Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Salpi analysis...

O Δημήτρης Σαλπιγγίδης απέδειξε στο ματς με τον Ατρόμητο πως όταν του δίνεται η ευκαιρία να "πατήσει" περιοχή γίνεται περισσότερο απειλητικός και εμείς στεκόμαστε στο γιατί μοιάζει πιο επικίνδυνος όταν δεν περιορίζεται μόνο στα δεξιά της επίθεσης..


Δεν σκοράρει πλέον με την συχνότητα που πετύχαινε γκολ παλαιότερα, ωστόσο σε αυτό έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως αγωνίζεται δεξιά και όχι στην κορυφή της επίθεσης. Ενα θέμα το οποίο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε θίξει σε δημόσια τοποθέτησή του πριν λίγο καιρό.


"Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω πετύχει λιγότερα γκολ απ΄ ότι πριν, διότι πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με έναν επιθετικό καθαρόαιμο και έτσι παίζω πιο πλάγια.


Προσωπικά αποδίδω καλύτερα με σύστημα δύο επιθετικών, όμως δεν μπορώ παρά να ακολουθήσω την… εποχή και τις οδηγίες του προπονητή", είχε πει ο "Σάλπι", για τον οποίο είναι αλήθεια πως μάλλον του ταιριάζει καλύτερα να παίζει ως επιθετικός. Ή έστω ως "κρυφός" και ουσιαστικά δεύτερος επιθετικός.


Αυτό φάνηκε στο ματς με τον Ατρόμητο, στο οποίο συχνά πριν το τέρμα του "πατούσε" περιοχή και γινόταν απειλητικός για την εστία της ομάδας του Δώνη. Τελικώς μετά από μπαλιά του Λάζαρ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκόραρε έπειτα από δύο μήνες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναικό και απέδειξε πως όταν έρχεται από τον άξονα και κινείται μέσα στην περιοχή του αντιπάλου γίνεται περισσότερο απειλητικός.

Κάτι τέτοιο μάλιστα γίνεται περισσότερο στα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ. Στα οποία ο Σαλπιγγίδης έχει πετύχει τα επτά από τα συνολικά 9 τέρματα του φέτος.

Αυτό γίνεται (δηλαδή το να σκοράρει περισσότερο στα εκτός έδρας ματς) γιατί σε τέτοιου είδους ματς ο τελευταίος έχει περισσότερους χώρους, με την ταχύτητα του εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις 


που κάνει ο "Δικέφαλος" και έτσι βρίσκει την ευκαιρία να σκοράρει. Με λίγα λόγια, όσο περισσότερο του δίνεται η ευκαιρία να "πατήσει" περιοχή και να εισέλθει σε αυτή από τον άξονα και όχι από τα πλάγια, ο Σαλπιγγίδης μοιάζει περισσότερο απειλητικός από τον παίκτη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα δεξιά, όπου κάποιες φορές δεν "φαίνεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου