Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Β’ Βραζιλίας: Για την πρώτη νίκη η Μπαρουερί

Με τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανοίγει η 8η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους σε δύο περιπτώσεις να είναι φαβορί, ενώ στο τρίτο ματς η Μπαρουερί είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ακόμη νίκη.


  • 150. ΓΚΟΪΑΣ – ΓΚΟΥΑΡΑΤΙΝΓΚΟΥΕΤΑ
  • ΣΕΡΑ ΝΤΟΥΡΑΝΤΑ (54.000) * 805 ΧΛΜ.
ΓΚΟΪΑΣ: Πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς το Σάββατο, αφού έχανε εντός έδρας από τη Βιτόρια στο 20’ με σκορ 0-3 και κατάφερε στο τέλος να νικήσει με 4-3! Στο 60’ μπήκε αλλαγή ο Γκουλάρτ, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Τολόι στο 87’. Βέβαια είχε και το πλεονέκτημα στο τέλος να παίζει με παίκτη παραπάνω.
Πλέον με νέο σερί εντός έδρας παιχνίδι δεν υπάρχει άλλη σκέψη από τη νίκη, αφού με τις επενδύσεις της διοίκησης ο στόχος είναι η άνοδος. Τραυματίας παραμένει ο μπακ Ουάλινσον (2 συμ.). Η μεγάλη επιστροφή για σήμερα είναι ο βετεράνος στράικερ Ιαρλέι (5 συμ.), ο οποίος είχε μείνει εκτός στα δύο προηγούμενα ματς για να επανέλθει στην καλή του φυσική κατάσταση. Θα ξεκινήσει σήμερα βασικός αντί του Βικόσα (4/1). Ακόμη μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα είναι ότι πάει πάγκο ο ντεφορμέ αριστερός μπακ Ετζίντιο (6 συμ.). Θα ξεκινήσει σήμερα βασικός ο Μπρούνο Κολάσο (1 συμ.).
Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αρλέι – Βίτορ, Τολόι, Ερνάντο, Κολάσο – Αμαράλ, Τιάγκο Μέντες, Γκουλάρτ, Ντάβιντ – Φελίπε Αμορίμ, Ιαρλέι

ΓΚΟΥΑΡΑΤΙΝΓΚΟΥΕΤΑ: Εμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία την Παρασκευή, στο 1-1 με την Αβαΐ, και ενώ στον πάγκο της έκανε ντεμπούτο ο νέος της προπονητής Πιντάδο. Μέτρια εμφάνιση για ακόμη μία φορά, ενώ προηγήθηκε στο σκορ στο 18’ με τον Ντιόγκο Ακόστα, δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και με την αντίπαλο να παίζει με παίκτη λιγότερο.
Γίνεται μεγάλου εύρους ανανέωση του ρόστερ, θα υπάρχει μεταβατική περίοδος. Πάντως στο προηγούμενο ματς, αυτό με την Αβαΐ, έδειξε κάποια αμυδρά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις σερί ήττες που είχε προηγουμένως.
Τραυματίες ο στόπερ Φελίπε (3 συμ.) και ο επιθετικός Στέφανο (4 συμ.). Επιστρέφει ο στόπερ Αλσίρ (1 συμ.). Υπάρχουν και τρεις παίκτες που μπορεί να κάνουν ντεμπούτο σήμερα, ο στόπερ Ιγκορ, ο επιθετικός Ζοάο Παούλο και ο μέσος Ζάιρο. Ο κόουτς Πιντάδο είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί λίγο πριν το ματς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σαούλο – Λεάντρο, Ιγκόρ (ή Μπάτζιο), Μαρκίνιος, Πεΐσε – Ζόναταν, Ζούλιο Σέζαρ, Ντανίλο Γκόμες (ή Ζάιρο), Λενίλσον – Λεαντρίνιο (ή Ζοάο Παούλο), Κενίνια
---------------------------------------------------------------------------------------
  •  151. ΙΠΑΤΙΝΓΚΑ – ΣΕΑΡΑ
  • ΛΑΜΕΓΚΑΟ (16.000) * 1.867 ΧΛΜ.
ΙΠΑΤΙΝΓΚΑ: Η τέταρτη σερί ήττα είναι γεγονός και συνέβη στην Κρισιούμα το Σάββατο με 3-2. Μπορεί να προηγήθηκε δύο φορές η ίδια στις δύο και μοναδικές της ευκαιρίες, η γηπεδούχος όμως ήταν καταιγιστική και εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχε (το τρίτο γκολ στο 95’) έχασε τουλάχιστον ακόμη 6 κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει. Το χαρακτηριστικό των τριών τελευταίων της ηττών είναι ότι αυτές ήρθαν με ανατροπή και ενώ η ίδια είχε προηγηθεί!
Επίσης ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι η ομάδα παρά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Ματσόλα Ζούνιορ (την 5η αγωνιστική) δεν έχει ακόμη νίκη με αυτόν στο τιμόνι. Οι αλλαγές συστημάτων και οι συνεχείς δοκιμές παικτών δεν αποδίδουν αυτό που θα ήθελε.
Πάντως για σήμερα δεν σκέφτεται να κάνει καμία αλλαγή και η ενδεκάδα θα είναι ίδια με αυτή που έπαιξε στην Κρισιούμα. Σε δηλώσεις του ο κόουτς είπε ότι η αντίπαλος έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν την κατηγορία. Θεωρεί ότι και οι δύο ομάδες θα έπρεπε να είναι σε καλύτερη θέση στη βαθμολογία, ελπίζει η Ιπατίνγκα να πιάσει καλή απόδοση και να πάρει τη νίκη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μπρούνο – Ρούι, Πεδράο, Ασεβέδο, Τσικίνιο – Λεάντερσον, Λεάντρο Μπρασίλια, Εβερτον, Ουέλινγκτον Μπρούνο – Μάρσιο Ντιόγκο, Τιάγκο Περέιρα

ΣΕΑΡΑ: Νίκησε η «βοβό» (Σεαρά) στο μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας με 1-0 εντός έδρας το Σάββατο την Ατλέτικο Παραναένσε. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 20’ με ωραία συνδυαστική ενέργεια και σκόρερ τον Ρομάριο. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε με τακτική να κρατήσει, το κατάφερε σχετικά εύκολα, με την αντίπαλο να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα, μόνο σημαντικό στοιχείο το άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι από τον Πάουλο Μπαϊέρ της Ατλέτικο στο 85’. Παρά τη βελτίωσή της τις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα παραμένει αρκετά από τον αρχικό της στόχο, δηλαδή την άνοδο στην κατηγορία.
Αμφίβολοι ο γκολκίπερ Φερνάντο Ενρίκε (7 συμ.) και ο στόπερ Ουίλιαν Τιέγκο (2 συμ.). Νέα απουσία με τιμωρία ο δεξίς μπακ Απόντι (6 συμ.). Παραμένουν εκτός οι μέσοι Ζούκα (1 συμ.), Ζοάο Μάρκος (καμία συμ.).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Φερνάντο Ενρίκε (ή Ντιονάταν) – Πάουλο Σέρζιο, Λουιζάο, Ντάνιελ Μάρκες, Εουσέμπιο – Ροζερίνιο, Ζαρντέλ, Εβερτον, Ρόμπστον – Μότα, Ρομάριο
 --------------------------------------------------------------------------------------
  • 152. ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ – ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ
  • ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ (35.000) * 512 ΧΛΜ.
ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ: Εχει ικανό ρόστερ η Μπαρουερί, ειδικά με την παρουσία του Μαρσελίνιο αποκτάει μεσοεπιθετική ισχύ. Με τη νέα αλλαγή προπονητή (δεύτερη για φέτος), προσπάθησε για νίκη εκτός έδρας στην Μπόα το Σάββατο, έπαιξε επιθετικά, αφήνοντας όμως σοβαρά αμυντικά κενά. Δέχτηκε τη συντριβή με 4-1, ένα άκρως αποτυχημένο ντεμπούτο για τον κόουτς Εστέβαμ Σοάρες.
Εμπειρος προπονητής κυρίως σε πάγκους ομάδων της Β’ Κατηγορίας, ξέρει καλά την Μπαρουερί αφού είναι η 4η φορά που αναλαμβάνει εκεί, μετά τα έτη 2008, 2009 και 2011, καλείται στο εντός έδρας ματς να πάρει επιτέλους την πρώτη νίκη και να ξεκολλήσει η ομάδα από τον πάτο.
Επιστρέφει ο γκολκίπερ Φερνάντο Λεάλ (6 συμ.). Ακόμη μία αλλαγή προοιωνίζεται για την επίθεση, αφού ο Μαγκράο δεν αποδίδει καλά. Θα ξεκινήσει μάλλον βασικός ο Ζόμπσον. Δηλώσεις έκανε ο επιθετικός Ουίλιαν Ενρίκε, είπε ότι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι, να τελειώνουν με αυτό το άσχημο σερί αποτυχιών διορθώνοντας τα λάθη που γίνονται εξαρχής.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ματέους (ή Φερνάντο Λεάλ) – Μάρκος Πιμεντέλ, Αντερσον Σάλες, Ρονάλντο Αντζελίμ, Λεονάρντο –Αλέ, Φαμπίνιο, Ράφαελ Τσοράο (ή Τιάγκο Ζεντίλ), Παραΐμπα– Μαρσελίνιο (ή Ταντέου), Ζόμπσον (ή Μαγκράο)

ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ: Μπορεί εκτός έδρας να δυσκολεύεται σχετικά, εντός έδρας όμως δείχνει ισχυρότατη και νίκησε την Τρίτη με 3-2 την Μπραγκαντίνο. Πρωταγωνιστής ο Μπρούνο Μενένγκελ με τα τρία του γκολ (το τρίτο στο 66’), η ομάδα προηγήθηκε τρεις φορές.
Τιμωρημένος ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Ζιλμπέρτο (6 συμ., παλιός παίκτης Τότεναμ, Χέρτα, κ.α.). Εξέτισαν και επιστρέφουν, ο πλάγιος μπακ Μπρίαν (6 συμ.) και ο βασικότατος στόπερ Γκάμπριελ Σάντος (6/1), θα πάρουν κανονικά τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα.
Ο πρώτος έκανε και δηλώσεις, είπε ότι ομάδες τύπου Μπαρουερί μπορεί να μην έχουν ακόμη νίκη είναι όμως άκρως επικίνδυνες και μπορούν να κάνουν ζημιά, έχοντας έμπειρα στελέχη όπως τους Μαρσελίνιο, Ζόμπσον κ.α. Τονίζει επίσης την αρχική πίεση που θα ασκηθεί από τη γηπεδούχο και με τη βοήθεια της κερκίδας. Θεωρεί πάντως ότι η επιθετική ικανότητα της δικής του ομάδας θα κάνει τη διαφορά και σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Νένεκα – Μπαϊαντέιρο, Γκάμπριελ, Εβερτον Λουίς, Μπρίαν – Ντουντού, Λεάντρο Φερέιρα, Τιαγκίνιο, Ροντριγκίνιο – Μπρούνο Μενένγκελ, Φάμπιο Ζούνιορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου