Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βενγκέρ: «Ανεβαίνει επίπεδο ο Ολυμπιακός»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό μίλησε ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν επίπεδο.


Η δυνατότερη ομάδα του ομίλου του Ολυμπιακού στο Champions League είναι  η Άρσεναλ. Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», μιλώντας στη Real News για τη «μάχη» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό.

Για τη «μάχη» του ομίλου υποστήριξε: «Με εξαίρεση τη Μονπελιέ, όλες οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στον όμιλο έχουν εμπειρία από τη διοργάνωση και παίκτες που αγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο. Για αυτό νομίζω πως πρόκειται για πραγματικά έναν πολύ ανοιχτό όμιλο. Η Μονπελιέ κέρδισε το πρωτάθλημα Γαλλίας και συναγωνίζεται πλέον ισάξια κορυφαίες ομάδες, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν και Μαρσέιγ. Αυτό δείχνει το επίπεδο που έχει ως ομάδα. Με εξαίρεση τον Ζιρού, όλοι οι σπουδαίοι παίκτες της ομάδας έχουν παραμείνει, για αυτό και εμείς και ο Ολυμπιακός και η Σάλκε θα πρέπει  να είμαστε προσεκτικοί.

Για το αν ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση πέρυσι στους «16» της διοργάνωσης, πρόσθεσε: «Πέρυσι ο όμιλος ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Εκτός της Άρσεναλ, του Ολυμπιακού και της Μαρσέιγ, υπήρχε η πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία πραγματικά πολύπλοκη διοργάνωση. Κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό θα πρέπει να βρίσκεσαι στην καλύτερη κατάσταση συνεχώς. Έχω πάντα τη γνώμη πως όλες οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη φάση το αξίζουν. Απλά, μερικές φορές χρειάζεται και λίγη τύχη παραπάνω για να προκριθείς.

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη είπε: «Πράγματι έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Πιστεύω ειλικρινά πως οι αλλαγές που πραγματοποιεί στον Ολυμπιακό θα αποδειχθούν, μεσοπρόθεσμα παρά πολύ χρήσιμες για τον σύλλογο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλάζει τις ελληνικές συνήθειες. Ακολουθεί πλέον μία ξεκάθαρη στρατηγική που θα τον βοηθήσει να εξελίξει τον σύλλογο όπως έκανε και ο πατέρας του πριν από χρόνια».

Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Έμιρατς» πέρυσι, είπε: «Ο Ολυμπιακός πέρυσι έκανε πραγματικά εκπληκτική εμφάνιση. Όπως είπα και νωρίτερα όμως, στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και λίγη περισσότερη τύχη, ίσως και παραπάνω εμπειρία. Χωρίς αμφιβολία, αν ο Ολυμπιακός είχε λίγο περισσότερα από αυτά τα δύο… ουσιαστικά σε εκείνο το ματς θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Για το αν η ομάδα του ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς, τόνισε: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση».

Για τους λόγους που παραμένει στην Άρσεναλ τόσα χρόνια, είπε; «Μου δίνει κίνητρο το πάθος μου για το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να εξελίσσομαι, να βελτιώνομαι και να δουλεύω σκληρά καθημερινά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δουλεύω για κάτι που δίνει ευτυχία και επιτρέπει στους παίκτες να το απολαμβάνουν. Δίνει ευχαρίστηση σε όλους μας όλο αυτό. Αυτό με ωθεί να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

Για την απόφασή του το 1996 να απορρίψει τον Ολυμπιακό για την Άρσεναλ, κατέληξε: «Μερικές φορές γυρίζεις στο παρελθόν και σκέφτεσαι αυτά που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει. Βγάζεις συμπεράσματα τόσο καλά όσο και κακά. Έκανα μία επιλογή τότε και προτίμησα μία ομάδα που πάντως, φοράει επίσης κόκκινα και άσπρα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί αν έλεγα ναι στον Ολυμπιακό. Από το 1996 και μετά ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλούς τίτλους, έτσι, υποθέτω, έκαναν όλοι στο σύλλογο σπουδαίες προσπάθειες και δούλεψαν σκληρά για να διατηρήσουν την ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Νέο "χαστούκι" για Μίλαν (Video)

Δεύτερο παιχνίδι στο Σαν Σίρο, δεύτερη ήττα για τη Μίλαν, η οποία απέτυχε και κόντρα στην Αταλάντα, χάνοντας με 1-0 για την 3η αγωνιστική της Serie A.


AC Milan 0-1 Atalanta tvgoals.net από G.Pavlidis

Οι "ροσονέρι" παρατάχθηκαν ξανά δίχως εμπνεύσεις στο κέντρο και με αρκετά κενά στην άμυνα, με συνέπεια η ομάδα του Μπέργκαμο να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη. Το 1ο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με καλές στιγμές εκατέρωθεν, αλλά οι κορυφαίες εξ αυτών ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Ο Κριστιάν Αμπιάτι παρενέβη σε όλες, πλην της φάσης του δοκαριού του Ερνάν Ντένις στο 21ο λεπτό. 

Ο Αργεντινός επιθετικός φρόντιζε να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους αμυντικούς των "ροσονέρι" και αποτελούσε διαρκή πηγή κινδύνου για τους γηπεδούχους, που δίχως ικανό οργανωτή (ο Ούρμπι Εμανουέλσον απέτυχε ξανά σε αυτόν το ρόλο)  περιοριζόταν σε σουτ εκτός περιοχής. Στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, παρά την είσοδο του Αντόνιο Νοτσερίνο. 

Η ομάδα του Στέφανο Κολαουντόνο έδωσε περισσότερο χώρο στους "ροσονέρι", αφού ουσιαστικά δεν θα κινδύνευε περισσότερο και στο 64', με ένα μακρινό σουτ του Λούκα Τσιγκαρίνι, άνοιξε το σκορ. Οι κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τον πάγκο (Μπόγιαν Κρκιτς, Κέβιν Κονστάντ) ήταν καταδικασμένες εκ των προτέρων και ο κόσμος των Μιλανέζων έφυγε για ακόμα ένα ματς απογοητευμένος από το γήπεδο. 

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »

"Καθάρισε" σε ένα τέταρτο η Γιουνάιτεντ, σκόνταψαν Τσέλσι και Σίτι (Video)

Υπόθεση ενός τετάρτου αποδείχθηκε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η αναμέτρηση με τη Γουίγκαν (4-0). Αντίθετα η Τσέλσι υπέστη την πρώτη της απώλεια (0-0 με την ΚΠΡ), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 1-1 με τη Στόουκ.


Manchester United vs Wigan - Fulltime Highlights... από G.Pavlidis

Την πρώτη της απώλεια στο εφετινό πρωτάθλημα υπέστη η Τσέλσι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την ΚΠΡ. Οι γηπεδούχοι ήταν ισάξιοι των "μπλε" και δίκαια κατέκτησαν το δεύτερο βαθμό τους, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη αν ο Μπόμπι Ζαμόρα ήταν πιο εύστοχος στο φινάλε. Από την πλευρά της η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο η εικόνα της δεν θύμισε σε καμία περίπτωση εκείνη των προηγούμενων αναμετρήσεων.


ملخص المباراه - كوينز بارك رينجرز 0 : 0 تشيلسي από G.Pavlidis  

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε αυτή τη φορά τη Στόουκ, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να χάσει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση, ο Πίτερ Κράουτς με παλικαρίσια προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Είκοσι λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τέβες, ο νεοαποκτηθείς Χάβι Γκαρσία με κεφαλιά έφερε το ματς, ωστόσο η ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Ήρωας της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του Πούλις ήταν ο Σόουκρος, ο οποίος απέκρουσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Τζέκο.


S0101M από G.Pavlidis  

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »

"Ήμασταν χάλια"

Άκρως απογοητευμένος ο Μουρίνιο από την ήττα της Ρεάλ στη Σεβίλλη, υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα πως η ομάδα του ήταν χάλια.

  • Αναλυτικά όσα δήλωσε:
"Συγχαρητήρια στη Σεβίλλη για την εμφάνιση που έκανε. Άξιζε να μας νικήσει και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Εμείς ήμασταν χάλια. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ομάδα. Εγώ είμαι προπονητής και όταν η ομάδα δεν παρουσιάζει το πρόσωπο που πρέπει είναι δική μου ευθύνη. 

Στο ημίχρονο έκανα δύο αλλαγές, αλλά ήθελα να κάνω επτά. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει τις ευθύνες του. Οι παίκτες της Σεβίλλης έμπαιναν σε κάθε φάση με πάθος. Εμείς το κάναμε αυτό μόνο απέναντι στην Μπαρτσελόνα".

Για το ενδεχόμενο να επηρέασε η υπόθεση Ρονάλντο την ομάδα του, ήταν κατηγοριματικός: "Δεν έχει καμία σχέση. Δυστυχώς λίγοι παίκτες είναι αφοσιωμένοι και το ποδόσφαιρο είναι προτεραιότητα στη ζωή τους. Αν όμως συμβαίνει αυτό, είναι δική μου ευθύνη".

Τέλος αναφερόμενος στο -8 από την Μπαρτσελόνα, τόνισε: "Με ανησυχεί η δική μου ομάδα και όχι η διαφορά που υπάρχει με την Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία. Δεν παίξαμε καθόλου καλά με τη Χετάφε και μέτρια απέναντι στη Γρανάδα".

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »

"Δύσκολο το ματς με Ολυμπιακό"

Την πεποίθηση ότι το ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, είναι εξαιρετικά δύσκολο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο τεχνικός της Σάλκε Χουμπ Στέφενς.


  • Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Γκρόιτερ Φιρτ:
"Μας περιμένει μία κοπιαστική εβδομάδα με ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς στο Champions League με τον Ολυμπιακό, θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών, διότι με τέτοιο πρόγραμμα χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους".

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ο Κουμάλο και τα... φτερά της αρχηγίας

Η όχι ικανοποιητική απόδοση του Μπονγκανί Κουμάλο στον ΠΑΟΚ, η προσδοκία για το "ανέβασμά" του και το ποντάρισμα στην αλλαγή ψυχολογίας του λόγω του... περιβραχιόνιου στην Νότια Αφρική.


Hρθε με σκοπό να θωρακίσει τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ, μέχρι στιγμής όμως είναι η αλήθεια πως προβληματίζει. Ο λόγος για τον Μπονγκανί Κουμάλο, ο οποίος στα έως τώρα ματς του "Δικεφάλου" δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει στους "ασπρόμαυρους" που γενικώς "πονάνε" αμυντικά. Σε αυτό ο Νοτιαφρικανός είναι αλήθεια πως έχει μερίδιο ευθύνης, δεν έχει δικαιολογήσει την επιλογή του ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει και το χειρότερο είναι πως δεν έχει δείξει πως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τομέα παιχνιδιού (π.χ. είτε στον αέρα, είτε χαμηλά) που δείχνει να ξεχωρίζει.

Η βελτίωση του Κουμάλο θεωρείται επιβεβλημένη στον ΠΑΟΚ προκειμένου να αλλάξει προφίλ η ομάδα στην άμυνα και στο στρατόπεδο του "Δικεφάλου" ευελπιστούν να δουν έναν... άλλο παίκτη στο εξής. Ο ίδιος καλείται να δικαιολογήσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για την αφεντιά του όταν ο ΠΑΟΚ τον αποκτούσε το καλοκαίρι ως δανεικό από την Τότεναμ, την ίδια ώρα που έτσι και αλλιώς οι επιλογές για τον Γιώργο Δώνη στα μετόπισθεν δεν είναι πολλές (ο Βιβιάν είναι τραυματίας) και δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε... πειραματισμούς λόγω της κακής παρουσίας του Κουμάλο. 

Για τον τελευταίο στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν να "ανέβει" ο παίκτης και για έναν άλλο... ιδιαίτερο λόγο. Αυτός έχει να κάνει με την ψυχολογία του Νοτιαφρικανού, ο οποίος στα πρόσφατα ματς με την Βραζιλία και Μοζαμβίκη χρίστηκε αρχηγός του αντιπροσωπευτκού συγκροτήματος της χώρας του.

Μπορεί αυτό να... μην λέει πολλά αναφορικά με την όποια αξία έχει, το συγκεκριμένο γεγονός όμως θεωρούν στον ΠΑΟΚ πως μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον ποδοσφαιριστή καθώς ήρθε σε μια περίοδο που ήταν στα... κάτω του όσον αφορά τις εμφανίσεις του στον "Δικέφαλο". 

Και στους "ασπρόμαυρους" εκτιμούν πως η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο τεχνικός της Νότιας Αφρικής για να πάρει εκείνος το περιβραχιόνιο ίσως κατά κάποιο τρόπο να του δώσει... φτερά. Το αν αυτό γίνει θα φανεί στα ματς του ΠΑΟΚ που "έρχονται"... 

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Στο -8 από Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης (Video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ακόμα ένα "στραπάτσο", χάνοντας με 1-0 από τη Σεβίλλη κι έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα που έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Χετάφε, για την 4η αγωνιστική της Primera Divsion. Με ηγέτη το Χαβιέρ Σαβιόλα, η Μάλαγα, 3-1 τη Λεβάντε του Φάνη Γκέκα. Πρώτη νίκη για Βαλένθια.


Sevilla 1-0 Real Madrid από G.Pavlidis

Ο "ιός της FIFA" που σχεδόν πάντοτε πλήττει την Μπαρτσελόνα (γκέλα στο πρώτο ματς μετά από διακοπή πρωταθλήματος) δεν έκανε την εμφάνισή του στο "Αλφόνσο Πέρεθ" της Χετάφε. Στην έδρα όπου "σκόνταψε" η Ρεάλ Μαδρίτης, οι Καταλανοί έφτασαν σε πανηγυρική νίκη 4-1, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες. 

Αντρές Ινιέστα και Τζόρντι Άλμπα είναι τραυματίες, ο Λιονέλ Μέσι με τον Ντάνι Άλβες έμειναν στον πάγκο, αλλά ο Τιάγκο Αλκάνταρα με τον Πέδρο αναστάτωναν συνεχώς την άμυνα των Μαδριλένων. Το δοκάρι του πρώτου ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους "μπλαουγκράνα", που στο 32' άνοιξαν το σκορ με τον Αντριάνο.

Το παιχνίδι έχανε σε θέαμα, όσο οι 2 ομάδες ζητούσαν πέναλτι για μαρκαρίσματα και χέρια στην περιοχή. Όταν πέρασε στο ματς ο Μέσι, η κατάσταση διευθετήθηκε. Στο 74' ο Μαρτίν Μοντόγια εκτέλεσε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Αργεντινός και 4 λεπτά αργότερα έσπασε το ρεκόρ του 2010 με 60 γκολ σε ένα έτος, φτάνοντας τα 61 και τα 115 στα τελευταία 102 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους Καταλανούς. 

Το αυτογκόλ του Χαβιέρ Μαστσεράνο (αντικατέστησε τον τραυματία Κάρλες Πουγιόλ που χάνει το clasico) έσωσε κάπως την κατάσταση για τους γηπεδούχους, μέχρι ο Ντάβιντ Βίγια διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.


Getafe - Barcelona 1-4 Highlights HD 15.09.2012 από G.Pavlidis

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »