Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Το προφίλ της Μάλαγα

Από την "αραβική άνοιξη" στα δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα. Το θαύμα της Μάλαγα μετατράπηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες σε εφιάλτη, με μοναδική διέξοδο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.


Η ομάδα της Ανδαλουσίας διασώθηκε από χρεοκοπία πέρυσι, όταν την εξαγόρασε ο ζάμπλουτος Άραβας. Οι αθλητικές επενδύσεις έπιασαν τόπο κι η Μάλαγα τερμάτισε 4η παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό από Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβάντε, Σεβίλλη και Αθλέτικ Μπιλμπάο. 

Στόχος ήταν, εντός λίγων ετών, η ομάδα να κοιτάξει στα μάτια το clasico, ωστόσο το Μάιο αποκαλύφθηκε το πρόβλημα που έκρυβαν επιμελώς οι ιθύνοντες κάτω από το χαλάκι: η αραβική στρόφιγγα είχε κλείσει. 

Οι παίκτες δεν λάμβαναν τους παχυλούς μισθούς τους και οι εξηγήσεις από το Κατάρ ήταν ξεκάθαρες: θα βάζουμε χρήματα, όταν ο σύλλογος μας αποφέρει χρήματα. Το μήνυμα εστάλη και μέσα σε λίγες εβδομάδες άρχισε η αποδόμηση του αξιόλογου συνόλου που έχτισαν Ζεσουάλδο Φερέιρα και Πελεγκρίνι. 

Τα μεγάλα "αστέρια" αναζητούν τρόπους να απεμπλακούν από το... american dream και τα πάντα είναι ρευστά, όσον αφορά στο μέλλον του συλλόγου.

Πηγή: Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου