Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Kαιρος..!!

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 08/05/2012
 
 
Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τόπους πυκνότερες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 8 Μαΐου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.


Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.


Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 με 27 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι βόρειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους.

Περισσότερα »

"Παρακολουθούμε τον Τοροσίδη"

Ο αθλητικός διευθυντής της Στουτγκάρδης, Φρέντι Μπόμπιτς, παραδέχτηκε πως ο Βασίλης Τοροσίδης βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας του.


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παραμονής ή φυγής του Βασίλη Τοροσίδη το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.

Ο 27χρονος δεξιός μπακ έχει τονίσει πως τον ενδιαφέρει η προοπτική να δοκιμάσει τις ικανότητες του στο εξωτερικό και θεωρεί πως βρίσκεται σε καλή ηλικία ώστε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Το συμβόλαιο του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2013 και μέσα στο επόμενο διάστημα, είτε θα αποφασίσει να ανανεώσει με τους "ερυθρόλευκους", είτε οι Πειραιώτες θα συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Έλληνας αμυντικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και μία από αυτές είναι η Στουτγκάρδη. Μάλιστα, ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Φρέντι Μπόμπιτς, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα "Stuttgarter Zeltung", σε ερώτηση που του έγινε για το αν η ομάδα ενδιαφέρεται για τον Βασίλη Τοροσίδη, απάντησε: "Ναι, είναι ένας παίκτης που πράγματι μας ενδιαφέρει και τον έχουμε παρακολουθήσει. Τώρα, αν θα είναι αυτός ο δεξιός μπακ που θα πάρουμε, δεν ξέρουμε ακόμη. Ίσως να είναι και αυτός".

Βασικός μπακ στην Στουτγκάρδη την τρέχουσα σεζόν είναι ο Ολλανδός Μπουλαρούζ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει φέτος από τον γερμανικό σύλλογο.

Περισσότερα »

Κράτησε την πρωτιά η Μονπελιέ

Η Μονπελιέ νίκησε 2-0 την Ρεν μέσα στο "Route de Lorient" και βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου...


Η Μονπελιέ διατηρήθηκε στην κορυφή με +3 από την Παρί Σεν-Ζερμέν, παίρνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 μέσα στην έδρα της Ρεν.

Ο Σουλεϊμάν Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 26' για τους φιλοξενούμενους στο "Route de Lorient" και το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε με πολύ τύχη.

Ο Καμπεγιά έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Κοστίλ και εν συνεχεία στην πλάτη του, για να καταλήξει στα δίχτυα του.

Η Λιλ επικράτησε με 3-0 της Καέν, διατηρήθηκε 5 βαθμούς μακριά από την Μονπελιέ, την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

Πελεγκρίνο ο αντικαταστάτης του Έμερι

Η Βαλένθια ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Ουνάι Έμερι. Διαβάστε το ρεπορτάζ.


Ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο θα είναι ο νέος τεχνικός της Βαλένθια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Ο Ουνάι Έμερι ήταν δεδομένο εδώ και καιρό πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν και οι "νυχτερίδες" δεν έχασαν χρόνο βρίσκοντας αρκετά γρήγορα τον διάδοχό του.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε δια της ακόλουθης ανακοίνωσης: "Το Διοικητικό Συμβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο θα είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες".

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός θα αναλάβει χρέη προπονητή σε μία ομάδα. Ως τώρα το μόνο που είχε κάνει ήταν να είναι βοηθός του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ από το 2008 ως το 2010, ενώ τον ακολούθησε και στην Ίντερ, στο σύντομο πέρασμα που είχε ο Ισπανός από τους "νερατζούρι".

Ωστόσο, ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε ο 40χρονος παρά την απειρία του είναι το γεγονός πως αγωνίστηκε στη Βαλένθια από το 1999 ως το 2005, διάστημα στο οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ ήταν και δύο φορές φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Περισσότερα »

Έμερι: "Αποφασίζω στο τέλος της εβδομάδας"

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει για το μέλλον του ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος δεν έχει απορρίψει τον Ολυμπιακό και μιλά με πολύ καλά λόγια για τους Πειραιώτες.


Μπορεί τ' όνομα του Πασιένσια να ακούγεται πιο έντονα από τα υπόλοιπα το τελευταίο διάστημα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι προπονητές που υπήρχαν στην "ερυθρόλευκη" λίστα έχουν πάψει να απασχολούν τους Πειραιώτες.

Ένα απ' αυτά είναι και του Ουνάι Έμερι, για τον οποίο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν πολύ καλή άποψη, όμως υπάρχουν στη μέση αρκετά εμπόδια, κυρίως οικονομικής φύσεως.

Οι απαιτήσεις του τεχνικού της Βαλένθια είναι αρκετά υψηλές, όμως το κυριότερο θέμα είναι η πρόταση που του έχει κάνει η Σπαρτάκ Μόσχας. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι του προσφέρουν 2.500.000 ευρώ ετησίως και είναι λογικό να κερδίζουν τη μάχη από τις υπόλοιπες ομάδες.

"Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση. Τις μελετάω και σύντομα θα αποφασίσω. Αν όχι μέχρι την Τετάρτη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας σίγουρα. Για τον Ολυμπιακό αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως πρόκειται για μεγάλο κλαμπ και η προοπτική να δουλέψω σ' αυτή την ομάδα, μου αρέσει πολύ. Τίποτα περισσότερο. Ευχαριστώ για την επικοινωνία", είπε από την πλευρά του ο Έμερι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πρωταθλητής".

Περισσότερα »

Βίκτωρ τρελαίνεις, Ζεσουάλδο το χάνεις!

Ο Γιώργος Παυλίδης αρθρογραφεί για την ΑΕΚ του προπονητή της, τον παίκτη που προκάλεσε τα περισσότερα χαμόγελα ελπίδας στους φίλους της εφέτος και τις τοποθετήσεις του κόουτς του ΠΑΟ που καταντούν ολοένα και πιο "λαϊκίστικες".


Full ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ μετά από καιρό. Με ακραίους μπακ που έδειξαν στο Σάντος ότι θα έπρεπε να είχε δοκιμάσει και άλλες περιπτώσεις ασχέτως με το αν η πορεία της ομάδας στην οποία ανήκουν παρουσιάζει ξεκάθαρες μεταπτώσεις.

Δεν βλέπω επί παραδείγματι σε τι υπολείπονται (σε όλη τη σεζόν) ο Κοντοές του Σκόνδρα και ο Καράμπελας του Ζαραδούκα. Ψιλά γράμματα (όπως και το ότι ο Κλωναρίδης δεν λέγεται Φετφατζίδης και δεν παίζει στον Ολυμπιακό) θα μου πείτε…

Στα της ΑΕΚ λοιπόν: Είδαμε τον Καφέ να πραγματοποιεί σπουδαία (ίσως την καλύτερη εντός 2012) εμφάνιση, τον Λυμπερόπουλο να πιστοποιεί το γιατί ακόμα και στα 37 του παραμένει ένας από τους ποιοτικότερους εν ενεργεία έλληνες ποδοσφαιριστές, τον Κωνσταντόπουλο να παρουσιάζεται σταθερότατος απέναντι σε όλα τα σουτ που του έγιναν (αν και η διστακτικότητά του στις εξόδους από τύχη δεν κόστισε στην ΑΕΚ το εις βάρος γκολ σε 1-2 περιπτώσεις).

Μετά από καιρό διαπιστώσαμε (επιτέλους) και την απόλυτη προσήλωση στις εντολές του "κόουτς Κ". Έχω πολλάκις επισημάνει ότι η δουλειά του προπονητή αναγνωρίζεται (σχεδόν) από όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπως επίσης το γεγονός ότι παραμένει δίκαιος απέναντι σε αυτούς (υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από το ότι άφησε εκτός αποστολής τον νωθρό στις προπονήσεις Βάργκας που δήλωνε, αντιθέτως με όσα έλεγε το ιατρικό τιμ, ανέτοιμος, ώστε να βάλει στην ενδεκάδα τον Γεωργέα;) και ότι είναι "μανούλα" στο διάβασμα του εκάστοτε αντιπάλου (κάτι που φάνηκε και στην Τούμπα, ασχέτως του ατυχούς τελικού σκορ).

Τα αποτελέσματα όντως έλειπαν όμως αυτά, όπως απολύτως σωστά επεσήμανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος μετά το τέλος του αγώνα, θα έρχονται μέσα από πολλή προσπάθεια διότι «αυτοί είμαστε και δεν κρυβόμαστε». Καλώς ή κακώς, η ΑΕΚ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, να παρουσιάζεται δηλαδή τόσο συμπαγής, αποφασιστική και κυρίως εύστοχη όσο εχθές. Ειδικά όταν έχει σημαντικές απώλειες και ποδοσφαιριστές οι οποίοι (για μεγάλο διάστημα και εν πολλοίς δικαιολογημένα) είχαν το μυαλό τους κάπου αλλού.

Μας τρελαίνεις αλλά… μην τρελαθείς!

Είπε ακόμα κάτι πολύ σημαντικό ο Λυμπερόπουλος: «να μείνει ταπεινός ο Βίκτορας, να συνεχίζει τη δουλειά διότι όσα πετυχαίνει εφέτος δεν είναι τυχαία. Και να μην τρελαθεί διότι στην Ελλάδα εύκολα συμβαίνει αυτό σε παιδιά της ηλικίας του». Εν πολλοίς να συνεχίσει την ανοδική πορεία του, να «τρελαίνει» τους φίλους της ΑΕΚ με τις μαγικές ενέργειες και τα εντυπωσιακά γκολ που πετυχαίνει και ο ίδιος να μην χάσει το μέτρο. Αν και μόνο τέτοιος χαρακτήρας, δηλαδή ευάλωτος στους πειρασμούς και με όρεξη για τρέλες δεν δείχνει….

Για τη θέση που του ταιριάζει περισσότερο στο γήπεδο, ήταν ο Κωστένογλου εκείνος που αποφάσισε. Ως αμυντικό χαφ τον υπολόγιζε ο Χιμένεθ, αν και τον είχε χρησιμοποιήσει για μικρό διάστημα και ως εξτρέμ στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, όταν ο μικρός πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα του με την φανέλα της ΑΕΚ. Έκτοτε χρησιμοποιήθηκε ξανά σε ανάλογο ρόλο όταν συντελέσθηκε η αλλαγή προπονητή και αποδεικνύεται ότι ο (αποκαλούμενος από τους συμπαίκτες του και ως) «Κλώνα» είναι ένας κατ’ εξοχήν εξτρέμ ο οποίος έχει και (πολύ) γκολ!

Οι αυταπάτες του "κυνηγημένου"

Δύο λόγια και για τον προπονητή του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα. Έχει αρχίσει να χάνει τη μπάλα και το μέτρο… Νομίζω ότι τρέφει το μυαλό και τη σκέψη του με τις αυταπάτες του «κυνηγημένου» είτε από τη διαιτησία, είτε από την κακή τύχη της ομάδας του. Είναι ομολογουμένως τραγικό να επικαλείσαι την (δήθεν και μάλιστα ολοκληρωτικά όπως ανέφερε!) καλύτερη εικόνα της ομάδας σου όταν χάνεις τόσο καθαρά και ασφαλώς απόλυτα δίκαια (για να μην αναφερθούμε στο πέναλτι-μαρς με το χέρι του Βύντρα) . Οι δηλώσεις του Μπουμσόνγκ περί κακής απόδοσης απεικονίζουν και επικοινωνούν την αλήθεια του ματς…

Ας ψαχτεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού διότι, τουλάχιστον εφέτος, ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο εκλάπησαν από την ομάδα του όπως ενδεχομένως και να πιστεύει. Ας ψαχτεί επίσης για το ότι σε δύο ματς μέσα σε διάστημα δύο μηνών παρουσιάστηκε μάλλον αδιάβαστος απέναντι στην ΑΕΚ και πιάστηκε εύκολα στη φάκα του Κωστένογλου. Ας ψαχτεί διότι απέναντί του η προβληματική εφέτος Ένωση πέτυχε τις πλέον άνετες και εμφατικές νίκες της στη σεζόν.

Η αλαζονεία και η ευκολία στις δικαιολογίες θολώνουν τη σκέψη και αποπροσανατολίζουν τις μάζες. Ήταν κατώτερος του αναμενόμενου ο ΠΑΟ, κρεμόταν από τις εξεζητημένες ατομικές ενέργειες του Κουίνσι και τις εξάρσεις του Χριστοδολόπουλου, δίχως να εμφανίσει στοιχειώδη ίχνη ενός πλάνου κι ενός αγωνιστικού προσανατολισμού που (στο συγκεκριμένο ματς πάντα) θα παρέπεμπε σε ομάδα η οποία θα μπορούσε να είναι υπέρτερη απέναντι σε οποιανδήποτε άλλη της Σούπερ Λίγκας από τη θέση 10 και ψηλότερα. Κι γι αυτό υπεύθυνος είστε κυρίως εσείς κύριε Ζεσουάλδο, όχι η κακή τύχη σας ή το κυνηγητό που σας επιφυλάσσουν οι διαιτητές. Καλό είναι που και που να αναλαμβάνετε και τις (όποιες) ευθύνες σας…

Υ.Γ. Σε πρόσφατο άρθρο μου είχα εκφράσει προβληματισμό για την κόπωση που εμφάνιζε η ΑΕΚ μετά το 50-55ο λεπό των αγώνων της, ωστόσο αποδεικνύεται στα πλέι οφ ότι το πλάνο των γυμναστών της ομάδας σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο της ήταν ακριβώς αυτό! Η Ένωση παρουσιάστηκε πιο φρέσκια και με περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους της στα πρώτα δύο ματς της επιμέρους διαδικασίας για το μίνι-πρωτάθλημα. Και αν αυτό το φαινόμενο συνοδευτεί από διάρκεια, ίσως και να αποδειχθεί ως το κλειδί για την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι-οφ.

Περισσότερα »

Salpi analysis...

O Δημήτρης Σαλπιγγίδης απέδειξε στο ματς με τον Ατρόμητο πως όταν του δίνεται η ευκαιρία να "πατήσει" περιοχή γίνεται περισσότερο απειλητικός και εμείς στεκόμαστε στο γιατί μοιάζει πιο επικίνδυνος όταν δεν περιορίζεται μόνο στα δεξιά της επίθεσης..


Δεν σκοράρει πλέον με την συχνότητα που πετύχαινε γκολ παλαιότερα, ωστόσο σε αυτό έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως αγωνίζεται δεξιά και όχι στην κορυφή της επίθεσης. Ενα θέμα το οποίο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε θίξει σε δημόσια τοποθέτησή του πριν λίγο καιρό.


"Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω πετύχει λιγότερα γκολ απ΄ ότι πριν, διότι πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με έναν επιθετικό καθαρόαιμο και έτσι παίζω πιο πλάγια.


Προσωπικά αποδίδω καλύτερα με σύστημα δύο επιθετικών, όμως δεν μπορώ παρά να ακολουθήσω την… εποχή και τις οδηγίες του προπονητή", είχε πει ο "Σάλπι", για τον οποίο είναι αλήθεια πως μάλλον του ταιριάζει καλύτερα να παίζει ως επιθετικός. Ή έστω ως "κρυφός" και ουσιαστικά δεύτερος επιθετικός.


Αυτό φάνηκε στο ματς με τον Ατρόμητο, στο οποίο συχνά πριν το τέρμα του "πατούσε" περιοχή και γινόταν απειλητικός για την εστία της ομάδας του Δώνη. Τελικώς μετά από μπαλιά του Λάζαρ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκόραρε έπειτα από δύο μήνες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναικό και απέδειξε πως όταν έρχεται από τον άξονα και κινείται μέσα στην περιοχή του αντιπάλου γίνεται περισσότερο απειλητικός.

Κάτι τέτοιο μάλιστα γίνεται περισσότερο στα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ. Στα οποία ο Σαλπιγγίδης έχει πετύχει τα επτά από τα συνολικά 9 τέρματα του φέτος.

Αυτό γίνεται (δηλαδή το να σκοράρει περισσότερο στα εκτός έδρας ματς) γιατί σε τέτοιου είδους ματς ο τελευταίος έχει περισσότερους χώρους, με την ταχύτητα του εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις 


που κάνει ο "Δικέφαλος" και έτσι βρίσκει την ευκαιρία να σκοράρει. Με λίγα λόγια, όσο περισσότερο του δίνεται η ευκαιρία να "πατήσει" περιοχή και να εισέλθει σε αυτή από τον άξονα και όχι από τα πλάγια, ο Σαλπιγγίδης μοιάζει περισσότερο απειλητικός από τον παίκτη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα δεξιά, όπου κάποιες φορές δεν "φαίνεται".

Περισσότερα »