Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Οι... Δίδυμοι Πύργοι και η "τεσσάρα"

Οι λεπτομέρειες από τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα σε Αυστριακή Κέρντεν. Το τρομοκρατικό χτύπημα, ο "αυστηρός" γυμναστής και η γλυκιά αγωνιστική γεύση του "Δικέφαλου".


Επειτα από 11 χρόνια ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και πάλι απέναντι σε αυστριακή ομάδα καθώς ως γνωστόν θα αντιμετωπίσει την Ραπίντ Βιέννης στο Γιουρόπα Λιγκ.
Την τελευταία φορά που ο "Δικέφαλος" έπαιξε κόντρα στους Αυστριακούς ήταν την σεζόν 2001-2 απέναντι στην Κέρντεν για το Κύπελλο UEFA. 

Προπονητής τότε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται τελικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να έχει έτσι γλυκιά γεύση από την... πιο πρόσφατη συνάντησή του με ομάδα της Αυστρίας.
  •   Το τρομοκρατικό χτύπημα και η αναβολή
 Πάμε όμως να θυμηθούμε λεπτομέρειες, αγωνιστικές και μη, από εκείνο το ματς. Αν υπάρχει κάτι που έχει μείνει στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ από το πρώτο ματς είναι το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους που είχε σαν αποτέλεσμα το ματς τότε να αναβληθεί. Η αποστολή του "Δικεφάλου" είχε βρεθεί στις 10 Σεπτεμβρίου (δύο μέρες πριν το παιχνίδι) του 2001 στο Γκρατς, ωστόσο την παραμονή του αγώνα έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Τότε η UEFA είχε αποφασίσει να αναβάλει τους αγώνες του Κυπέλλου UEFA σε ένδειξη πένθους, αλλά και υπό το φόβο ενδεχόμενων νέων επιθέσεων. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είχαν ταξιδέψει οδικώς για την Αυστρία, ήταν οι... άτυχοι της υπόθεσης μιας και χρειάστηκε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ ο αγώνας, που έγινε μία εβδομάδα μετά (20/09) στο στάδιο 

"Άρνολντ Σβαρτσενένγκερ" του Γκρατς, έληξε ισόπαλος δίχως σκορ (0-0). Ο ΠΑΟΚ πήγε με σκοπό να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα εν όψει του αγώνα στην Τούμπα και τελικά τα κατάφερε. 
  • Το άνετο 4-0 και ο... αυστηρός γυμναστής της Κέρντεν 
Ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό (27/09) δεν άφησε περιθώρια στην Κέρντεν να σκεφτεί πως θα μπορούσε να περάσει στην επόμενη φάση. Από νωρίς έδειξε το ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα και είχε την υπεροχή. Ο "Δικέφαλος" πίεσε αρκετά την αυστριακή ομάδα και τελικά επικράτησε με 4-0,  με τον Κωνσταντινίδη να σκοράρει δις ενώ από ένα γκολ είχαν πετύχει ο Καφές και ο Λουστιάνο με ένα πανέμορφο φάουλ από τα 35 μέτρα!

Από τα... παραλειπόμενα των αγώνων με την Κέρντεν ήταν οι επίπονες ασκήσεις των παικτών του συγκεκριμένου συλλόγου. Ο γυμναστής της αυστριακής ομάδας είχε προκαλέσει εντύπωση με τα στρατιωτικά γυμνάσια που επέβαλλε στους ποδοσφαιριστές της Κέρντεν, τους οποίους στην κυριολεξία τους έβγαλε το λάδι...

Πηγή:  Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου