Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με μεγαθήρια ο Παναθηναϊκός

Η Τότεναμ και η Λάτσιο θα είναι τα  δύο μεγάλα εμπόδια του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων του Europa League, ενώ θα αντιμετωπίσει και τη Μάριμπορ.

  • 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Λίβερπουλ
Ουντινέζε
Γιουνγκ Μπόις
Ανζί

  • 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Χάποελ Τελ Αβίβ
Βικτόρια Πλζεν
Ακαδέμικα

  • 3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαρσέιγ
Φενέρμπαχτσε
Γκλάντμπαχ
ΑΕ Λεμεσού

  • 4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπορντό
Κλαμπ Μπριζ
Νιούκαστλ
Μαρίτιμο

  • 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Στουτγκάρδη
Κοπεγχάγη
Στεάουα Βουκ.
Μόλντε

  • 6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αϊντχόφεν
Νάπολι
Ντνίπρο
ΑΪΚ Στοκχόλμης

  • 7ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισ.
Βασιλεία
Γκενκ
Βιντεοτόν

  • 8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιντερ
Ρούμπιν Καζάν
Παρτιζάν
Νέφτσι Μπακού

  • 9ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν
Μπιλμπάο
Σπάρτα Πράγας
Χάποελ Κιριάτ Σμόνα

  • 10ος ΟΜΙΛΟΣ
Τότεναμ
Παναθηναϊκός
Λάτσιο
Μάριμπορ

  • 11ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν
Μέταλιστ Χαρκίβ
Ρόζενμποργκ
Ραπίντ Βιέννης

  • 12ος ΟΜΙΛΟΣ
Τβέντε
Ανόβερο
Λεβάντε  
Χέλσινγκμποργκ


Πηγή:  Footballista Sports

Περισσότερα »

Το "καυτό" ντεκολτέ της Ιρίνα Σάικ (pics)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο Μονακό το βράδυ της Πέμπτης ως υποψήφιος για κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Ευρώπη, ωστόσο εκείνη που "έκλεψε την παράταση" ήταν η Ιρίνα Σάικ με το φόρεμά της!


Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να ήταν ένα από κεντρικά πρόσωπα στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μαζί με τους Λιονέλ Μέσι και Αντρές Ινιέστα ήταν οι τρεις τελικοί υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (ο τίτλος πήγε στον Ινιέστα) ωστόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτή που τράβηξε πάνω του τα φλας ήταν η συνοδός του.

Ο λόγος φυσικά για την Ιρίνα Σάικ, με τη Ρωσίδα μοντέλο να είναι δίπλα του δίνοντας έτσι απάντηση στις φήμες περί κρίσης στη σχέση τους (μετά από αποκαλύψεις για φλερτ του "CR7" με νεαρή ηθοποιό) αλλά και να μαγεύει τα πλήθη με το εντυπωσιακό ντεκολτέ της...
  •  Κριστιάνο Ρονάλντο και Ιρίνα Σάικ στο γκαλά της UEFA
 
Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Φαβορί για Ντελ Πιέρο η Σέλτικ

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δεν απάντησε στην πρόταση της Σιόν για διετές συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά είναι στην pole posistion για να τον αποκτήσει.


Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ιταλία, ο πρώην αρχηγός της Γιουβέντους αρνείται να απαντήσει προς το παρόν στην πρόταση της Σιόν για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με την επιθυμία του είναι να φορέσει τη φανέλα ομάδας η οποία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.


Αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των Τότεναμ, Σέλτικ και Μπράγκα για τον 38άχρονο εμβληματικό άσο, με τα "σπιρούνια" να έχουν μεν το δέλεαρ της Πρέμιερ Λιγκ αλλά τους πρωταθλητές Σκωτίας και την ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο να προσφέρουν στον "Πιντουρίκιο" την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι "κέλτες" του Γιώργου Σαμαρά πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους αποκλείοντας τη Χέλσινμποργκ και οι Πορτογάλοι θα κουνήσουν σεντόνι αντί της Ουντινέζε που άφησαν εκτός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με το ρεπορτάζ των Ιταλών να κάνει λόγο για προβάδισμα της Σέλτικ για τον Ντελ Πιέρο.
Και αυτό γιατί ο ίδιος ο παίκτης φαίνεται πολύ θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα με μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, τη Σέλτικ. 

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Δώνης: "Δεν είναι καταστροφή"

Ο Γιώργος Δώνης εξήγησε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει με την πρόκριση από την Αυστρία.

  • Αρχικά είπε:
"Καταλυτικό ήταν και ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο η παθητική μας εμφάνιση όπου ουσιαστικά δεν είχαμε καθόλου αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια για να δημιουργήσουμε εμείς κάποιες προϋποθέσεις.

Δεχτήκαεμε δύο εύκολα γκολ και ειδκά στο δεύτερο που λειτουργήσαμε εντελώς ανεύθυνα. Επειδή πάντα στο ποδόσφαρο υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και την αποτυχία και σαν μεγάλη ομάδα να συγκροτηθούμε γρήγορα. Χάσαμε έναν στόχο αλλά γι αυτό που φτιάχνουμε δεν σημαίνει οτι έχει έρθει και η καταστροφή".

Για το τι έλειψε και δεν ήρθε το γκολ: "Το κρίσιμο ήταν οι φάσεις που δεχτήκαμε το γκολ και στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα μας, θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα τέρμα δυστυχώς. Το τι έφταιξε και δεν σκοράραμε δεν μπορείς να το απαντήσεις πάντα. Ειδικά στην μία φάση ήταν ο παίκτης (σ.σ. Αθανασιάδης) που έχει πετύχει όλα μας τα γκολ άρα ίσως σήμερα να μην ήταν η βραδιά μας".

Πρόσθεσε ότι: "Μας προβλημάτισε η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου γιατί ήμασταν παθητικοί. Θέλαμε να αποφύγουμε την πίεση στα πρώτα λεπτά, ήμασταν εντελώς παθητικοί με την μπάλα στα πόδια και δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Πολλές φορές ένα παιχνίδι βγαίνει διαφορετικά απ' ότι το υπολογίζεις μέσα στο γήπεδο. Μπορεί στο πρώτο μέρος να πήγαμε σε ένα συντηρητικό ματς λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα, αν λειτουργήσαμε έτσι ήταν λάθος".

Τόνισε πως: "Όταν παίζεις άσχημα δεν σημαίνει ότι πάντα μπορείς να δώσει εξηγήσεις, απλώς κάνεις διαπιστώσεις και προσπαθούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα να το αλλάξουμε. Σίγουρα έχω παράπονα από την απόδοσή μας, από την άλλη έτσι είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορείς να εξηγείς τα πάντα".

Για την Ραπίντ και τι μπορεί να πετύχει στους ομίλους: "Είναι καλή ομάδα κατάφερε και πήρε την πρόκριση δίκαια, πολλές φορές παίζει ρόλο και η κλήρωση".

Για τη συνέχεια της σεζόν: "Ένας αποκλεισμός επιδρά αρνητικά στην ψυχολογικά, ειδικά όταν μιλάμε για μία καινούργια ομάδα. Πρέπει να το διαχειριστούμε πολύ καλά, πολλές φορές μία αρνητική εμπειρία μπορεί να σε πάει στο καλύτερο και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο στόχο που είναι το παιχνίδι της Δευτέρας και να δούμε τα προβλήματα μας. 

Ο Λάζαρ μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμος, ο Γκαρσία από ένα σημείο και μετά παίζαμε με δέκα παίκτες γιατί είχε υποτροπιάσει, οπότε αυτά τα προβλήματα μας δημιουργούν πονοκέφαλο".

Για την παρουσία του Βιβιάν: "Σκέφτομαι πάντα την ενδεκάδα και τι είναι καλύτερο για την ομάδα, δεν θέλω να κάνω σχόλιο για κάποιον παίκτη συγκεκριμένα".

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Ούτε χειραψία Μέσι – Ρονάλντο! (Video)

Για μια ακόμη φορά Μέσι και Ρονάλντο βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και δεν τόλμησαν να δώσουν τα χέρια, πιστοποιώντας αυτό που όλοι γνωρίζουν για τις μεταξύ τους σχέσεις! Ότι δεν είναι καν τυπικές…


Η κόντρα για τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πλανήτη καλά κρατεί και τόσο ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα, όσο και ο «CR7» φαίνεται πως ασπάζονται το ρητό: Μακριά και όχι τόσο… αγαπημένοι!
 

Μετά το τέλος του επαναληπτικού Σούπερ Καπ έτσι το βράδυ της Τετάρτης (29/08) στο «Μπερναμπέου», όταν και οι δύο άσοι επιβεβαίωσαν περίτρανα ότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, ήρθε μία ακόμα… απόδειξη στην κλήρωση των ομίλων του Champions League, καθώς στο Μονακό δεν αντάλλαξαν, όχι απλά χαιρετισμό, αλλά ούτε βλέμμα!

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Παναθηναϊκός: To ευχαριστώ του Λέτο

Ο Σεμπάστιαν Λέτο γιόρτασε εκτός Ελλάδας και μακριά απ' τον Παναθηναϊκό τα γενέθλιά του, όμως ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να του ευχηθούν μέσα από τη σελίδα που διατηρεί στο twitter.


Και εκείνος από την πλευρά του δεν παρέλειψε να ανταποκριθεί και να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι τον θυμήθηκαν, γράφοντας στο προφίλ του: «Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας».

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Play off: Αποκλεισμός ΑΠΟΕΛ, γκολ ο Γκέκας

Με γκολ του Φάνη Γκέκα, η Λεβάντε διπλασίασε τις νίκες της επί της Μάδεργουελ και προκρίθηκε στους ομίλους. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Νέφτσι Μπακού (με 3-1) και αποκλείστηκε πρόωρα. Ακόμα σκοράρει η Αϊντχόφεν σε βάρος της Ζέτα.


Η Λεβάντε δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να διαφυλάξει το 2-0 του πρώτου αγώνα. Πέραν ενός λάθους του Χουάνλο που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο, η ισπανική ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και χάρη στο γκολ του Έλληνα διεθνή πήρε τη νίκη.

Ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα (3-1) από τη Νέφτσι Μπακού και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League. Το ματς του "ΓΣΠ" είχε τα πάντα: γκολ, δοκάρια, αποβολή και μικρής έκτασης επεισόδια. Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν έστειλε την προειδοποιητική βολή με το δοκάρι του Βομπάι στο 13' και μέσα σε ένα οκτάλεπτο πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης χάρη στα γκολ των Σαντίγκοφ (στο 22' μετά από ωραία συνεργασία) και Βομπάι (στο 30' με εξαιρετικό σουτ).

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κοντινή προσπάθεια του Μπενασούρ στο 44ο λεπτό, αλλά ήθελαν ακόμα δύο γκολ για να πάρουν το εισιτήριο των ομίλων. Τελικά οι λιγοστές ελπίδες πρόκρισης έσβησαν στο 60ό λεπτό όταν μετά από τραγικό λάθος του Πίντο ο Φλαβίνιο έκανε το 3-1.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιονουσάτζε στο 82', ενώ η τελευταία κλασική ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ χάθηκε στο 92' όταν ο Μπούντιμιρ σημάδεψε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

 Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

Καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Ινιέστα

Τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη για τη σεζόν που πέρασε κατέκτησε ο Αντρές Ινιέστα.


Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα αποκόμισε τις περισσότερες ψήφους από τους 53 δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη διαδικασία και άφησε πίσω το συμπαίκτη του στους "μπλαουγκράνα", τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι, και τον Πορτογάλο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην τελική επιλογή των εκπροσώπων του Τύπο καθοριστικό ρόλο έπαιξε αναμφίβολα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ισπανία, στην οποία ο Ινιέστα είχε ενεργή συμμετοχή.

Η βράβευση του Ισπανού έγινε, παρόντων των έτερων υποψηφίων, αμέσως μετά την κλήρωση των ομίλων του Champions League στο γκαλά του Μόντε Κάρλο.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Οργή κατά πάντων στον ΑΠΟΕΛ

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ από το 85' του αγώνα με τη Νέφτσι και μετά, αλλά και μετά το τέλος του.


Φανερά πικραμένοι και απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό της ομάδας τους από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Φοίβου Ερωτοκρίτου, αλλά και κατά των παικτών. Με δακρυγόνα τους διέλυσαν οι αστυνομικοί μετά το ματς.

Αρκετοί οπαδοί περίμεναν έξω από το ΓΣΠ παράγοντες της ομάδας, φωνάζοντας συνθήματα κυρίως εναντίον του προέδρου, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Ασφυκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ για αρκετά λεπτά, με τον κόσμο να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Αρκετός κόσμος παρέμεινε στις κερκίδες, ενώ 30 περίπου άτομα άρχισαν πετροβολισμό με τις δυνάμεις της αστυνομίας που προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν γι' άλλη μια φορά.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ατρόμητος, όνομα και πράγμα (Video)

Αν μην τι άλλο στο σχεδόν χειμωνιάτικο τοπίο της Βόρειας Αγγλίας ο Ατρόμητος δικαίωσε το όνομά του. Δεν φοβήθηκε στιγμή τη μεγάλη αντίπαλό του, τη στρίμωξε μάλιστα στα σχοινιά και ανάγκασε τον Αλαν Πάρντιου να κοιτά με αγωνία το ρολόι του στα τελευταία λεπτά. Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει...


Nιούκαστλ - Ατρόμητος 1-0 από G.Pavlidis

Σε ποιον να το πεις και ποιος να πιστέψει ότι ο προπονητής της Νιούκαστλ θα ανακουφιζόταν με το τελικό σφύριγμα του Ελβετού διαιτητή.

Μιλώντας για δαύτον, τι να γράψει κανείς; Η ατάκα υψηλού διοικητικού στελέχους μετά το πέρας της αναμέτρησης τα λέει όλα. “Mας αντιμετώπισε ως ομάδα της αδύναμης σε όλα τα επίπεδα, αυτό το καιρό, Ελλάδας”. 

Πραγματικά ο Ελβετός είναι πολύ τυχερός που γεννήθηκε στη φιλήσυχη Ελβετία. Αν είχε γεννηθεί Ελληνας και έκανε μία τέτοια διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ουδείς θα μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλειά του. Και εντάξει, η φάση του Μπέλιτς δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, σ΄αυτή του Σουμπίνιο γιατί κλείνεις τα μάτια ρεφ; Και δίνεις και κίτρινη κάρτα για θέατρο;


Για να τα λέμε όλα βεβαίως, η Νιούκαστλ, αν ήθελε, θα είχε πάρει πιο εύκολα το ματς. Θα ήταν αρκετό για τον Πάρντιου να ρίξει μερικούς ακόμη βασικούς στη μάχη, να αυξήσει το τέμπο και να βάλει δυσεπίλυτα προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου. Δεν το έκανε υποτιμώντας φανερά τους Περιστεριώτες και λίγο έλειψε να υποστεί ένα αλήστου μνήμης κάζο.

Ο Ατρόμητος επιστρέφει στην Ελλάδα ατσαλωμένος και περήφανος. Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες και θεωρεί εαυτόν αδικημένο από την τελική έκβαση της μάχης και ας έπαιξε το ρόλο του μικρού Δαυίδ. Τακτικά η ομάδα του Μπάγεβιτς πήρε σχεδόν άριστα και στα δύο παιχνίδια (αλήθεια, όσοι ισχυρίζονταν ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν δουλεύει πια στην τακτική τι έχουν να πουν τώρα) και έδειξε ότι διαθέτει απίστευτη ομοιογένεια αλλά και μέταλλο ομάδας που της αρέσουν τα δύσκολα.

Αν, μάλιστα, ο Μπάγεβιτς είχε τολμήσει νωρίτερα να παίξει με δύο επιθετικούς και δεν περίμενε μέχρι το 88' για να ρίξει στο παιχνίδι τον Κούτσι, ίσως να μιλούσαμε υπό διαφορετικό πρίσμα σ΄αυτές τις γραμμές. Με το αν φυσικά ουδέποτε γράφτηκε ιστορία και η αλήθεια είναι ότι ο Ντούσκο ένα θεματάκι με το κοουτσάρισμα το έχει από την προπονητική του νιότη.

Οπως και να έχει, ο Ατρόμητος, παρά το σύντομο της ευρωπαϊκής του περιπέτειας, βγαίνει ενισχυμένος αλλά και σίγουρος ότι τα καλύτερα στην ιστορία του συλλόγου βρίσκονται μπροστά και όχι πίσω. Μεγάλη υπόθεση στην αβέβαια εποχή μας η προοπτική...

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Γιώργο χάσαμε...

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Ραπίντ Βιέννης και την ανάγκη να μην κριθεί βιαστικά ο Γιώργος Δώνης.


Με ευρωπαϊκή αποτυχία συνδυάστηκε το ξεκίνημα του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι είναι αυτόματα και κακός προπονητής. Περιμένετε να τον δούμε. Και ο Σάντος το 2009 αποκλείστηκε από την Χέρενφεν και στο τέλος εκείνης της χρονιάς (με καλύτερο, όμως, ρόστερ) βγήκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ.

Μετά από δυο συνεχόμενες και επιτυχημένες παρουσίες σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και προκρίσεις στους «32», ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον θεσμό πρόωρα φέτος. Το έργο του Δώνη, πάντως, θα κριθεί εν καιρώ. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Παρότι η σεζόν ξεκίνησε με στρεβλό τρόπο έχει πολύ δρόμο μέχρι το τέλος.
Το ανεπαρκές κέντρο άμυνας

Ο Δώνης μπορεί να κριθεί μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα θα φανούν την πορεία. Στο συγκεκριμένο ματς, λοιπόν, εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε ότι έκανε λανθασμένες επιλογές. 

Με εμφανέστερη την τοποθέτηση ενός διδύμου στο κέντρο της άμυνας που αποτελούνταν από δυο νεοαποκτηθέντες, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας (Βιβιάν) δεν έκανε ούτε καν προετοιμασία με την ομάδα, αποκτήθηκε πριν από 15 μόλις μέρες και πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του σε ένα τόσο κρίσιμο και οριακό παιχνίδι. Η παντελής έλλειψη ομοιογένειας ενός τόσο παράδοξου διδύμου ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη.

Στην ουσία ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την παιδαριώδης ανεπάρκεια στο κέντρο της άμυνάς του. Και τα δυο πρώτα γκολ μπήκαν μέσα από την καρδιά της άμυνας. Στο πρώτο ο Κουμαλό και ο Βιβιάν πετούσαν «χαρταετό» και έτρεξε ο Λίνο για να μαρκάρει τον Άλαρ, ενώ στο δεύτερο ο Μπόιντ βγήκε πίσω από την πλάτη του Βιβιάν και σκόραρε εύκολα με το κεφάλι.

Ο αντίλογος θα μπορούσε να είναι ότι και ο Κατσικάς στο πρώτο γκολ της Ραπίντ στην Τούμπα εκτέθηκε από τον Άλαρ. Αυτός, όμως, έπαιζε από πέρυσι στην ομάδα, ήταν δίδυμο με τον Κουμαλό σε όλα τα φετινά επίσημα ματς, συνεπώς μια στοιχειώδη αλληλοκάλυψη με τον Νοτιοαφρικανό την είχε αποκτήσει. 

Ο Βιβιάν, πριν από δυο εβδομάδες αποκτήθηκε και ήταν λογική και επόμενη η πλήρης ασυνεννοησία του με τον Κουμαλό. Ο Βραζιλιάνος ήταν ολοκληρωτικά ανέτοιμος για ένα τόσο κομβικό παιχνίδι. Για την αξία του ό,τι και να πούμε από την εμφάνισή του σε ένα μόνο παιχνίδι θα είναι φυσικά πολύ πρόωρο.
  • Ο ανέτοιμος Γκαρσία
Το δεύτερο σημαντικό λάθος του Δώνη αφορά τον Γκαρσία. Παρότι σωστά τον χαρακτήρισε ανέτοιμο στην συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι, τελικά χθες αναιρώντας τον εαυτό του όχι μόνο τον ξεκίνησε στην 11άδα, αλλά τον άφησε και ολόκληρο το 90λεπτο μέσα στο παιχνίδι, ενώ ο Φωτάκης είναι σαφώς πιο έτοιμος.
  • Η επιμονή στον Ετό
Το τρίτο λάθος του ήταν η επιμονή του στον εκνευριστικά κακό και σχεδόν αδιάφορο και στην Βιέννη, Ετό, ξεχνώντας τον Αποστολόπουλο, ο οποίος πέρυσι έκανε μερικά πολύ καλά παιχνίδια και έδειξε ότι έχει προοπτικές.
Το αποδυναμωμένο ρόστερ

Το σοβαρότατο ελαφρυντικό του Δώνη είναι ότι στερείται επιλογών, γιατί η διοίκηση δεν ισχυροποίησε όσο θα έπρεπε το ήδη αισθητά «αποψιλωμένο» ρόστερ, ιδίως μετά τις πωλήσεις – αποχωρήσεις των Βιερίνια, Κοντρέρας και Μαλεζά. 

Αποκτήθηκαν δυο στόπερ αμφιβόλου, προς το παρόν, αξίας, ο Χακόμπο που δεν τον είδαμε ακόμα, και ο δεξιός χαφ - εξτρέμ Λόρενς. Ούτε καν τον περιβόητο αριστερό χαφ δεν του πήραν, που θεωρούνταν άμεσος μεταγραφικός στόχος από την αρχή του καλοκαιριού και έτσι αναγκαστικά χρησιμοποιεί βασικό τον φανερά ανήμπορο Ρομπέρ.

Τελικά ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήρθε από μια πολύ μέτρια ομάδα, όπως η Ραπίντ. Αυτός ο αποδυναμωμένος ΠΑΟΚ χωρίς τους δυο πιο ποιοτικούς του παίκτες (Λαζάρ και Σαλπιγγίδης) και με τον τρίτο (Γκαρσία) ανέτοιμο, αποδείχτηκε στο «Χάναπι», πως θα δυσκολεύεται ακόμα και με αντιπάλους όχι μεγάλων δυνατοτήτων.
  • Οι διορθωτικές κινήσεις
Θετική και υγιής προσπάθεια είναι η προώθηση των πιτσιρικάδων, αλλά εάν θες να έχεις μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις χρειάζεσαι και ποιότητα. Οι διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο από τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, θα είναι λογικά συνάρτηση της πορείας της ομάδας μέχρι τότε σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η ιστορική ατάκα του Γεράσιμου Αρσένη «Γιώργο χάσαμε…» θεωρώ πως περιγράφει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά τον χθεσινό αποκλεισμό, ο οποίος χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό και από πολλούς στο κοουτσάρισμα του Δώνη. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι οι προπονητές δεν κρίνονται ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε ένα ματς, αλλά σε βάθος χρόνου. 

Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »