Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Π.Α.Ο.Κ. - ΜONS 2 - 0 (Video HD)






Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με αντίπαλο την Βελγική Μονς, ο ΠΑΟΚ ικανοποίησε τους φίλους της ομάδας του κερδίζοντας με 2-0 έναν αντίπαλο που σε λίγες μέρες ξεκινά το πρωτάθλημα της χώρας του. 

Παρά τις πολλές απουσίες βασικών παικτών, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά με ένα 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου, με τον Παναγιωτούδη να τον ξεκινά, στις πλευρές του τους Λάζαρ και Μπαρνς και στην κορυφή του τον Πέλκα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο των Ρομπέρ και Γεωργιάδη, γύρισε τα χαφ στην ευθεία. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, σε μια ομάδα με τόσους πολλούς παίκτες από τις Ακαδημίες, να μην φαίνεται η απουσία κανενός παίκτη και η εικόνα της ομάδας μας να είναι το ίδιο ανταγωνιστική και τα 90 λεπτά. 

Από τον ΠΑΟΚ απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς και οι διεθνείς παίκτες (Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Σταφυλίδης), που θα ενσωματωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Κατσικάς, σαφώς βελτιωμένος ο Μπογκάνι Κουμάλο, πολύ καλός και σε αυτό το παιχνίδι ο Ρομπέρ, ενώ ήταν το πρώτο παιχνίδι για τους Μπανγκουρά και Μπαρνς. 

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση όμως έρχεται από τις εμφανίσεις των πιτσιρικάδων από τις Ακαδημίες μας, που δείχνουν με την προσπάθεια που καταβάλλουν ότι φοράνε πανάξια την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. 

Δυναμική ήταν, όπως πάντα, η παρουσία των φίλων του ΠΑΟΚ από τους συνδέσμους της Γερμανίας, οι οποίοι διέκοψαν το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά για να δείξουν την συμπαράστασή τους στους φυλακισμένους συνοπαδούς μας, σηκώνοντας ένα πανό που έγραφε: 
  •  "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ."

Περισσότερα »

"Να γυρίσουμε στην Ελλάδα με την κούπα"

Πέντε Έλληνες διεθνείς μιλούν στο Football-ista για τον αποψινό μεγάλο τελικό με την Ισπανία και εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι μπορούν να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.


Σε λίγες ώρες η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εσθονίας με τους παίκτες του Κώστα Τσάνα να είναι αποφασισμένοι να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να διεκδικήσουν στα ίσια την κούπα.
Το Football-ista μίλησε με πέντε εκ των διεθνών μεταξύ των οποίων και ο Στέφανος Καπίνο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ζητώντας την πρόβλεψη τους για τον τελικό με τους Ισπανούς.

Οι πέντε άσοι με ένα στόμα, μια φωνή υποστήριξαν πως η Εθνική Ελλάδος όσο δύσκολο και αν φαίνεται μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα σε μια ομάδα που φαντάζει το απόλυτο φαβορί.
  • Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: "Το μηδέν στην άμυνα"


Πρώτος εκ των πέντε άσων, ο μεγαλύτερος της παρέας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος υποστηρίζει πως αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου: 

"Παίζουμε έναν τελικό, ένα παιχνίδι που πρέπει να μπούμε μέσα και αρχικά να το χαρούμε. Πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Αν παρουσιαστούμε σοβαροί όπως στο δεύτερο μέρος του αγώνα που δώσαμε μεταξύ μας στην πρεμιέρα πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ όμορφα για εμάς".
  • Στην Εθνική Ισπανίας αγωνίζονται παιδιά με επαγγελματικά συμβόλαια σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, σας φοβίζει αυτό;
"Όχι, από τη στιγμή που παίζουμε με την Ισπανία είναι λογικό να υπάρχουν παίκτες της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα σε αυτή την ομάδα. Βέβαια και εμείς έχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία τόσο από την Σούπερ Λιγκ όσο και από Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι υστερούμε σε κάτι".
  • Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το δυνατό όπλο της Εθνικής Νέων;
"Σίγουρα ο Χάρης και ο Γιαννιώτας ή όποιος άλλος αγωνιστεί στις πτέρυγες πρέπει να είναι σε καλή μέρα αλλά ότι και να γίνει αν κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα θεωρώ ότι θα έχουμε τον πρώτο λόγο".
  • Νίκος Μαρινάκης: "Να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας"


Ο Νίκος Μαρινάκης από την πλευρά του έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να δώσει το παρών και γιατί όχι να πάρει και θέση βασικού στον τελικό με τους Ισπανούς. Ο νεαρός άσος θεωρεί ότι το παιχνίδι θα κριθεί στον χώρο του κέντρου και προσθέτει ότι η παρουσία της Εθνικής Νέων αποτελεί ένα μήνυμα για τους ελληνικούς συλλόγους:

"Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς".
  • Που θεωρείς ότι θα κριθεί η αναμέτρηση;
"Το παιχνίδι θα κριθεί όπως είπε και ο Σπύρος στο χώρο του κέντρου. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα χαφ των Ισπανών να κάνουν το παιχνίδι τους. Αν εμείς αυτές τις ευκαιρίες που έχουμε για γκολ της αξιοποιήσουμε τότε θα τα καταφέρουμε".
  • Έχετε καταφέρει να στρέψετε όλα τα βλέμματα πάνω σας. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν τον τελικό με την Ισπανία, σας αγχώνει περισσότερο αυτό;
"Όχι δεν μας δίνει άγχος. Η συμμετοχή μας στον τελικό μας δίνει χαρά και πάνω από όλα πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο για τους εαυτούς μας. Περισσότερο αυτοπεποίθηση μας δίνει το γεγονός ότι όλοι είναι στο πλευρό μας".
  • Η παρουσία σας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας θεωρείς ότι αποτελεί ένα μήνυμα για τους ελληνικούς συλλόγους;
"Φυσικά και είναι ένα μήνυμα για όλες τις ελληνικές ομάδες να στηρίξουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές".
Σπύρος Φουρλάνος: "Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής"


Τρίτος στην σειρά ο μοναδικός εκ των πέντε ο οποίος πάει για το απόλυτο μετρώντας έως τώρα τέσσερις συμμετοχές ως βασικός στην διοργάνωση. Ο λόγος για τον Σπύρο Φουρλάνο τον διεθνή μέσο ο οποίος θεωρεί ότι οι παίκτες της Εθνικής Νέων μπορούν να κοιτάξουν στα ίσια την Ισπανία και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχουν:

"Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας που παίζουμε. Θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να κερδίσουμε και να πάρουμε το τρόπαιο κόντρα σε μια πολύ δυνατή και καλή ομάδα".

Αγωνίζεσαι στο κέντρο και η Ισπανία έχει δείξει ότι είναι πολύ δυνατή στην μεσαία γραμμή, θεωρείς ότι ο έλεγχος του κέντρου θα παίξει καθοριστική εξέλιξη στην έκβαση της αναμέτρησης;

"Ναι σίγουρα. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο αν θα μπορέσουμε να πάρουμε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Σίγουρα θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ότι στην πρεμιέρα και το ματς που δώσαμε μεταξύ μας και αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει και πάρουμε τον έλεγχο του ματς τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη".

Οι νίκες επί της Πορτογαλίας και της Αγγλίας σας δίνουν παραπάνω αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού με την Ισπανία;

"Σίγουρα μας δίνει αυτοπεποίθηση. Πρόκειται όμως για ένα ξεχωριστό ματς το οποίο θέλει μεγάλη προσοχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φοβηθούμε τους Ισπανούς".
  • Χάρης Μαυρίας: "Να σκοράρω για τον Στέφανο"


Ο Χάρης Μαυρίας απουσίασε από τον ημιτελικό με την Αγγλία και ήταν σαν θηρίο στο κλουβί. Εξέτισε όμως την τιμωρία του και είναι στην διάθεση του Κώστα Τσάνα για τον αποψινό τελικό ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και βασικός. Ο Χάρης θα "παίξει" για δυο καθώς θα αγωνιστεί και για τον κολλητό του Στέφανο Καπίνο για τον οποίο μάλιστα θέλει να σκοράρει.

"Είναι ένα ματς που όλα θα είναι ανοιχτά. Από την στιγμή που τους έχουμε αντιμετωπίσει μια φορά θα προσέξουμε τα λάθη που είχαμε κάνει στο πρώτο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι".
Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι θα κριθεί κατά πολύ η αναμέτρηση με την Ισπανία;

"Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί στην πειθαρχία και στην συγκέντρωση που θα δείξουμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. 

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".
Έχετε καταφέρει να πάρετε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να βρίσκεστε στον τελικό, είστε ικανοποιημένοι ή πλέον οι προσδοκίες σας έχουν αυξηθεί;

"Ο στόχος μας ήταν σίγουρα να φτάσουμε ψηλά, κάτι το οποίο το καταφέραμε με την παρουσία μας στον τελικό κόντρα στην Ισπανία. Βέβαια από την στιγμή που φτάσαμε εδώ καλό είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας με την κατάκτηση του τίτλου".

Ο Στέφανος θα απουσιάσει από τον τελικό λόγω της αποβολής του στο ματς με τους Άγγλους τι θα ήθελες να του πεις;
"Επειδή απουσιάζει και μάλιστα αδίκως θα ήθελα να βάλω ένα γκολ για να του αφιερώσω, του το έχω υποσχεθεί".
  • Στέφανος Καπίνο: "Θα είναι πιο δύσκολα στην εξέδρα"



Ο μεγάλος άτυχος της αποψινής αναμέτρησης είναι ο Στέφανος Καπίνο. Ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού λόγω του ανεκδιήγητου διαιτητή στο ματς με τους Άγγλους είναι αναγκασμένος να δει το παιχνίδι από την εξέδρα και να μην υπερασπιστεί την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

-Παρόλα αυτά ο Καπίνο δηλώνει αισιόδοξος και σίγουρος ότι οι συμπαίκτες του θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο: 

"Εγώ πιστεύω ότι θα νικήσουμε και όλα θα πάνε καλά για την ομάδα μας. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να είμαι στην εξέδρα. 

Πέρασε αυτή η στιγμή όμως και ελπίζω οι συμπαίκτες μου να με βγάλουν ασπροπρόσωπο".

-Τι είναι πιο εύκολο να παίζεις σε ένα τέτοιο ματς ή να είσαι στην εξέδρα;

"Σίγουρα το να παίζεις θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο από ότι να είσαι στην εξέδρα και να παρακολουθείς το ματς μην μπορώντας να κάνεις τίποτα".

Περισσότερα »

Beach soccer υψηλών προδιαγραφών στο Γύθειο

Την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερη φάση του 12ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Βeach Soccer 2012 που γίνεται στην παραλία "Σελινίτσα" πήραν οι Una Manita, The Saints, Nιάου, Κάστρο, Τζούνιορς, Μικρό Καφέ, Μιτσούκο και Ήφαιστος.


Αρκετα εντυπωσιακές ήταν οι σημερινές αναμετρήσεις  στην παραλία "Σελινίτσα" για την δεύτερη φάση του 12ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Βeach Soccer 2012 με διοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Βeach Soccer και τον Αθλητικό Οργανισμό Ανατολικής Μάνης.

Οι κερκίδες για μια ακόμη φορά ήταν γεμάτες και σε κάθε μια από τις πάρα πολλές θεαματικές φάσεις που έγιναν, χειροκροτούσε.

Ξεχώρισαν οι ομάδες Τhe Saints και Una Manita, ενω η ομάδα Άγιος Βασίλειος απέδειξε ότι διαθέτει μεγάλο ήθος με τις πράξεις της στον αγωνιστικό χώρο.

Αύριο θα δούμε στο γήπεδο την Βeach Soccer Hellas απέναντι στους Αll Stars (19:00), αμέσως μετά τον τελικό (18:00). Παράλληλα η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει στα ύψη με τις εκπληκτικές Βραζιλιάνες τσιρλίντερ που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση.

Το μέλος του Αθλητικού οργανισμού Ανατολικής Μανης και της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων Λακωνίας Σωτήρης Πουλικογιάννης, ενθουσιασμένος με την επιτυχία της διοργάνωσης, τόνισε ότι:

"Είμαι ευχαριστημένος που έγινε εδώ η δεύτερη φάση του 12ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος 2012. Είχαμε έξοχη συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βeach Soccer και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. 

Ήταν μια εκδήλωση που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, καθώς οι αθλητές έδειξαν να εστερνίζονται τα μυστικά του αθλήματος και να δίνουν εξετάσεις που μας επιτρέπουν να προγραμματίσουμε στο μέλλον πολλούς αγώνες σε αυτές τις εγκαταστάσεις που θα μείνουν μόνιμα για να προωθήσουν το θεαματικό αυτό παιχνίδι και να αναδείξουμε στην περιοχή μας ταλέντα του Βeach  Soccer.

Πιστεύουμε ότι το μέλλον του αθλήματος θα ξεκινά σε λίγα χρόνια από το Γύθειο, καθώς πιστεύουμε ότι θα βγάλουμε μεγάλους αθλητές του Βeach  Soccer . 

Το κέντρο που δημιουργήσαμε θα αφήσει εποχή και θα δώσει ώθηση στα νέα παιδιά του Νομού Λακωνίας να μεγαλουργήσουν στο άθλημα του Βeach  Soccer. 

Βεβαίως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν στην κατασκευή του γηπέδου και την υλοποίηση του πετυχημένου τουρνούά, όπως επίσης και την Περιφέρεια Πελοπονήσου και την ΕΠΣ Λακωνίας που στέκονται δίπλα μας όποτε τους το ζητήσουμε".

Τα αποτελέσματα:

  • Τhe Saints - Golden 4-0
Σκόρερ
Τhe Saints
Δελαπόρτας
Πάνου
Μαρινάκης (2)

  • Μitsuko - Ξεπλένηδες 12-1
Σκόρερ
Μitsuko
Βέρρας (3)
Τσάμης (3)
Μήτσουλας (2)
Αλεξόπουλος (2)
Βογιατζής
Κασπίρης
Ξεπλένηδες
Φόρτσας

  • Nιάου - Αετοί 4-0
Σκόρερ
Νιάου
Βελκόπουλος
Μέτος
Μαλλιαρός
Μαργαρίτη

  • Una Manita - Golden
Σκόρερ
Una Manita
Kομιώτης (3)
Κωνσταντόπουλος (3)
Χίσος
Ορφανός
Golden
Στεργιώτης

  • Νιάου - Άγιος Βασίλειος 5-2
Σκόρερ
Νιάου
Μέτος
Λιακάκος
Χρηστάκος
Σουκούλη
Αυτογκολ
Αγ. Βασίλειος
Κοντάκος
Τζανετάκος

  • Μιτσούκο - Ήφαιστος 6-1
Σκόρερ
Μιτσούκο
Βογιατζής (2)
Μήτσουλας (2)
Σωτηρόπουλος
Βέρρας
Ηφαιστος
Αυτογκολ

  • Una Manita - The Saints 2-2
Σκόρερ
Una Manita
Πάνου
Ράπτης
The Saints
Κομιώτης (2)

  • Νιαου - Κάστρο 3-0
Σκόρερ
Νιάου
Μέτος (2)
Λιακάκος
  • Το  σημερινό (15/07) πρόγραμμα των προημιτελικών:
11:00 Τζούνιορς - Κάστρο
11:40 Νιάου - Μικρό Καφέ
12:20 Una Manita - Ήφαιστος
13:00 Μιτσούκο - Τhe Saints

Περισσότερα »

Επανήλθε με γκολάρα ο Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επέστρεψε στις υποχρεώσεις του με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα.


Μπορεί να βρίσκεται στο 37 έτος της ηλικίας του και στη δύση της καριέρας του, μπορεί να αποκλείστηκε από την αποστολή της ολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας στο ποδόσφαιρο, όμως, τα χτυπήματά μπάλας που έχει παραμένουν εξαιρετικά.

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος για μία ακόμη φορά θύμισε πως με το δεξί του πόδι μπορεί να κάνει θαύματα.

 Ο Άγγλος μέσος στη νίκη των Λος Άντζελες Γκάλαξι κόντρα στους Πόρτλαντ Τίμπερς πέτυχε δύο γκολ, με το ένα εξ αυτών να είναι εντυπωσιακό. 

Από πολύ μακριά ο Μπεκς δοκίμασε το πόδι του και όχι μόνο σκόραρε, αλλά το έκανε και με εντυπωσιακό τρόπο στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τρόι Πέρκινς.

Περισσότερα »

Μέσι: "Ο Φάμπρεγκας πίστευε ότι είμαι μουγκός"

Ο Λιονέλι Μέσι αποκάλυψε πως μικρός ήταν πάρα πολύ ντροπαλός σε τέτοιο σημείο που ο Σεσκ Φάμπρεγκας νόμιζε πως είναι μουγκός. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Αργεντινού.


Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, αλλά ακόμα και τώρα προσπαθεί να μην προκαλεί και να μην τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Επομένως, μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα ήταν πιο μικρός.

Ο Λιονέλ Μέσι παραδέχτηκε πως όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στη Μασία, το προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα, δεν ήταν και ο πιο κοινωνικός. Ντρεπόταν τόσο που ο Σεσκ Φάμπρεγκας νόμιζε πως είναι μουγκός.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στο Kepes Sport:  

"Ο Σεσκ Φάμπρεγκας μου έχει πει πως όταν ήμουν μικρός άλλαζα με τόση ησυχία που πίστευε πως είμαι μουγκός. Τώρα είμαι πιο ανοιχτός και δεν ντρέπομαι τόσο στα αποδυτήρια όσο στη Μασία".

Εν τω μεταξύ, ο Μέσι έκανε και ένα σχόλιο για τις πρόσφατες δηλώσεις του Νεϊμάρ, ο οποίος τον αποθέωσε τονίζοντας πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου.  

"Είμαι ευγνώμων για όσα είπε ο Νεϊμάρ για μένα. Είναι ωραίο όταν προέρχονται από έναν άλλον ποδοσφαιριστή".

Περισσότερα »

Παρουσίασε με Νίνη τη νέα της φανέλα η Πάρμα

Ο Σωτήρης Νίνης επιλέχθηκε να φορέσει την πρώτη εμφάνιση της Πάρμα στην παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας. Δείτε φωτογραφίες.


Η Πάρμα παρουσίασε το Σάββατο (14/07) τις εμφανίσεις που θα φοράνε οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τη σεζόν 2012/13. 

Ανάμεσα στους παίκτες που πόζαραν με τις νέες φανέλες ήταν και ο Σωτήρης Νίνης. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επιλέχθηκε μάλιστα να φορέσει την πρώτη εμφάνιση του ιταλικού συλλόγου.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Νίνη με τα χρώματα του νέου σταθμού της καριέρας του.



Περισσότερα »

Μίλαν, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και στη μέση ο Φαν Πέρσι

Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα τρελό σενάριο με ζητούμενο την απόκτηση του Φαν Πέρσι.


Ο Ολλανδός επιθετικός είναι το "μήλον της έριδος" για αρκετούς συλλόγους στην Ευρώπη, από τη στιγμή που δεν τα βρήκε με την Άρσεναλ για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Τη σεζόν που μας πέρασε πέτυχε συνολικά 37 γκολ κι έβγαλε 15 ασίστ, πραγματοποιώντας την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, με την Άρσεναλ ωστόσο να μην κατακτά ούτε έναν τίτλο! 

Όπως είναι λογικό οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητες στην πιθανότητα να αποκτήσουν τον 29χρονο άσο και ήδη η "μάχη" για την υπογραφή του έχει ξεκινήσει.

Η Άρσεναλ βέβαια δεν θα τον δώσει κοψοχρονιά. Το ποσό που ζητούν οι "κανονιέρηδες" αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ και ελάχιστες ομάδες αυτή τη στιγμή μπορούν να το προσφέρουν.

Οι δυο Μάντσεστερ θέλουν τον 29χρονο επιθετικό με την Σίτι ωστόσο να έχει πιο πολλές πιθανότητες. Ουσιαστικά περιμένουν την πώληση των Τέβες και Τζέκο, για να μπει ζεστό χρήματα τα ταμεία του συλλόγου. 

Η Μίλαν θέλει τον Βόσνιο φορ, ως αντικαταστάτη του Ιμπραχίμοβιτς, και από το ποσό που θα προσφέρει θα εξαρτηθεί το πόσο γρήγορα θα κινηθεί η Σίτι.

Προτεραιότητα πάντως είναι η πώληση του Τέβες, αφού παίρνει πολλά χρήματα και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο.

Περισσότερα »

Χωρίζεται στα δύο η Πρέμιερ Λιγκ

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στους έγχρωμους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ για την αθώωση του Τζον Τέρι. Διαβάστε τι σκέφτονται να κάνουν, αλλά και το νέο περιστατικό ρατσιστικού περιεχομένου μεταξύ Ριο Φέρντιναντ και Άσλεϊ Κόουλ.


Σε κρίση φαίνεται να βρίσκεται η Πρέμιερ Λιγκ λόγω της μεγάλης έκτασης που έχουν πάρει τα ρατσιστικά επεισόδια την τελευταία χρονιά.

Τη σεζόν που μας πέρασε δεν ήταν λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης, κάτι που ισχυριζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό και ο Άντον Φέρντιναντ.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη. Αθώωσε τον Τζον Τέρι παρά τις κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί και το video που τον έδειχνε ξεκάθαρα να υβρίζει τον αμυντικό της ΚΠΡ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια στην Αγγλία και αρκετές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τη "Sunday Sun" οι έγχρωμοι παίκτες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι και ήδη υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ τους, προκειμένου να κάνουν συνάντηση στην οποία θα τεθεί και θέμα σύστασης δικής τους οργάνωσης, η οποία θα τους προστατεύει από τέτοιου είδους περιστατικά.

Συν τοις άλλοις, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως αρκετοί έγχρωμοι ποδοσφαιριστές δε θα δώσουν το χέρι τους στον Τέρι στην καθιερωμένη χειραψία που γίνεται πριν από κάθε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ.
  • ΡΙΟ ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ
Εν τω μεταξύ, νέα τροφή για σχόλια περί ρατσισμού έδωσε η χθεσινή στάση του Ρίο Φέρντιναντ, αδερφού του Άντον, σε tweet που αναφερόταν στον Άσλεϊ Κόουλ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε παραλήπτης ενός tweet το οποίο επετίθετο ρατσιστικά προς τον αριστερό μπακ της Τσέλσι.

Ο Φέρντιναντ αποθέωσε το εν λόγω tweet με το οποίο γέλασε, πιθανότατα επειδή ο Κόουλ είχε καταθέσει στη δίκη του Τέρι ως μάρτυρας υπεράσπισής του. Πολλοί οπαδοί της Τσέλσι έσπευσαν αμέσως να επιπλήξουν τον Ριο και να διαμαρτυρηθούν εντονότατα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποσύρει το tweet του, όταν πλέον ήταν αργά.

Πάντως, να σημειωθεί πως ο Κόουλ δεν αναμένεται να πάει το θέμα στα δικαστήρια, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του: "Ο Άσλεϊ Κόουλ είναι ενήμερος για τις συζητήσεις και τα σχόλια που έγιναν στο Twitter και επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πως είναι καλός φίλος με τον Ρίο Φέρντιναντ και πως δεν έχει πρόθεση να διαμαρτυρηθεί".

Περισσότερα »

Υπέγραψε στην Παρί ο Τιάγκο Σίλβα

Ο Τιάγκο Σίλβα είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν-Ζερμέν, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο 5 ετών, ενώ ανακοινώθηκε η πώλησή του από την Μίλαν με 42.000.000 ευρώ


Ο καλύτερος αμυντικός του πλανήτη ανήκει πλέον στην Παρί Σεν-Ζερμέν, καθώς αυτή ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Τιάγκο Σίλβα.

Αρχικά η Μίλαν ανακοίνωσε την πώληση του Βραζιλιάνου έναντι 42.000.000 ευρώ, ενώ ο 27άχρονος υπέγραψε συμβόλαιο 5 ετών.

Οι αποδοχές του θα είναι 7.500.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ πρόσφατα στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους "ροσονέρι" έπαιρνε 6.000.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως λίγες μέρες ο Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσε πως πούλησε στην Παρί τους Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, έναντι 65.000.000 ευρώ.

Επίσημα τα 42.000.000 ευρώ είναι για τον Βραζιλιάνο, έτσι πολύ απλά γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή για φέτος στον πλανήτη, με δεύτερη αυτή του Εντέν Αζάρ από την Λιλ στην Τσέλσι με 40.000.000 ευρώ.

Η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή πλέον είναι και πάλι από την Παρί, με τον Εσεκιέλ Λαβέτσι από την Νάπολι με 30.000.000 ευρώ, ενώ αναμένεται η 4η να είναι ξανά από τους Παριζιάνους, καθώς σίγουρα ο Ιμπραχίμοβιτς, αν υπογράψει, θα κοστίσει περισσότερο από 20.000.000 ευρώ.

Περισσότερα »

Με τη σφραγίδα του Δώνη

Δείτε videos με στιγμές από την έως τώρα προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Ο ρόμβος, τα εντατικά μαθήματα πάνω στο 4-4-2 και το άφθονο τρέξιμο.


-Video...


PAOK_BARNS από G.Pavlidis

Εντατικά μαθήματα πάνω στο 4-4-2, αρκετό τρέξιμο και ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι μόνο μερικά από όσα έχουμε δει έως τώρα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.
Τo Football-ista κάνει μέσω videos μία μίνι ανασκόπηση στο χτίσιμο της νέας ομάδας του "Δικεφάλου", που φέρνει την σφραγίδα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος ετοιμάζει το έδαφος για έναν επιθετικό ΠΑΟΚ. 

Ας αφήσουμε, όμως, την εικόνα να μιλήσει...
Στιγμιότυπα προπονήσεων: 
 

proponisisi paok sto doorwerth 1 από G.Pavlidis

proponisisi paok sto doorwerth 2 από G.Pavlidis


proti proponisisi paok sto doorwerth 3 από G.Pavlidis
 

proti proponisisi paok sto doorwerth 4 από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Μαύρος: "Μια στο εκατομμύριο, να πουληθεί ο Λεονάρντο"

Ακόμα μια συνέντευξη για τον Θωμά Μαύρο, μόνο που αυτή τη φορά, απέδειξε για ποιο λόγο βγήκε μπροστά και γιατί θα είναι πάντα ο θεός για τους ΑΕΚτζήδες. "Μόνο αν πέφτουμε, θα πουληθεί ο Λεό".


Μάγκας, άφθαρτος και τρελός με την ΑΕΚ, ο Θωμάς Μαύρος για ακόμα μια φορά απέδειξε το μεγαλείο του ως άνθρωπος και ΑΕΚτζής. Ο "θεός" μίλησε στο aek365.gr και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ, δίχως να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του.

Ξεκαθάρισε πως ο Λεονάρντο πολύ δύσκολα θα πουληθεί, για τον Μάκο σχολίασε πως "δεν έφυγε και ο Μπεκενμπάουερ", δίχως όμως να θέλει να προσβάλει τον ποδοσφαιριστή, πήρε θέση για τα όσα ακούγονται περί ξεπουλήματος και εκνευρίστηκε, έβαλε τέλος στα όποια ηλίθια σενάρια 

"ψιθυρίζονται" περί μπροστινών, μετοχών και κάλυψη προσώπων και παραδέχτηκε το λάθος με τον Τόνι Σαβέφσκι. Απολαύστε τον...

  • Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θωμά Μαύρου:
- Για την πώληση του Λεονάρντο

"Ο Λεονάρντο δεν φεύγει εκτός κι αν το ποσό που μας προτείνουν είναι υπέρογκο. Θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη η προσφορά που θα μας γίνει. Να «καίγεται» η ομάδα άμεσα από χρήματα. Να πέφτει Δ' Εθνική την επόμενη ημέρα! Πώς να το πω αλλιώς; Τον θέλουμε τον παίκτη. Προσωπικά το βλέπω μία στο εκατομμύριο να φύγει ο Λεονάρντο!"

- Για τα όσα ακούγονται για τον Θωμά, τις μετοχές και διάφορα αστεία

"Μερικά που ακούω είναι ανοησίες! Είμαστε που ήμαστε, έρχεται και η γκρίνια... Λάθη θα γίνουν. Κανείς δεν λέει ότι έχει το αλάθητο. Όλα γίνονται όμως με αγάπη και σεβασμό προς την ομάδα. Δεν έχουμε μέσα μας άλλα εμείς απ' αυτά που έχει μέσα του ο απλός ΑΕΚτζής. Δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, μην τρελαθούμε! Δεν μπήκα εγώ στην ΑΕΚ να χαλάσω το όνομά μου. Προς Θεού. Ούτε καλύπτω κανέναν! Ούτε είμαι μπροστινός κανενός! Μόνο την ΑΕΚ υποστηρίζω. Αυτή είναι αλήθεια. Αν θέλει την ακούσει ο κόσμος έχει καλώς. Αν δεν θέλει δικαίωμά του".

- Για την πώληση Μάκου και Κλωναρίδη

"Φαίνεται ότι ξεπουλήθηκε η ΑΕΚ, από κάποιους. Είναι δυνατόν; Ο Μάκος είναι ο... γνωστός Μάκος. Έφυγε πήγε σε μία άλλη ομάδα. Είχε μία συγκεκριμένη προσφορά στην ομάδα. Εντάξει, δεν πουλήσαμε και τον... Μπεκεμπάουερ. Πριν έφυγε ο Κλωναρίδης. Ένας καλός, πραγματικά, παίκτης που είχε να δώσει. Ήρθε μία καλή πρόταση, είχαμε ανάγκη από χρήματα και πωλήθηκε. Δεν ξεπουλήθηκε όμως! Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι σε δύσκολη θέση. Τα ξέρουμε μη τα ξαναλέμε. Μη λέμε όμως ότι εμείς διαλύουμε την ΑΕΚ. Αυτά δεν μου αρέσουν. Προσπαθούμε με αγάπη να σωθεί πρώτα απ' όλα η ομάδα και να έχουμε μία δυνατή ΑΕΚ αγωνιστικά. Με νέα παιδιά σίγουρα, πως όμως  θα κάνουν υπερήφανο τον οπαδό μας".

- Για την κατάσταση που επικρατεί και την Ενότητα που χρειάζεται

"Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση ο ένας προς τον άλλο.Αυτή τη στιγμή είναι τραγική η θέση της ΑΕΚ. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σώσουμε την ομάδα. Τι θα γίνει μέχρι τις 7 Αυγούστου θα το δείξει ο Θεός. Είμαστε ενωμένοι, όμως. Χωρίς λόγο και αιτία είναι κρίμα να βάζουμε... τρικλοποδιές. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί να σώσουμε την ΑΕΚ. Παιδιά ενότητα. ΕΝΟΤΗΤΑ. Μη βάζουμε βόμβες μεταξύ μας. Καλή θέληση, θετική σκέψη να υπάρχει και θα τα καταφέρουμε".

- Για τον αν θα γίνουν κινήσεις έμπειρων ποδοσφαιριστών

"Θέλουμε 2-3 παίκτες έμπειρους, γιατί δεν μπορείς μόνο με τα νιάτα να προχωρήσεις. Χρειάζονται έμπειροι ποδοσφαιριστές, με νοοτροπία μεγάλης ομάδας, να παρασύρουν τους μικρούς. Κοιτάμε στην Ελλάδα να βρούμε τέτοιους παίκτες, ώστε όταν έρθει η ώρα να κάνουμε μεταγραφές να προχωρήσουμε. Κοιτάμε και στο εξωτερικό εννοείται. Το θέμα βασικά τώρα ξέρετε ότι είναι να υπάρχει ΑΕΚ αύριο. Όσο μας επιτρέπουν όμως τα οικονομικά μας δεδομένα, κινήσεις έμπειρων παικτών θα γίνουν".

- Για την περίπτωση να πάρει η ΑΕΚ παίκτες από την Εθνική Νέων

"Τα παιδιά αποδεικνύουν στην Εσθονία ότι έχουν μέλλον. Συγχαρητήρια κιόλας και μακάρι το βράδυ να πάρουν το Κύπελλο. Έχουν νοοτροπία νικητή εκτός από ταλέντο. Τέτοιους παίκτες θέλουμε! Εδώ και 30 χρόνια στην ΑΕΚ και στις άλλες ομάδες έπρεπε να δίνουμε βάρος σε τέτοιους Έλληνες παίκτες. Δεν τα κοιτούσε όμως ούτε η... μάνα τους. Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας και στο ποδόσφαιρο και παντού. Είναι Έλληνες, γνωρίζουν τη νοοτροπία της ομάδας και θα αγωνίζονται με πάθος στο γήπεδο. Μετά, εφόσον τα καταφέρουν εννοείται ότι δικαιούται να ανταμειφθούν και οικονομικά".

- Για το ποια ΑΕΚ ονειρεύεται του χρόνου ο Θωμάς

"Μία ΑΕΚ που θα τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, για την ιστορία της και τον κόσμο. Μπαίνω και παίζω παντού για να κερδίσω. Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό των παικτών μας. Στην ΑΕΚ παίζουν. Στη μεγάλη ΑΕΚ! Να μπαίνουμε στο γήπεδο και ας χάσουμε, αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Πρέπει όμως πρώτα να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους για την εικόνα που δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο για μένα και μετά όλα τα άλλα: τακτικές κτλ".

- Για τον Τόνι Σαβέφκσι και το συμβόλαιο που έληξε χωρίς να τον ενημερώσει κανείς

"Με τον Τόνι πράγματι δεν ασχοληθήκαμε. Το ξεχάσαμε το παιδί. Υπάρχουν τόσα που κοιτάμε και τρέχουμε κάθε μέρα για την ομάδα και πως θα σωθεί ,που ξεχάσαμε τον Τόνι. Υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό του, όμως. Δεν έγινε κάτι φοβερό! Θα μιλήσουμε μαζί του. Κανέναν δεν θέλουμε να μειώσουμε. Προς Θεού. Έγινε ένα λάθος, συμφωνώ, αλλά δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω ότι τον «αδειάσαμε».

Όχι κι αυτό. Ίσως θα μπορούσε και ο Τόνι να έρθει να μας πει δύο λόγια. Κάναμε όμως ένα λάθος. Εδώ είμαστε θα τα βρούμε. Δεν το κάναμε εξ επίτηδες. Απόλυτο σεβασμό έχουμε προς τον Τόνι και όσα πολλά έχει προσφέρει στην ΑΕΚ. ΑΕΚτζήδες και οι δύο είμαστε θα μιλήσουμε ήρεμα και σωστά και θα τα βρούμε"

Περισσότερα »