Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στο Al Arabiya ο Πρίγκιπας του Παναθηναϊκού!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τη δικηγόρο του Πρίγκιπα Φεϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου, να παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση. Στο Al Arabiya φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος επενδυτής.


Αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά αναφορικά με το  ενδιαφέρον του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, Κασσιανής Μιχοπούλου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την κάλεσε να παραστεί στη συνεδρίαση της.

Μάλιστα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα εξεταστεί ο φάκελος που έχει καταθέσει για λογαριασμό του Φεϊζάλ και θα εγκριθεί.
Η κλήση της δεν συνεπάγεται πως θα κοινοποιηθεί αυτομάτως απόφαση αφού δεν αποκλείεται η έγκριση ή η απόρριψη να παραπεμφθεί για την επόμενη συνεδρίαση.

Το ζητούμενο σε περίπτωση που πάρει ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ το πράσινο φως από την ΕΕΑ, είναι να παρουσιάσει τα χρήματα που υποστηρίζει πως θα διαθέσει για τον Παναθηναϊκό και να έρθει σε συνεννόηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Στο μεταξύ, ο Φεϊζάλ έχει φροντίσει να διαφημίσει στην πατρίδα του το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό. Μετά τη συνέντευξη του στο MBC, φιλοξενήθηκε στην αθλητική εκπομπή "Στο τέρμα" του μεγάλου αραβικού καναλιού Al Arabiya.

Ο Πρίγκιπας τόνισε πως έχει μπει στην τελική φάση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, με αρχική αξία τους να αποτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ότι έχουν συμφωνηθεί όλες οι πτυχές της συμφωνίας  και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από την ΕΕΑ. Επίσης,  Απάντησε σε μία από τις ερωτήσεις λέγοντας ότι μετά την ολοκλήρωση του ντιλ, θα μπουν περισσότερα χρήματα στον ελληνικό σύλλογο.

Στην ερώτηση για τον λόγο που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και όχι στην χώρα του, απάντησε λέγοντας ότι και άλλοι Σαουδάραβες επιχειρηματίες και επενδυτές, όπως και ο ίδιος, περιμένουν τη στιγμή που θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές και να επενδύουν σε ομάδες και συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας. Μέχρι στιγμής αυτό δεν επιτρέπεται λόγω της απαγόρευσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης ο Πρίγκιπας αποκάλυψε ότι κινείται αυτοβούλως και δεν τον υποστηρίζει κάποιος όμιλος επενδυτών, συμπληρώνοντας πως ο πατέρας του είναι ο μόνος που συνδράμει στο εγχείρημα του.
Της συνέντευξης προηγήθηκε ρεπορτάζ για το φαινόμενο απόκτησης ευρωπαϊκών συλλόγων από Άραβες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάλαγα.
  • Στάση αναμονής
Το περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για την παραχώρηση των μετοχών του.

Επισημαίνει άλλωστε πως πλέον ο έλεγχος του 54,7% έχει περάσει στον Γιάννη Αλαφούζο και σε περίπτωση που ο Σαουδάραβας εμφανίσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, τότε ο Τζίγγερ θα τον παραπέμψει στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ για συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου