Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πελεγκρίνο ο αντικαταστάτης του Έμερι

Η Βαλένθια ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Ουνάι Έμερι. Διαβάστε το ρεπορτάζ.


Ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο θα είναι ο νέος τεχνικός της Βαλένθια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Ο Ουνάι Έμερι ήταν δεδομένο εδώ και καιρό πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν και οι "νυχτερίδες" δεν έχασαν χρόνο βρίσκοντας αρκετά γρήγορα τον διάδοχό του.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε δια της ακόλουθης ανακοίνωσης: "Το Διοικητικό Συμβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο θα είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες".

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός θα αναλάβει χρέη προπονητή σε μία ομάδα. Ως τώρα το μόνο που είχε κάνει ήταν να είναι βοηθός του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ από το 2008 ως το 2010, ενώ τον ακολούθησε και στην Ίντερ, στο σύντομο πέρασμα που είχε ο Ισπανός από τους "νερατζούρι".

Ωστόσο, ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε ο 40χρονος παρά την απειρία του είναι το γεγονός πως αγωνίστηκε στη Βαλένθια από το 1999 ως το 2005, διάστημα στο οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ ήταν και δύο φορές φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου