Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επιμένει ο Μαλεζάς για Φορτούνα

Ο Στέλιος Μαλεζάς επιμένει στην παραχώρησή του στην Φορτούνα και μάλιστα φαίνεται αμετάπειστος σ’αυτό. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε μεγαλύτερη προσφορά από τους Γερμανούς και η υπόθεση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο διαπραγμάτευσης. 


Ο προπονητής των Γερμανών Νόρμπερτ Μάγιερ είναι στην Θεσσαλονίκη και του εξασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ. Από τα 400.000 ευρώ της αρχικής προσφοράς οι Γερμανοί ανέβηκαν λίγο έως τώρα και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Το βασικό ζητούμενο είναι το ύψος του αντιτίμου, αλλά και άλλοι παράμετροι, όπως το ποσοστό μεταπώλησης και το πότε θα καταβληθεί το ποσό, αφού στον ΠΑΟΚ ως γνωστό επείγονται για ρευστό.

Tο συμβόλαιο του Μαλεζά τελειώνει το ερχόμενο καλοκαίρι και είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τον κρατήσει με το ζόρι. Και ο ίδιος όμως έχει αυτονόητα αντιληφθεί ότι πρέπει να τα «βρει» πρώτα ο ΠΑΟΚ με την Φορτούνα για να φύγει. 

Για την περίπτωση παραχώρησής του έχουν γίνει κρούσεις σε υποψήφιους στόχους από την ελληνική (Μόρας) και ξένη αγορά.

Περισσότερα »

Ξεκίνημα με ήττα για τον Μπαρμπαρούση

Η Νέα Ζηλανδία ηττήθηκε με 1-0 από την Λευκορωσία στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες με τον άσσο του Παναθηναϊκού να παίζει και στα ενενήντα λεπτά της αναμέτρησης.


Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς αγώνες η Νέα Ζηλανδία και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης.
Ο ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού ξεκίνησε βασικός αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει τη Νέα Ζηλανδία να αποφύγει την ήττα με 1-0 από την Λευκορωσία.

Ο 22χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού έπαιξε και στα 90 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο την αντίπαλη εστία. Απλά, κέρδισε δύο φάουλ, έκανε άλλο ένα και πήρε μία κίτρινη κάρτα στο 60ο λεπτό.

Περισσότερα »

Με το "δεξί" η Βραζιλία, γκολ ο Νεϊμάρ

"Με το δεξί" μπήκε η Βραζιλία στον Γ' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, μετά τη νίκη της με 3-2 επί της Αιγύπτου στο "Μιλένιουμ". 


Ραφαέλ (16'), Λεάντρο (26') και Νεϊμάρ (30') σκόραραν για τους νικητές, ενώ Αμπουτρίκα και Σαλάχ το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν για την Αίγυπτο στο 52' και το 76' αντίστοιχα.
  • Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρότσι (Ιταλία)
Κίτρινες: Χουλκ - Ελντίν, Ραμαντάν, Γκομά
  • Οι συνθέσεις:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μάνο Μενέσες): Νέτο, Ραφαέλ, Σίλβα, Χουάν Χεσούς, Σάντρο (78΄ Ντανίλο), Μαρσέλο, Ρόμουλο, Λεάντρο Νταμιάο (77΄ Πάτο), Όσκαρ, Νεϊμάρ, Χουλκ (72΄ Γκάνσο).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χάνι Ράμσι): Ελσενάουϊ, Αλά Ελντίν, Αμπουτρίκα, Κεγκάζι, Αχμέτ Φατί, Μόχσεν (46΄ Σαλάχ), Μετεάμπ, Ραμαντάν, Σαλέχ Γκομάα (74΄ Αχμέντ), Οσαμ Χασάν, Ελ Μενί (89΄ Μαγκντί)

Περισσότερα »

Παγκόσμιο ρεκόρ με το «καλημέρα»!

Ο Νοτιοκορεάτης τοξοβόλος Ιμ Ντονγκ Xιουν κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο Λονδίνο, με βολή για τους αγώνες κατάταξης στο Lord's Cricket Ground.


Οι αγώνες κατάταξης ξεκίνησαν και οι Νοτιοκορεάτες τοξοβόλοι ξεκίνησαν τα ρεκόρ! Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των 72 βολών στο ατομικό, ο Ιμ Ντονγκ Χιουν έκανε σκορ 699, καταρρίπτοντας την δική του καλύτερη επίδοση, που ήταν 696 βαθμοί.

Παράλληλα, ο Ντονγκ Χιουν και οι συμπατριώτες του Κιμ Μπουμπ Μιν και ο Τζιν Χέικ έσπασαν το ομαδικό ρεκόρ στην ίδια κατηγορία, με επίδοση 2097.


Ο 26χρονος τοξοβόλος έιχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου στο ομαδικό και θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση της Νότιας Κορέας στο άθλημα και στο Λονδίνο! Η πρώτη φορά που έκανε ρεκόρ στο ατομικό ήταν στην Αθήνα, με 687 βαθμούς.

Η αντρική ομάδα της Νότιας Κορέας θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο, προέρχεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από το 1988 που το αγώνισμα εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν κατακτήσει τους τέσσερις από τους έξι τίτλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι το αγώνισμα διεξάγεται πίσω από κλειστές πόρτες, αρκετοί πήγαν στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών! Φυσικά, δεν κατάφεραν να μπουν. Η Βανέσα Μπέλαμι, υπεύθυνη του Lord's Cricket Ground δήλωσε: «Ήταν πάντα ένα αγώνισμα χωρίς εισιτήρια, αλλά κάποιοι θέωρησαν ότι μπορούσαν να μπουν μέσα».

Περισσότερα »

Arsenal vs. Manchester City

International Friendly Matches




Περισσότερα »

ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 0-2

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την Αϊντχόφεν στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων με την Μπνέι Γεχούντα δείχνοντας σημάδια έντονης κούρασης από την προετοιμασία.


Ηταν κοινό μυστικό ότι η Αϊντχόφεν διαθέτει ποιοτικότερο σύνολο από τον ΠΑΟΚ. Και αυτή η ποιότητα βγήκε στον (άθλιο) αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στον οποίο οι Ολλανδοι του Ντιρκ Αντβοκάατ επέβαλλαν σχετικά εύκολα το νόμο τους.

Οχι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Και μόχθηκε και επιχείρησε να παίξει απλά, βάζοντας δύσκολα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, του έλειπε όμως η φρεσκάδα, το "λύσιμο" από την σκληρή δουλειά της προετοιμασίας.

Η Αϊντχόφεν, αντιθέτως, είχε περισσότερους αυτοματισμούς στο παιχνίδι της κάτι που φάνηκε στη φάση του 28' όταν μετά από το λάθος του Λάζαρ και γρήγορη αντεπίθεση ο Τοϊβόνεν έγραψε άκοπα το 0-1 από κοντά.

Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης έριξε στη μάχη και τους διεθνείς που ενσωματώθηκαν πιο αργά στην προετοιμασία (Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Σταφυλίδης) και πάλι όμως οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι. Εκαναν μάλιστα και το 0-2 στο 63' με απευθείας χτύπημα φάουλ του Στρούτμαν στο οποίο όμως φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο Κρέσιτς.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς αλλά ο Σαλπιγγίδης την σπατάλησε με δεξί πλασέ που έφυγε άουτ.
  • Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος (46 Κρέσιτς), Κουμάλο (84΄ Ιντζίδης), Κατσικάς (65΄Μαλεζάς), Λίνο (65΄ Σταφυλίδης), Έτο (74΄ Αποστολόπουλος), Γκαρσία (65΄ Παναγιωτούδης), Λάζαρ (59΄ Κάτσε), Ρομπέρ (74΄ Πέλκας), Γεωργιάδης (80΄ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης (80΄ Δεληγιαννίδης), Γιάννου (59΄ Σαλπιγγίδης)

Αϊντχόβεν: Τίτον, Μπούμα (46΄ Γιόργκεσεν), Φίλιο, Φαν Μπόμελ, Τοϊβόνεν, Στρούτμαν, Λενς, Χάτσινσον, Μέρτενς, Βίλεμς (46΄ Ριτζμάγιερ), Νάρσινγκ (46΄ Βίναλντουμ).

Περισσότερα »

Αστέρας Τρίπολης - Ίντερ Μπακού 4-2 πεν.

Το πέναλτι αλά Πίρλο του Εμάνουελ Περόνε έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης την ιστορική πρόκριση σε βάρος της Ιντερ Μπακού. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1. Επόμενος αντίπαλος των Αρκάδων στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League η πορτογαλική Μαρίτιμο. 


  • Η εικόνα του αγώνα
Μετά από 120 λεπτά ο Αστέρας κατάφερε και πήρε μια επική πρόκριση επί της Ίντερ Μπακού. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με τον Ναβάρο (68') και ισοφαρίστηκαν από τον Σουτζ στο 88'. 

Στην παράταση παρέμεινε το 1-1 και στα πέναλτι χρειάστηκε η εκτέλεση αλα... Πανένκα του Περόνε για να δώσει την πρόκριση. Την επόμενη Πέμπτη (02/08) οι Αρκάδες υποδέχονται στην Τρίπολη τη Μαρίτιμο, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League!

Με ενισχυμένη άμυνα και με τον Αμπντουλάγιε να παίζει σε θέση λίμπερο η Ίντερ Μπακού προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εστία του Λομάγια τον Αστέρα. Οι Αζέροι πέτυχαν απόλυτα το σκοπό τους καθώς κατά το πρώτο μέρος οι Αρκάδες δημιούργησαν μόνο δύο ευκαιρίες από δύο συνεχόμενα κόρνερ του Ράγιος. 

Στο πρώτο η κεφαλιά του Χουανίτο κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε από τα δοκάρια της Ίντερ, ενώ στο δεύτερο ο Μπαρτολίνι είδε τον Χατζίγιεφ να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Για την Ίντερ Μπακού την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος την είχε ο Χατζίγιεφ ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Μπαντή μετά από λάθος του Ουσέρο αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο.

Το ίδιο τέμπο και η τακτική της αναμονής συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος για την Ίντερ Μπακού. Οι Αζέροι παρότι έπρεπε να σκοράρουν δεν εγκστέλειψαν την προσοχή στην άμυνα τους. Ο Αστέρας παρασύρθηκε σε αυτό το παιχνίδι με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτό το ημίχρονο την ευκαιρία που έκανε από κόρνερ τη μετέτρεψε σε γκολ. Ο Ουσέρο ήταν ο δημιουργός και ο Ναβάρο ο εκτελεστής.

Οι Αζέροι μετά το γκολ του Αστέρα είχαν την κυκλοφορία μπάλας και προσπάθησαν να φτάσουν στην περιοχή του Μπαντή. Και.. χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή, δύο λεπτά πριν από το φινάλε. Ο σκόρερ του πρώτου αγώνα για τους Αζέρους βρήκε δίχτυα και στην Τρίπολη.

Περισσότερα »