Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σηφάκης: "Το τελευταίο παιχνίδι της Μέρκελ"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Μιχάλης Σηφάκης ενοψει του ματς για τους "8" με την Γερμανία και ποιο το μήνυμα που έστειλε στους διαιτητές και στον κόσμο.


Αισιόδοξος για τον αγώνα κόντρα στην Γερμανία εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, αφού σε δηλώσεις στην εφημερίδα "Τα Νέα" τόνισε πως τα "πάντσερ" είναι φαβορί, όμως αυτόν τον τίτλο τον είχε και η Ρωσία που αποκλείστηκε!

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, αναφέρθηκε στο πολύ κακό ξεκίνημα της Εθνικής στα δύο πρώτα ματς, στις απουσίες που θα έχει ο Σάντος, ενώ έστειλε μήνυμα στους διαιτητές να σέβονται την Ελλάδα.
  • Τι άλλαξε στην ομάδα και παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη με τη Ρωσία;
"Δεν άλλαξε τίποτα. Πραγματικά στα πρώτα λεπτά τόσο στον αγώνα με την Πολωνία όσο και σε αυτόν με την Τσεχία αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Με την Πολωνία δεχθήκαμε το γκολ στο 20ο λεπτό, στο δεύτερο μας βρεθήκαμε πίσω στο μόλις στο 6ο λεπτό. Και είναι πολύ κρίμα γιατί στο δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία ήμασταν καλύτεροι, έστω και με παίκτη λιγότερο. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες.
Με την Τσεχία δεν θυμάμαι ποτέ την Εθνική να έχει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Βρότσλαβ. Σήμερα είχαμε αποφασιστικότητα και μπήκαμε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό, κάτι που δεν κάναμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια".
  • Αυτή τη φορά, πάντως, η Εθνική δεν αιφνιδιάστηκε. Δεν αδίκησε τον εαυτό της. Είναι και αυτό μια αλλαγή…
"Κάποιες φορές η θέληση είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλαμε τη νίκη, πιστεύαμε όλοι σε αυτήν και μπήκαμε αποφασισμένοι. Ποτέ δεν παραδίδουμε τα όπλα. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά στα δύσκολη Εθνική ομάδα είναι παρούσα".
  • Έπειτα από μια χρονιά στην οποία αντιμετώπισες προβλήματα τραυματισμών και μια εγχείρηση, πίστευες ότι μπορείς να ακολουθήσεις την ομάδα στο Euro;
"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από τον Ιανουάριο και μετά αγωνίζομαι κανονικά. Δεν είμαι τραυματίας εδώ και έξι μήνες. Στην ομάδα μου δεν αγωνιζόμουν, όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για άλλους λόγους. Από τον Ιανουάριο και μετά είμαι υγιής και πολύ δυνατός".
  • Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Γερμανία. Πώς θα αισθανθείς αν δεις στις εξέδρες των επισήμων την Άνγκελα Μέρκελ;
"Θα ήθελα το παιχνίδι αυτό να είναι το πρώτο για την ίδια και το τελευταίο για την ομάδα της στο Euro. Ας μη γελιόμαστε. Η Γερμανία είναι το φαβορί σε έναν τέτοιο αγώνα. Όμως μήπως δεν ήταν η Ρωσία το φαβορί; Στα δύο πρώτα παιχνίδια μπήκαμε φοβισμένα και δεν είχαμε ίσως την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση. Αν αγωνιστούμε στο Γκντανσκ όπως με την Ρωσία, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε".
  • Στην Ελλάδα ο κόσμος πανηγυρίζει ήδη…
"Το ξέρω και πραγματικά τόσο οι συμπαίκτες μου όσο και εγώ νιώθουμε ικανοποίηση που δώσαμε στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας την ευκαιρία να χαμογελάσουν. Τους προσφέραμε μια νότα αισιοδοξίας στο γκρίζο σκηνικό των τελευταίων ετών. Και για αυτούς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε".
  • Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Εθνική;
"Προς το παρόν υπάρχει η Γερμανία. Και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να μείνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή".
  • Και στο παιχνίδι αυτό η Εθνική θα έχει σημαντικές απουσίες...
"Πραγματικά είναι κρίμα που δεν θα αγωνιστεί ο Καραγκούνης να κάνει το ρεκόρ των 121 συμμετοχών. Όμως να είστε σίγουροι ότι όποιοι και αν αγωνιστούμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι οι διαιτητές μέχρι τώρα δεν μας σεβάστηκαν. Και αυτό τους ζητάμε. Να μας σέβονται".


Περισσότερα »

Δήλωση σοκ του Γιώργου Καραγκούνη

Ακόμα και τον... Καραγκούνη έβαλε στο μίξερ του χαβαλέ το blog του pitsirikou παρουσιάζοντας τον αρχηγό να δηλώνει ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών και θα αφήσουν τους Γερμανούς να νικήσουν!!!

 
Πιο συγκεκριμένα στο ιστολόγιο του αναφέρει:
Πριν από λίγο, ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πήραμε το μήνυμα των χτεσινών εκλογών και όλοι οι παίκτες αποφασίσαμε στον αγώνα εναντίον της Γερμανίας να κάνουμε αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων: θα κάτσουμε να χάσουμε».

Περισσότερα »

Παραμιλούν τα ξένα ΜΜΕ με την ξανθιά Ελληνίδα

Δεν είναι μόνο ο Καραγκούνης που έκανε τα ξένα ΜΜΕ να παραμιλούν, αλλά και η σέξι ξανθιά Ελληνίδα φίλαθλος που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου της Βαρσοβίας.


Ελληνίδα στο Ελλάδα - Ρωσία από G.Pavlidis

Ολόκληρη η Ευρώπη και ιδιαίτερα τα ξένα ΜΜΕ έχουν υποκλιθεί στον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ρωσία, που της έδωσε την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Ο Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές ανάγκασαν τους ξένους να... παραμιλούν, όμως και εκτός γηπέδου η Ελλάδα τα πήγε περίφημα.

 Αναφερόμαστε φυσικά στην σέξι Ελληνίδα φίλαθλο, που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Βαρσοβίας και έπεσαν πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Περισσότερα »

Σάντος: "Μπορούμε να φτάσουμε παντού"

Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να φτάσει παντού και όποιος θέλει να την κερδίσει θα πρέπει να φτύσει αίμα σύμφωνα με όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής (17/6)


Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να φτάσει παντού τώρα που βρίσκεται στην νοκ αουτ φάση και όποια ομάδα θέλει να την κερδίσει θα πρέπει να φτύσει αίμα, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόκριση της Εθνικής στους "8" κάτι που έδωσε χαρά στους Έλληνες, ενώ σε ερώτηση για τα όσα είπε υπέρ της Ελλάδας μετά το ματς με την Ρωσία τόνισε πως: "Αυτή τη στιγμή είμαι Έλληνας".
  • Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:
Για την απουσία του Καραγκούνη: "Ο Καραγκούνης είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Και λόγω ικανότητας και λόγω προσωπικότητας. Έχει παίξει σε πολλούς αγώνες και έχει εμπνεύσει πολλούς ποδοσφαιριστές.

Ήταν υπερβολική η κάρτα που δέχθηκε και αυτό είναι άδικο. 
Ωστόσο όπως είπα και χτες, θα κοιτάξουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την αναμέτρηση της Παρασκευής και είμαι σίγουρος πως όποιος αγωνιστεί θα δώσει το καλύτερο που έχει".

Αν προτιμά κάποιον αντίπαλο: "Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μια άλλη φάση. Έχουμε μπει σε μια τελείως διαφορετική φάση. Είναι διαφορετικό πράγμα τα προημιτελικά. Μιλάμε για νοκ άουτ αγώνες. 

Η Γερμανία έχει το προβάδισμα να είναι αντίπαλός μας, αν τελικά είναι αυτή είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά είναι ένα ματς όλα γίνονται και έχουμε και εμείς πιθανότητες".

Αν έχει καθοριστεί το πλάνο και οι προπονήσεις και αν θα αλλάξει κάτι: "Το πρόγραμμά μας είναι καθορισμένο από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε. Σήμερα είχαμε προγραμματίσει ρεπό, γιατί πιστεύαμε την πρόκριση. Όσον αφορά την στρατηγική θα μάθουμε τον αντίπαλο μας τον βράδυ και τότε θα αλλάξουμε κάποια πράγματα στις προπονήσεις μας".

Σε ερώτηση για την Γερμανία: "Είναι εξαιρετική ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Δεν είναι καινούργια ομάδα με καινούργιους ποδοσφαιριστές. Έρχεται από βάθος χρόνου. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά της. Είναι, όμως, λίγο πρόωρη αυτή η συζήτηση".

Για τα δύσκολα νοκ άουτ παιχνίδια: "Νομίζω πως αυτό είναι καλύτερο για εμάς και έτσι η συγκέντρωση των παικτών είναι εκεί που πρέπει από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια του όλα ή τίποτα, αλλά αυτά τα παιχνίδια μας φέρνουν κάποια οφέλη όπως είδαμε και χθες".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του και αν έπαιξε η πρόκριση στο Euro: "Από την πλευρά της ΕΠΟ ήταν δεδομένη η εμπιστοσύνη μου. Εγώ άργησα να απαντήσω γιατί σκεφτόμουν να εργαστώ σε σύλλογο με καθημερινούς ρυθμούς. Αποδέχθηκα, όμως, την πρόταση γιατί έχουμε ένα πλάνο που αφορά και τις μικρότερες Εθνικές.

Ήταν μία πρόταση που δίνει τεράστιο κίνητρο. Δεν ανανέωσα το συμβόλαιο γιατί περάσαμε στο Euro. Ήταν δεδομένη η εμπιστοσύνη της ΕΠΟ στο πρόσωπό μου. Η ζωή του προπονητή έτσι είναι. Κερδίζεις, μένεις. Χάνεις, φεύγεις".

Για το 2004 που ήταν τηλεσχολιαστής: "Πράγματι, το 2004 ήμουν σχολιαστής σε 4-5 παιχνίδια της Ελλάδας. Δεν μου αρέσει πολύ η θέση του σχολιαστή. Ήταν όμως χαρά μου που σχολίαζα ματς της Ελλάδας. Προτιμώ τη δουλειά του προπονητή".

Για το τι άλλαξε στο ματς με την Ρωσία: "Το γεγονός ότι αλλάξαμε κάποια πράγματα χθες με τη Ρωσία, δεν είχε σχέση με αυτά που έγιναν στα προηγούμενα παιχνίδια. Μιλάμε για διαφορετική στρατηγική. Πίστευα ότι με Τσεχία και Πολωνία θα έχουμε κατοχή.

Το παιχνίδι με τη Ρωσία ήταν διαφορετικό γιατί οι Ρώσοι έχουν κατοχή, είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν σημαίνει ότι στα προηγούμενα ματς πήγε κάτι άσχημα και αλλάξαμε στρατηγική. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα με την Τσεχία και τα πρώτα 20 λεπτά με την Πολωνία, νομίζω ότι κάναμε καλά παιχνίδια.

Στο παιχνίδι με την Πολωνία είδαμε μια ομάδα που παρά τις δυσκολίες, τις ατυχίες και τη διαιτησία, ισοφάρισε και πάλεψε για τη νίκη. Με την Τσεχία, η οποία έδειξε χθες ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, δείξαμε ψυχικά αποθέματα παρά το 0-2".

Για το αν οι επιτυχίες βοηθούν τους νέου: "Οι επιτυχίες βοηθούν τα νέα παιδιά της Εθνικής. Τους δίνουν αυτοπεποίθηση. Καταλαβαίνουν ότι η ομάδα έχει δυναμική και προοπτική. Μην ξεχνάτε ότι από την ομάδα του 2004 έχουμε μόνο τρεις ποδοσφαιριστές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα χαρακτηριστικά εκείνης της ομάδας είναι διαφορετικά με της σημερινής. Έχουμε δημιουργήσει νέα φιλοσοφία και αυτό σιγά-σιγά φαίνεται.

Το να μπορέσεις να αλλάξεις νοοτροπίες και φιλοσοφίες είναι δύσκολο πράγμα. Δυστυχώς ο χρόνος στην Εθνική είναι περιορισμένος, αλλά τα βήματα είναι σταθερά. Τέτοιες προκρίσεις, μόνο καλό κάνουν. Αν συνεχιστούν οι επιτυχίες και σε συνδυασμό με το ταλέντο, η Ελλάδα στο μέλλον μπορεί να κάνει βήματα μπροστά".

Για τις χθεσινές του δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας είπε:"Αυτή τη στιγμή Έλληνας είμαι οπότε δεν καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση", είπε ο Σάντος.

Για το που μπορεί να φτάσει η Εθνική "Μπορούμε να φτάσουμε παντού. Πλέον όλα τα ματς είναι νοκ άουτ. Όλα συμβαίνουν. Ξέρουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά θα τα δώσουμε όλα. Οποιαδήποτε ομάδα θέλει να μας κερδίσει, θα φτύσει αίμα".

Για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Καραγκούνη: "Το ποιος θα αγωνιστεί στη θέση του Καραγκούνη, θα εξαρτηθεί από την τακτική. Δεν σημαίνει ότι επειδή μπήκε ο Μάκος στη θέση του χθες, έχει το προβάδισμα. Ήταν μια αλλαγή που αφορούσε την τακτική του χθεσινού ματς. Οποίος και να παίξει θα δώσει το 100%".

Για το τι νιώθει που έδωσε η Εθνική χαρά στους Έλληνες: "Είναι τεράστια χαρά που δίνουμε χαρά στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή. Είναι τεράστια ικανοποίηση".

Για το αν είδε τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων: "Μέχρι στιγμής δεν έχω δει πολλές εικόνες από τους πανηγυρισμούς γιατί ήρθε ο γιος μου χθες και κάτσαμε μέχρι τις 5 το πρωί, στις 8 έπρεπε να πάω εκκλησία όπως κάνω κάθε Κυριακή και δεν πρόλαβα. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο κόσμος πανηγύρισε. Οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι όταν χαίρονται θέλουν να το δείχνουν".

Περισσότερα »

Λεβ: "Σκληρή ομάδα η Ελλάδα. Σαν να παλεύεις με... βράχο"

Πολύ καλά διαβασμένος φάνηκε πως είναι ο Γιόαχιμ Λεβ όσον αφορά την Ελλάδα, τον επόμενο αντίπαλο της Γερμανίας στη φάση των "8". Διαβάστε τι είπε για την άμυνα των Ελλήνων.


Η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Δανίας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου κάτι που φέρνει τα "Πάντσερ" απέναντι στην Εθνική του Φερνάντο Σάντος.

Ο Γιόαχιμ Λεβ ρωτήθηκε για την επόμενο αντίπαλο της Γερμανίας και έδειξε πως είναι καλά διαβασμένος τονίζοντας τα δυνατά σημεία της ομάδας μας.

"Έχω κάποιους καλούς φίλους στην Ελλάδα. Κανείς δεν περίμενε πως θα περνούσαν οι Έλληνες απέναντι στη Ρωσία που ήταν πολύ καλή στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Είχαν τρεις ευκαιρίες και πέτυχαν τρία γκολ, είναι πολύ αποτελεσματικοί. Πάντα στα κρίσιμα σημεία βγάζουν ένα πολύ δυνατό χαρακτήρα.

Το στοιχείο που διακρίνει την ελληνική ομάδα είναι η καλή της άμυνα. Είναι πολύ σκληρή ομάδα. Σαν να παλεύεις με... βράχο. Αυτό αποτελεί για μας μεγάλη πρόκληση.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, όπως έκανε η Δανία. Όμως θα πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Απέναντι στους Έλληνες θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά καθώς έχουν καλή άμυνα και βγαίνουν σε αντεπιθέσεις, προκαλώντας ζημιές".

Περισσότερα »