Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

"Υπάρχει χημεία νέων και έμπειρων στον ΠΑΟΚ"

Ο Μπονγκάνι Κουμάλο μιλά για τον νέο ΠΑΟΚ και την αρχή με το δεξί στο φετινό Europa League.


Φιλοδοξεί να γίνει από τους στυλοβάτες της άμυνας του ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στο Ισραήλ συμμετείχε στον πρώτο επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και συνδύασε την παρουσία του με το μηδέν παθητικό αλλά και τη νίκη επί της Μπνέι. Γι' όλα αυτά μίλησε στα "ΣΠΟΡ".
  • Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
  • Για τον πρώτο αγώνα με την Μπνέι:  
"Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας μετά την προετοιμασία στην οποία πιστεύω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Και δικαιολογημένα σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, θέλαμε να κερδίσουμε για να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα για την πρόκριση, ενόψει και του αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα μας σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

 Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε θετικά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν. Αναφέρομαι στην έντονη ζέστη αλλά και την υγρασία. Ολα τα παιδιά έπαιξαν καλά και φθάσαμε στη νίκη που είναι απαραίτητη. Συνηθίζουμε να λέμε στο ποδόσφαιρο πως η πρώτη νίκη σε επίσημο αγώνα είναι πολύ σημαντική. Αυτό πιστεύω και εγώ". 

  • Για το πώς "εισέπραξε" το δικό του επίσημο ντεμπούτο:  
"Αισθάνομαι υπέροχα. Δεν το κρύβω. Συμμετείχα στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία, εκεί όπου έγινε πολύ καλή δουλειά και έπαιξα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Επομένως ήταν ξεχωριστό για μένα το γεγονός ότι συμμετείχα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. 

Στόχος μου είναι να παίζω, γι' αυτό ήρθα στον ΠΑΟΚ, γιατί μέσα από τα επίσημα παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη θα αποκτήσω ακόμη περισσότερες εμπειρίες για τη συνέχεια. Ενιωσα πολύ καλά και θέλω σε κάθε παιχνίδι να προσφέρω στον ΠΑΟΚ για να νιώθω ακόμη καλύτερα. Είμαι παθιασμένος να παίζω και συνεχώς να κερδίζω με την ομάδα μου".
  • Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη δυναμικότητα του ΠΑΟΚ:  
"Διαπιστώνω πως έχουμε μία καλή ομάδα. Δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία, λειτουργούμε με πρόγραμμα και υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον. Υπάρχει αυτή η χημεία των έμπειρων με τους νέους παίκτες που είναι αποδοτική για τον ΠΑΟΚ και το αναφέρω γιατί η ομάδα δεν χάνει σε ποιότητα. 

Απλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας και τον ρυθμό μας και εγώ προσδοκώ να ανεβάσω σταδιακά την απόδοσή μου. Ο βασικός μου στόχος, είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της".

  • Για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σκέφτονται από τώρα τα πλέι οφ: 
"Η νίκη σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας ενισχύει την αυτοπεποίθηση για την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και ένα μήνα. Και σίγουρα μας δίνει ένα προβάδισμα σημαντικό, για την πρόκρισή μας, στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ. 

Εχουμε μάθει όμως να λειτουργούμε σοβαρά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτή είναι η σωστή ποδοσφαιρική προσέγγιση για τη λειτουργία μιας ομάδας. Επειδή κερδίσαμε στο πρώτο ματς, δε σημαίνει πως θα είμαστε χαλαροί στο δεύτερο. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε να διεκδικούμε τη νίκη. Προσωπικά θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα όπου αγωνίζομαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου".
  • Για το κλίμα στα αποδυτήρια: 
"Λειτουργούμε σαν οικογένεια και αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ διαπίστωσα πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών, ενώ και ο προπονητής μας, με τους συνεργάτες του, μας έχουν βοηθήσει για να ανταποκριθούμε σε όσα μας ζητάνε. Γίνεται μια οργανωμένη δουλειά που μπορεί να αποδώσει ακόμη περισσότερα για την ομάδα".
  • Για το επίσημο ντεμπούτο στην Τούμπα: 
 "Ανυπομονώ να έρθει ο δεύτερος αγώνας με την Μπνέι Γιεχούντα για να παίξω στην Τούμπα, για πρώτη φορά, σε επίσημο παιχνίδι. Ενιωσα πολύ καλά από το φιλικό με την Αϊντχόφεν, από το πώς συμπεριφέρονται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. 

θέλω όμως να νιώσω πολύ έντονα συναισθήματα σε μια γεμάτη Τούμπα. Εκεί όπου θέλουμε να κερδίσουμε και πάλι για να σφραγίσουμε την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ".
  • Για τους Πέλκα και Κάτσε που έπαιξαν στο Ισραήλ: 
"Εδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο Ισραήλ,, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούν. Μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι και το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι. 
 
Ο στόχος του κάθε παίκτη είναι να βελτιώνει την απόδοσή του, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αρα το ξεκίνημα ήταν θετικό, όμως σε ένα ποδοσφαιριστή, αυτό που μετρά περισσότερο είναι η διάρκεια στην απόδοσή του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου