Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ετοιμάζει πρόταση για Ζιρού η Άρσεναλ

Πρόταση 9 εκ. ευρώ ετοιμάζει η Άρσεναλ για την απόκτηση του πρώτου σκόρερ της Μονπελιέ Ολιβιέ Ζιρού.


Ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι είναι κι αυτό του Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος βοήθησε αρκετά την Μονπελιέ έτσι ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γαλλίας.
Ο 25χρονος άσος έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων από το εξωτερικό, με την Άρσεναλ ωστόσο να είναι έτοιμη για πρόταση.

Δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν πως ο Αρσέν Βενγκέρ τον θέλει στην ομάδα του και μάλιστα έχει σκοπό να ξοδέψει 9 εκ. ευρώ για να τον φέρει στους "κανονιέρηδες".
Η ρήτρα του Ζιρού είναι 15 εκ. ευρώ κι αν δεν πλησιάσει κοντά σε αυτά τα χρήματα, δύσκολα θα τον κάνει δικό της η Άρσεναλ.

Περισσότερα »

Στα... θρανία ο Δέλλας για προπονητής

Το είπε και το 'κανε ο Τραϊανός Δέλλας βάζοντας πλώρη για την άδεια προπονητή. Αρχίζει μαθήματα από την Παρασκευή στη σχολή προπονητών UEFA A' στην Ρόδο.


Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Τραϊανού Δέλλα, ήταν η ικανότητα του να φτιάχνει το παιχνίδι της ΑΕΚ από την άμυνα και να καθοδηγεί ολόκληρη την ομάδα. Ένας προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου.

Φυσικά αυτό το στοιχείο δεν το είχε μόνο στην Ένωση, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκε, όπως η Ρόμα και η Εθνική μας ομάδα. Ο "Κολοσσός" της Ελλάδας, αφού αποφάσισε να κρεμάσει φέτος τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δεν υπήρχε περίπτωση να μην συνεχίσει στον χώρο του ποδοσφαίρου.
  • Ξεκινάει μαθήματα...
Όπως δήλωσε λοιπόν και στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ), θα ήθελε να συνεχίσει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο από την θέση του προπονητή. Και δεν έχασε χρόνο καθόλου...

Την Παρασκευή (25/5) αρχίζει η σχολή προπονητών UEFA A' στην Ρόδο, με τον Δέλλα να παρακολουθεί τα μαθήματα έως και τις 5 Ιουνίου.

Αυτή είναι η πρώτη φάση για το επίπεδο UEFA A' και εν συνεχεία, λίγους μήνες μετά, ακολουθεί η δεύτερη φάση για την ίδια κατηγορία και το σχετικό δίπλωμα.

Περισσότερα »

Εντόπισε νέο Κοντρέρας

Το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ στην Λατινική Αμερική φέρνει στο προσκήνιο Αργεντίνο αμυντικό.


Για την έρευνα αγοράς του ΠΑΟΚ στη Λατινική Αμερική σας είχαμε ενημερώσει αρκετές εβδομάδες πριν. Η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ είχε στείλει Έλληνα σκάουτερ που γνωρίζει πολύ καλά την αγορά προκειμένου να βρει περιπτώσεις παικτών με ποιότητα και χαμηλό κόστος. 

Κάτι τέτοιο φαίνεται πώς έχει συμβεί, καθώς ο απεσταλμένος του "Δικεφάλου"επέστρεψε στην Ελλάδα και παρέδωσε στον Κωνσταντινίδη φάκελο με ενδιαφέροντα στοιχεία για παίκτες που καλύπτουν τα "θέλω" του ΠΑΟΚ.

Στην κορυφή της λίστα βρίσκεται το όνομα νεαρού Αργεντινού κεντρικού αμυντικού με στοιχεία Κοντρέρας που μπορεί να δώσει στην ομάδα χαρακτηριστικά που χάθηκαν με την αποχώρηση του Χιλιανού.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλήρη γνώση όλων των δεδομένων που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση και μόλις κλείσει το θέμα του προπονητή και των ανανεώσεων συμβολαίων αναμένεται να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Περισσότερα »

Ζέστη-κρύο ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι...

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ με τον Μπόλονι στον πάγκο και η γλυκόπικρη γεύση των αποτελεσμάτων των "ασπρόμαυρων" με τον τελευταίο στον πάγκο τους


Στην περίπτωσή του Λάσλο Μπόλονι μπορεί κανείς να δει το ποτήρι είτε μισοάδειο, είτε μισογεμάτο. Εξηγούμεθα... Αν κάποιος απομονώσει την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη τότε ο Ρουμάνος σαφώς και θεωρείται πετυχημένος. Εφόσον σταθεί όμως στα όσα... δεν πέτυχε ο "Δικέφαλος" σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Μπόλονι μόνο επιτυχημένος δεν είναι.
 
Ας σταθούμε όμως και στους αριθμούς του ίδιου στην θητεία του στον ΠΑΟΚ. Συνολικά με αυτόν στον πάγκο του ο "Δικέφαλος" έχει 23 νίκες,14 ήττες και 13 ήττες. Λιγότερα από τα μισά παιχνίδια του κέρδισε δηλαδή ο "Δικέφαλος"...
 
Εκτός συνόρων τα νούμερα του Μπόλονι είναι εξαιρετικά. Ο "Δικέφαλος" γνώρισε μόλις μια ήττα φέτος, αυτή απέναντι στην Ουντινέζε, ενώ κέρδισε έξι φορές και ήρθε ισόπαλος σε πέντε ματς. Πάμε και στο πρωτάθλημα που οι "ασπρόμαυροι" είχαν κάκιστη σεζόν με 16 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, ενώ όσον αφορά το Κύπελλο που ο ΠΑΟΚ είχε μια νίκη και μία ισοπαλία, υπήρχε και εκεί... πικρή γεύση.

Γενικώς εάν σταθούμε στην Σούπερ Λίγκα και στα τέρματα του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια, διαπιστώνουμε πως ο "Δικέφαλος" με τον Μπόλονι έχει την καλύτερη επίδοση επιθετικά στα τελευταία οχτώ χρόνια με τα 45 γκολ.
Οσον αφορά την άμυνα, οι "ασπρόμαυροι" έχουν την δεύτερη χειρότερη επίδοση αμυντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπάρχει ωστόσο το ελαφρυντικό πως από τον χειμώνα "χάθηκε" ο ποιοτικός Κοντρέρας.

Ακόμη θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Λάσλο Μπόλονι έχει συνδυάσει το όνομά του με το αρνητικό ρεκόρ της 15τιας μέσα στην Τούμπα μιας και από την περίοδο 1996-97 ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν είχε "πετάξει" 18 βαθμούς (όπως φέτος). Εκτός έδρας πάντως με τον Ρουμάνο παρ' ολίγο να ισοφαρίσει το ρεκόρ του όσον αφορά το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ο "Δικέφαλος" τις σεζόν 1984-85 (είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα) και 1997-98 (τερμάτισε τέταρτος) είχε "μαζέψει" 28 πόντους και την φετινή 23.
  • O ΠΑΟΚ με Μπόλονι...
  • Στο πρωτάθλημα:
16 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες
  • Στην Ευρώπη:
6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττες
  • Στο Κύπελλο:
1 νίκη, 1 ήττα (σ.σ. δεν υπολογίζεται ο αγώνας με τον Εθνικό Αστέρα που διεκόπη)

Σύνολο: 23 νίκες,14 ισοπαλίες και 13 ήττες
Τα γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

Σεζόν 2011-12 45-27

Σεζόν 2010-11 32-29

Σεζόν 2009-10 41-16

Σεζόν 2008-09 39-16

Σεζόν 2007-08 29-35

Σεζόν 2006-07 32-29

Σεζόν 2005-06 44-31

Σεζόν 2004-05 43-29

Σεζόν 2003-04 47-27

Περισσότερα »

Βλέπει Μαυρία και Λέτο η Τορίνο

Στο στόχαστρο της Τορίνο βρίσκονται σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα Λέτο και Μαυρίας.


Μετά από τρία χρόνια η ιστορική ομάδα του Τορίνο επιστρέφει στην Serie A με σκοπό να παραμείνει για πολύ καιρό.

Τη φετινή σεζόν τερμάτισε στην πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας με 82 βαθμούς και ήδη έχει βάλει τις βάσεις για μία εξαιρετική ομάδα. 

Ο ιδιοκτήτης της είναι αρκετά πλούσιος άνθρωπος της Ιταλία και ασχολείται κυρίως με τα media και την επικοινωνία.

Έτσι στο μεταγραφικό παζάρι έχει σκοπό να σπρώξει κάποια χρήματα για νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα Σεμπαστιάν Λέτο και Χάρης Μαυρίας είναι δυο παίκτες που ενδιαφέρουν την Τορίνο και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για την απόκτηση τους.

Περισσότερα »

Πρώτος και στη λάσπη ο Λάτβαλα

Το ψιλόβροχο στη Θήβα δεν ενόχλησε τον Λάτβαλα ο οποίος κατέκτησε και τη δεύτερη ειδική της 2η ημέρας συνεχίζοντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Στα 3.3 δευτερόλεπτα πίσω του ο Σεμπαστιάν Λεμπ.


Το Ράλι Ακρόπολις είναι από τα δύσκολα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η ελαφριά βροχή στην ειδική της Θήβας αν κι έκανε πιο μαλακή τη διαδρομή την μετέτρεψε σε πιο... απρόβλεπτη.

Ειδικά γι αυτούς που δεν επέλεξαν τη μαλακή γόμα (η σκληρή γλιστράει περισσότερο στη λάσπη) η ζωή τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Οι συνθήκες πάντως δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Λάτβαλα που πήρε την 2η ειδική και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης μπροστά από τον Σεμπαστιάν Λεμπ.

Ο Γάλλος δεν αφήνει τον Φιλανδό να ξεμακρύνει και η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή, ειδικά με τη συνεχή άνοδο του Σόλμπεργκ ο οποίος ήταν ο 3ος ταχύτερος στην ειδική, 0,2 δλ πίσω από τον Λάτβαλα και μόλις 0,1 πίσω από τον Λεμπ.

Στους άτυχους ο Ντάνιελ Ολιβέιρα, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ασθένειας του συνοδηγού του και θα επιστρέψει το Σάββατο υπό καθεστώς Rally 2. Με την... τύχη του τα έχει και ο Όσμπεργκ, ο οποίος έχασε το εμπρός αριστερό ελαστικό στο 5ο χλμ και μπορεί να χαμογελάει μόνο με το γεγονός πως δεν χτύπησε πουθενά.

Για το τέλος της δεύτερη ημέρας απομένουν 6 ειδικές διαδρομές με την τελευταία να ξεκινάει στις 18.50 το απόγευμα στη Θήβα.

Ειδική Διαδρομή 3 (Θήβα 1) Μήκος: 23,60 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Ελαφριά βροχή, 15ο C
Κατάσταση δρόμου: Μαλακό χώμα, λάσπη

Περισσότερα »