Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σε δύο στρατόπεδα τα αποδυτήρια της Ρεάλ

Διχασμός στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης με τους παίκτες της "βασίλισσας" να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.Κριστιάνο Ρονάλντο και Ίκερ Κασίγιας όπως αποκαλύπτει ο ισπανικός Τύπος δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις.


Ο γκολκίπερ των "μερένγκες" δεν πανηγύσε το νικητήριο γκολ του Πορτογάλου στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι στο "Μπερναμπέου", ωστόσο όπως αποδείχθηκε αυτό συνέβη ως ένδειξη πένθους για το θάνατο ένος 14χρονου αγοριού από την Πολωνία που υπέφερε από μία σοβαρή γενετική ανωμαλία στην σπονδυλική στήλη.

Ο διεθνής γκολκίπερ είχε γνωρίσει το άτυχο παιδί και δεν έκρυψε την θλίψη του από το λυπηρό γεγονός.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα θεωρεί ότι οι Ισπανοί παίκτες της Ρεάλ είναι υπερόπτες και δεν προσφέρουν όσα πραγματικά μπορούν.

Αντίθετα η "παράταξη" που πρόσκειται στον Κασίγιας κατηγορεί τον Πορτογάλο πως τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από τον συμπατριώτη του, Ζοζέ Μουρίνιο. 

Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Λόρενς: "Μεγάλη τιμή"

Ο Λίαμ Λόρενς βραβεύτηκε για το best goal της 3ης αγωνιστικής. Τι είπε ο Ιρλανδός για την συνεργασία του με τον Κλάους και το ματς στην Ξάνθη.


Ο Λίαμ Λόρενς παρέλαβε από τον εκπρόσωπο του χορηγού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Act Unibell, Μπάμπη Παπαχρήστου, το βραβείο του best goal της 3ης αγωνιστικής.
Ο Ιρλανδός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον αγώνα με την Ξάνθη και την θέση του δεύτερου επιθετικού που του εμπιστεύτηκε ο Δώνης.

Αρχικά είπε: "Είναι μεγάλη τιμή που τόσο σύντομα κατάφερα να κερδίσω ένα τέτοιο βραβείο. Ευχαριστώ τον κόσμο. Εχω πάρει ένα παρόμοιο στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από ένα ωραίο γκολ που σημείωσα".
  • Για το αν του αρέσει η θέση του δεύτερου επιθετικού: "Μου άρεσε που έπαιξα μπροστά με τον Κλάους. Το γκολ ήρθε από μία ομαδική συνεργασία και σε μία σημαντική στιγμή για την εξέλιξη του αγώνα".


Lawernce gia synergasia me Klaous από Footballista Sports

  • Για το ματς με την Ξάνθη: "Είναι άλλο σκληρό παιχνίδι, πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς για να παραμείνουμε στις κορυφαίες θέσεις. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα τους υποτιμήσουμε".
  • Για τις υποχρεώσεις του στην κορυφή της επίθεσης: "Αν παίζω μπροστά πρέπει να σκοράρω, όταν είμαι στο κέντρο  αυτό είναι πιο δύσκολο. Εκεί θα πρέπει να βρίσκω με καλές πάσες τους συμπαίκτες μου".


LAWRENCE GIA KOSMO από Footballista Sports

  • Για την στήριξη του κόσμου στον αγώνα με την Ξάνθη: "Είναι εκτός έδρας παιχνίδι και η παρουσία των φιλάθλων μας είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν μιλάμε για τους φίλους του ΠΑΟΚ που είναι θορυβώδεις. Είναι ο 12ος παίκτης μας".


Lawrence gia vraveio από Footballista Sports  


Περισσότερα »

Το «παιδομάζωμα» της Γιούβε!

Να μην της ξεφύγει κανένας ταλαντούχος πιτσιρικάς είναι ο στόχος της Γιουβέντους, με τις ακαδημίες που ανοίγουν πλέον σε αρκετές χώρες... μέσω Ελλάδας!

Η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου μπαίνει σε μια νέα εποχή μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της πέρυσι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Γιούβε επέστρεψε στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο στόχος της διοίκησης της είναι να μπει η ομάδα σε ένα νέο δρόμο επιτυχιών δημιουργώντας η ίδια τα αστέρια του μέλλοντος.



Στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με την Τσέλσι στο Λονδίνο ήταν τέσσερις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου (Μαρκίζιο, Τζιοβίνκο, Ντε Τσέλιε, Μαρόνε) και ο στόχος είναι τα προσεχή χρόνια ο αριθμός των παικτών από τα «σπλάχνα» της να αυξηθεί.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος γίνεται πλέον πολλή δουλειά εντός και εκτός Ιταλίας. Στην Ελλάδα οι Ακαδημίες της Γιουβέντους είναι στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, τα οποία μάλιστα έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι αφορά τις Ακαδημίες της Γιούβε εκτός Ιταλίας μετά από τη σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε!

Ηδη, μάλιστα, άνοιξαν ακαδημίες σε Σλοβενία και Κροατία ενώ θα ακολουθήσει ακόμη μία στην Κύπρο!


Πηγή: Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Πλησιάζει το Βέλγιο στην κατάταξη της UEFA

Σε απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA βρίσκεται το Βέλγιο, μετά τις 2 ήττες των εκπροσώπων μας στις διεθνείς διοργανώσεις της εβδομάδας.


Ο άμεσος ανταγωνιστής της χώρας μας για τη 10η θέση, αποκόμισε βαθμούς από τη νίκη της Γκενκ επί της Βιντεότον στο Europa League και την ισοπαλία της Άντερλεχτ με τη Μίλαν στο Champions League και πλησίασε στους 400 βαθμούς την Ελλάδα, η οποία διατηρήθηκε στους 32.000 βαθμούς που είχε από τα προκριματικά των διοργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η βαθμολογία μιας χώρας υπολογίζεται από τις ετήσιες συγκομιδές των εκπροσώπων της σε Champions League και Europa League ανά έτος σε χρονικό φάσμα 5ετίας, διαιρούμενες με τον πλήθος τους. Κάθε αρχή της χρονιάς, αφαιρούνται οι βαθμοί της 1ης σεζόν και προστίθενται οι βαθμοί της νέας.
  •   Η κατάταξη των πρώτων 20 χωρών 
1. Ισπανία 75.025 (7/7)  
2. Αγγλία 70.820 (7/7)
3. Γερμανία 65.757 (7/7)
4. Ιταλία 53.147 (6/6)
5. Γαλλία 51.333 (6/6)
6. Πορτογαλία 51.168 (6/6)
7. Ουκρανία 44.091 (4/6)
8. Ολλανδία 42.872 (3/7)
9. Ρωσία 39.998 (4/6) 
10. Ελλάδα 32.000 (2/5)
11. Βέλγιο 31.600 (3/5)
12. Τουρκία 26.700 (2/5) 
13. Κύπρος 26.333 (1/4) 
14. Αυστρία 24.875 (1/4)
15. Δανία 24.700 (2/5)
16. Ελβετία 23.425 (2/4)
17. Ισραήλ 21.875 (2/4)
18. Πολωνία 20.750 (0/4)
19. Λευκορωσία 20.125 (1/4)
20. Ρουμανία 19.824 (2/5)

* Σε παρένθεση οι ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη από κάθε χώρα σε σχέση με αυτές που άρχισαν τη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Γκαλέτι: "Επιστρέφω στα γήπεδα"

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δηλώνει ανυπόμονος για την επέμβαση που θα του αλλάξει τη ζωή και πρόθυμος να επιστρέψει ξανά στα γήπεδα.


"Τώρα είμαι καλά, χαρούμενος που μου δόθηκε αυτή η λύση. Ήταν πολύ δυνατά τα συναισθήματα την ημέρα που μας το ανακοίνωσαν πως ο πατέρας μου έχει συμβατό όργανο με το δικό μου σώμα.
Απομένουν περίπου δύο εβδομάδες, αλλά έχω μεγάλη όρεξη να έρθει η μέρα της εγχείρησης. Αδημονώ όπως και όλη η οικογένειά μου", είπε αρχικά στην Goal News ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Για το πως αντιμετώπισε το πρόβλημα, είπε: "Επέστρεψα στη Λα Πλάτα, βρήκα στήριξη στην οικογένειά μου και στους δικούς μου ανθρώπους. Ταξίδεψα πολύ κιόλας, επισκέφτηκα μέρη που ήθελα καιρό να δω. Άρχισα να προσαρμόζομαι σε μια κανονική ζωή, χωρίς αθλητισμό υψηλού επιπέδου, χωρίς ποδόσφαιρο, με ορισμένες βασικές αλλαγές στην καθημερινότητά μου".

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση, τόνισε: "Οι γιατροί μου επιβεβαίωσαν πως θα μπορούσα να παίξω ξανά. Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα μπορέσω να επιστρέψω στις ατομικές προπονήσεις και αργότερα σε κάποια ομάδα. Σε περίπτωση που αντιδράσει θετικά το σώμα μου, θα ήθελα να παίξω ξανά επαγγελματικά και στο υψηλότερο επίπεδο. Σκέφτομαι τη μέρα που θα μπορέσω να αφοσιωθώ στις προπονήσεις και στο παιχνίδι".

Κλείνοντας για τη διαμάχη με τον Ολυμπιακό, είπε: "Με αυτό το θέμα ασχολείται ο δικηγόρος μου και από όσο γνωρίζω δεν ξέρω πότε θα υπάρξει λύση σε αυτό το ζήτημα. Δεν εξαρτάται από εμένα η έκβαση της υπόθεσης. Ωστόσο, θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Τα συναισθήματά μου προς τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν έχουν αλλάξει. Νιώθω ακόμη ένας από αυτούς".

Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

Χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ

Οι μεγάλες ευθύνες του Φερέιρα και των παικτών του και η στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου στον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει για την θλιβερή εικόνα του Παναθηναϊκού που τέθηκε εκτός πρωταθλήματος και Ευρώπης από τον Σεπτέμβριο και την ανάγκη για τη λήψη γενναίων αποφάσεων.


Η κατάντια του Παναθηναϊκού προκαλεί θλίψη στον κόσμο του και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μικρύνει σαν ομάδα. Μετά το -7 στο πρωτάθλημα ήρθε και το 3-0 από μια μέτρια ομάδα της Σλοβενίας στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και η χρονιά τελείωσε ουσιαστικά από τις 20 Σεπτεμβρίου. Τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα και ο συνολικός απολογισμός από το ξεκίνημα της σεζόν είναι 3 νίκες σε 8 παιχνίδια! Θλίψη!

Ο Φερέιρα έχει μεγάλες ευθύνες και μπορεί να επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα αλλά την περασμένη σεζόν παρουσίασε έναν καλό Παναθηναϊκό μέχρι τον Μάρτιο. Το καλοκαίρι έγιναν από νωρίς 6 μεταγραφές με παίκτες που επέλεξε ο ίδιος, κλείνοντας την πόρτα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές (οι Γιαννιώτας και Κατίδης παρακάλαγαν για να έρθουν στην Παιανία), όμως η ομάδα δεν βλέπεται...

  • Έχει χάσει τον έλεγχο...
Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Για παράδειγμα ξεκίνησε με 4-3-3 στο Μάριμπορ με τον Χριστοδουλόπουλο που δεν μπορεί σε αυτή τη θέση στην κορυφή της επίθεσης και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε αρχικά το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Ζέκα στα δεξιά και στη συνέχεια σε 4-4-2 με τον Κουίνσι δίπλα στον Λάζαρο. Κοινώς η ομάδα δεν έχει αγωνιστικό πλάνο και απλά δεν υπάρχει βοήθεια από τον πάγκο.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι παίκτες. Χωρίς πάθος, δεύτεροι στην μπάλα σε όλες τις μονομαχίες και ανήμποροι να αντιδράσουν. Που είναι ο εγωισμός τους; Στον Παναθηναϊκό παίζουν. Παράλληλα διαπιστώνω ότι δεν έχουν εκρηκτικότητα με πρόβλημα στη φυσική κατάσταση.

  • Να ληφθούν γενναίες αποφάσεις...
Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι στηρίζει τον Φερέιρα αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να αντιστρέψει αυτή τη θλιβερή εικόνα ο Πορτογάλος τεχνικός. Μοιάζει δύσκολο έως απίθανο. Και με ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα στη Λιβαδειά με τον Ατρόμητο, πως θα σταθεί ο Φερέιρα στον πάγκο του τριφυλλιού;

Στον Παναθηναϊκό χρειάζονται να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει. Και αν έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν με τον Φερέιρα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, τότε το επόμενο βήμα είναι να βγουν να πουν ότι θα δημιουργήσουν μια νέα ομάδα και να σταλούν στην εξέδρα κάποιοι παίκτες για παραδειγματισμό ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά όπως οι Λαγός, Φουρλάνος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος. Άλλωστε η προώθηση των παικτών από τις ακαδημίες διαφημίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά οι μικροί βρίσκονται στην εξέδρα με εξαίρεση τον Μαυρία.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »