Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Ύποπτο" ματς στην Football League

Σύμφωνα με την αναφορά της UEFA στην ΕΠΟ και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή στην Εισαγγελέα, ο αγώνας Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών της Football League είναι "ύποπτος χειραγώγησης"


Το παιχνίδι της Football League μεταξύ της Καλλιθέας και του Ηρακλή Ψαχνών (2-1, 20/4) είναι "ύποπτος χειραγώγησης" σύμφωνα με την UEFA.

Για τον λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής υπέβαλλε αναφορά στην Εισαγγελέα, προκειμένου να ερευνηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η έρευνα.

Αναλυτικά η αναφορά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή:

"Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,
Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περιήλθε σήμερα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) επιστολή της UEFA προς τον κύριο Ιωάννη Τζούφρα, που είναι ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΠΟ για την φερεγγυότητα των αγώνων και ένα συνοδευτικό κείμενο της επιστολής. Την επιστολή υπογράφει ο Graham Peaker με την ιδιότητα του συντονιστή ερευνών της UEFA.

Σύμφωνα με τα παραπάνω κείμενα, ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Football League μεταξύ των ομάδων της Καλλιθέας και του Ηρακλή Ψαχνών, που διεξήχθη στις 20/4/2012, φέρεται ως ύποπτος χειραγώγησης για στοιχηματικούς και βαθμολογικούς σκοπούς. 

Κατά την διατύπωση του συνοδευτικού εντύπου, ο αγώνας αυτός είναι, ως προς τον στοιχηματισμό προ του αγώνα, ύποπτος, ως προς τον στοιχηματισμό για τον αριθμό των τερμάτων που επιτεύθηκαν (over), έντονα ύποπτος και εν δυνάμει ύποπτος για σκόπιμα αγωνιστικά λάθη, που φέρονται να οδήγησαν στην επίτευξη των τερμάτων.

Κατά τους συμπερασματικούς συλλογισμούς, τόσο της επιστολής, όσο και του συνοδευτικού εγγράφου, ο στοιχηματισμός εν συνόλω υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν θα μπορούσαν να έχουν προηγούμενη γνώση του τελικού αποτελέσματος και ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να θεωρηθεί ύποπτος και ενδεχομένως και χειραγωγημένος για βαθμολογικούς σκοπούς και σε μικρότερη έκταση για στοιχηματικούς σκοπούς.

Τα παραπάνω έγγραφα αποτελούν απλές ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και ως εκ τούτου σας τα διαβιβάζουμε κατά καθήκον για τις δικές σας ενέργειες. Είναι προφανές ότι ο υπογράφων την επιστολή Graham Peaker και κάθε άλλος υπάλληλος της UEFA, της ΕΠΟ και της ΟΠΑΠ Α.Ε., που έχουν αρμοδιότητα επί των θεμάτων αυτών, πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ότι σχετικώς γνωρίζουν.

Σημειώνεται ότι η διερεύνηση του ζητήματος πρέπει να διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατό, γιατί από την έκβασή της, προφανώς επηρεάζεται η εξέλιξη των αγώνων κατάταξης της Football League και ενδεχομένως το πρωτάθλημα της Super League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μετά τιμής,
Παναγιώτης Μπιτσαξής
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού".


Περισσότερα »

Στα ημιτελικά η Μπόκα Τζούνιορς

Η Μπόκα Τζούνιορς ισοφάρισε στο 91' με τον Σαντιάγκο Σίλβα την Φλουμινένσε και πήρε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Copa Libertadores, μέσα στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Στο 88' η Κορίνθιανς (videos)


Η Μπόκα Τζούνιορς έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά του Copa Libertadores, παίρνοντας τεράστια πρόκριση επί της Φλουμινένσε μέσα στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Οι Βραζιλιάνοι είχαν χάσει με 0-1 στο "Bombonera" και κατάφεραν  στο 17ο λεπτό να κάνουν το 1-0 με τον Τιάγκο Καρλέτο (εκτέλεση φάουλ και κόντρα) και να ισοφαρίσουν έτσι το σκορ του πρώτου ματς.


Ενώ όλα έδειχναν πως το ζευγάρι θα πήγαινε σε παράταση, ο Σαντιάγκο Σίλβα στο 91' ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ έπειτα από διπλό δοκάρι του Ντιέγκο Ριβέρο!

Ο Ουρουγουανός στράικερ έτσι έστειλε την Μπόκα Τζούνιορς στους "4", εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε - Λιμπερτάδ.
Στο 88' η Κορίνθιανς

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και στο άλλο ματς που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς στον βραζιλιάνικο εμφύλιο αποφεύχθηκε η παράταση στο 88'.

Η Κορίνθιανς ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, νικώντας με 1-0 την Βάσκο ντα Γκάμα, με γκολ του Παουλίνιο στο 88' με κεφαλιά.

Η Timão στους "4" θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως μία ακόμη ομάδα από την Βραζιλία, την Σάντος ή την Βέλες Σάρσφιλντ από την Αργεντινή.


Φλουμινένσε - Μπόκα Τζούνιορς 1-1 από George Pavlidis

Περισσότερα »

Σφήνα της Γιουβέντους για Ντρογκμπά!

Η Γιουβέντους κάνει την ύστατη προσπάθεια για να "αρπάξει" τον Ντιντιέ Ντρογκμπά μέσα από τα χέρια της Σανγκάη Σενχούα. Δείτε τι προσφέρει στον Ιβοριανό φορ.


Μετά από οκτώ χρόνια λαμπρής παρουσίας στην Τσέλσι που ολοκληρώθηκε με τον πλέον ονειρεμένο τρόπο, την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη δική του υπογραφή, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποχαιρέτησε επίσημα τους Λονδρέζους και πλέον αναζητά τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη για να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Σανγκάη Σενχούα στην οποία αγωνίζεται ήδη από την περασμένη σεζόν ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Τσέλσι, Νικολά Ανελκά, όμως το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από το Νησί θέλει έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο να μπαίνει εμπόδιο στα φιλόδοξα σχέδια των Κινέζων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Sun", η Γιουβέντους εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει το "κόλπο γκρόσο" και να αποκτήσει τον Ντρογκμπά, προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο συνεργασίας με 80.000 λίρες εβδομαδιαίες αποδοχές.

Το ίδιο μέσο προσθέτει ότι οι "μπιανκονέρι" δεν μπορούν με τίποτα να συναγωνιστούν την πρόταση των 10.000.000 λιρών (ετησίως) της Σανγκάη Σενχούα ωστόσο θα προσπαθήσουν να τον δελεάσουν με την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και ένα μπόνους 10.000.000 λιρών με την υπογραφή του.

Περισσότερα »

Ο νέος "πονοκέφαλος" του Φερνάντο Σάντος

Ποιος είπε ότι οι τερματοφύλακες δεν ξέρουν μπάλα; Δείτε το βίντεο με τα κόλπα του αντιπάλου της Ελλάδας, Στσέσνι, και ίσως αλλάξετε γνώμη (video)


Szczesny από George Pavlidis

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στην Αυστρία για το μοντάρισμα της ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Το ίδιο βέβαια και για τους αντιπάλους μας με την Πολωνία όπως φαίνεται να έχει ένα κρυφό... όπλο!

Περισσότερα »

"Ζητήθηκε μείωση 50% στον Μπόλονι"

Για το ραντεβού του Λάσλο Μπόλονι με την πλευρά του ΠΑΟΚ κάνει λόγο ρουμάνικη ιστοσελίδα. Τι αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα


Με δημοσίευμα της η ιστοσελίδα  ziare.com αναφέρεται στο ραντεβού του Λάσλο Μπόλονι με τους Βρύζα και Κωνσναντινίδη και στο τι ζήτησε η πλευρά του ΠΑΟΚ από τον Ρουμάνο ώστε να παραμείνει εκείνος στον "Δικέφαλο".

"Σε συνάντηση που είχε ο Μπόλονι με τους Βρύζα και Κωνσταντινίδη, τού τονίστηκε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του. 

Του προτάθηκε αμοιβή 275.000 ευρώ και μείωση του συμβολαίου του κατά 50%", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο άρθρο που συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως "ο Μπόλονι είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής, όχι φθηνός και ζήτησε διορία μέχρι την Παρασκευή για να απαντήσει στην πρόταση του ΠΑΟΚ".

Ακόμη γράφεται πως "ο Μπόλονι εκτιμάται ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου έκανε θαύματα με τον ΠΑΟΚ, αλλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του συλλόγου είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν οι καλύτεροι παίκτες τον χειμώνα".

Περισσότερα »