Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σίτι vs Γιουνάιτεντ, η απόλυτη μάχη!

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ Νο 162 δεν έχει σχέση με όλα τα προηγούμενα γιατί απλούστατα βγάζει... πρωταθλητή. Το Sports HD + Tips σας βάζει στο κλίμα της αποψινής τιτανομαχίας Σίτι-Γιουνάιτεντ μέσα από δηλώσεις, αριθμούς & στατιστικά.


Στα πρώτα χρόνια της αυτοκρατορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν η Μπλάκμπερν του Κένι Νταλγκλίς και η Νιούκαστλ του Κέβιν Κίγκαν που έπαιζαν το ρόλο του μυρμηγκιού το οποίο ενοχλούσε τον ελέφαντα.

Στη συνέχεια, οι "κόκκινοι διάβολοι" του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέκτησαν έντονο συναγωνισμό για τους τίτλους με την αναγεννημένη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ (η οποία μάλιστα κατάφερε από το 1998 μέχρι το 2004 να "τσιμπήσει" τρία πρωταθλήματα και να αποτελέσει τον δεύτερο ισχυρό πόλο στο πρωτάθλημα), ενώ ακολούθησε η κόντρα με την Τσέλσι των Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ζοζέ Μουρίνιο.

Το 2010 η αρμάδα του Φέργκι έκανε ένα διάλειμμα από τους τίτλους (είχε τρεις συνεχόμενους / 2007, 2008, 2009) με την Τσέλσι του Κάρλο Αντσελότι να κόβει πρώτη το νήμα (πήρε μάλιστα και το Κύπελλο), όμως πέρυσι η... τάξη αποκαταστάθηκε, με τη Γιουνάιτεντ να επιστρέφει στην κορυφή κατακτώντας το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και 12ο από το 1992 και μετά που θεσπίστηκε η Πρέμιερ Λιγκ.

Οι πιθανές ενδεκάδες του ντέρμπι:

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Τέβες, Σίλβα, Νασρί, Αγουέρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς, Νάνι, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ

Περισσότερα »

Ο Κάκος στην Τούμπα


Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε να σφυρίξει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ την Τετάρτη στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Ο Κουκουλάκης στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος.


Αναλυτικά οι διαιτητές της πρεμιέρας των πλέι οφ:

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (17:45)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Τέταρτος: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (20:00)
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Τέταρτος: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Γιώργος Αμυγδαλής (Σερρών)

Περισσότερα »