Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Στην Νιούκαστλ Ο Ανίτα ( Pic )

Μετά από δεκατρία χρόνια σε τμήματα υποδομής και πρώτη ομάδα του Άγιαξ, ο Βέρνον Ανίτα ανήκει πλέον στη Νιούκαστλ. Περνάει από ιατρικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Φαν Πέρσι.


Στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφικής κίνησης προχώρησε η Νιούκαστλ, με τον Βέρνον Ανίτα να περνάει με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να βάζει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις "καρακάξες".

Ο 23άχρονος Ολλανδός άσος, ο οποίος θα πάρει τη φανέλα με το Νο 8, εντάχτηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Άγιαξ το 1999 σε ηλικία μόλις 10 ετών, τον Μάρτιο του 2006 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του "Αίαντα" ενώ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε τις δύο περασμένες σεζόν την Eredivisie


"Πήρα σχεδόν τα πάντα στην Ολλανδία οπότε δεν ήταν δύσκολο για μένα να κάνω αυτό το βήμα. Τώρα νομίζω ότι μπορώ να πάρω τίτλους και με τη Νιούκαστλ και είναι καιρός να το κάνω αυτό.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα ειδικότερα, κάθε παιχνίδι είναι σκληρό και το γεγονός αυτό θα με βοηθήσω να βελτιώσω τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες", τόνισε ο 23άχρονος Ανίτα στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Νιούκαστλ, για να προσθέσει:


"Μίλησα στον προπονητή και του είπα ότι θέλω να αγωνίζομαι ως αμυντικός μέσος. Για αυτό το λόγο με έφεραν εδώ, αν και μπορώ να καλύψω τις πτέρυγες, είτε ως δεξί είτε ως αριστερό μπακ, δεν υπάρχει πρόβλημα".

Να σημειωθεί ότι ο Ανίτα γίνεται το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα για τον σύλλογο της Βορειοανατολικής Αγγλίας αυτό το καλοκαίρι, μετά από τους Αμαλφιτανό, Μπιγκιριναμά και Γκουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου