Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέα αποκάλυψη για "στημένο" ματς!

Ο πρόεδρος της Σιένα, Μάσιμο Μετζαρόμα, είχε ζητήσει από τους παίκτες του να χάσουν ένα παιχνίδι επειδή ήθελε να στοιχηματίσει κόντρα στην ίδια του την ομάδα. Διαβάστε λεπτομέρειες.


Η ποδοσφαιρική Ιταλία συγκλονίζεται για δεύτερο σερί 24ωρο από αποκαλύψεις για χειραγωγημένους αγώνες και τα ολοένα και πιο "φρέσκα" στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν προβληματισμό στους φίλους του calcio.

Το τελευταίο αφορά την ομάδα της Σιένα, με την πρώην άσο της ομάδας Φίλιπο Καρόμπιο να φέρεται να έχει αποκαλύψει στην Εισαγγελία της Κρεμόνα ότι ο πρόεδρος της Σιένα, Μάσιμο Μετζαρόμα, είχε ζητήσει από τους παίκτες να κάτσουν να χάσουν τον αγώνα με την Βαρέζε (τη σεζόν 2010-2011 όταν ήταν προπονητής ο Αντόνιο Κόντε) καθώς ήθελε να ποντάρει εις βάρος της!

"Μερικές ημέρες πριν από το παιχνίδι Σιένα-Βαρέζε ο Φερντινάντο Κόπολα (σ.σ πρώην γκολκίπερ της Σίενα) μπήκε στα αποδυτήρια και μας είπε ότι λίγο πριν, έξω από τα αποδυτήρια, τον πλησίασε ένας άνθρωπος του προέδρου και τον ρώτησε αν υπήρχε πιθανότητα να χάσουμε το παιχνίδι.

Αυτό το άτομο -το όνομα του οποίου μου είχε πει ο Κόπολα αλλά δεν θυμάμαι- του είχε πει ότι ο πρόεδρος σκόπευε να στοιχηματίσει ή είχε στοιχηματίσει στην ήττα μας.

Αναφέρομαι στον πρόεδρο Μετζαρόμα. Η ομάδα ήταν κατηγορηματικά αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είπε στον Κόπολα να πει στον μεσάζοντα πως δεν ήθελε να το αναφέρει στην ομάδα από τη στιγμή που δεν ήταν και αυτός σύμφωνος.

Ο Κόπολα δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στο στήσιμο του αγώνα. Στη συνέχεια έμαθα από τον Στελίνι (βοηθός του Αντόνιο Κόντε εκείνη την εποχή) πως η ίδια πρόταση είχε γίνει από τον Μετζαρόμα και στο τεχνικό τιμ και ότι την απέρριψαν.

Ήταν η πρώτη φορά που μας είχε διατυπωθεί τέτοια επιθυμία από πλευράς προέδρου", αναφέρει στη μαρτυρία του, όπως αυτή διέρευσε από τα ιταλικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου