντινέζε νικήσει στην Κατάνια θα κατακτήσει αυτή την 3η θέση και θα παίξει προκριματικά Champions League.

Αυτός είναι ο στόχος και για την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, αλλά για να "κλέψει" την 4η θέση θα πρέπει να νικήσει την Βιγιαρεάλ μέσα στο "Μαδριγάλ" και να μην νικήσει η Μάλαγα στην έδρα της την Χιχόν.

Μεγάλο ματς διεξάγεται την προτελευταία αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, με την πρωτοπόρο, Μονπελιέ, να υποδέχεται την 3η, Λιλ.

Αν οι φιλοξενούμενοι νικήσουν θα πλησιάσουν στους 2 βαθμούς την κορυφή και θα δώσουν όμως την ευκαιρία και στην Παρί Σεν-Ζερμέν να πιάσει στην πρώτη θέση την Μονπελιέ και σε μία τέτοια περίπτωση η τελευταία αγωνιστική θα είναι... κόλαση.

Στην τελευταία αγωνιστική σε Βέλγιο, Κύπρο και Σκωτία δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου