Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Στη Φενέρμπαχτσε ο Κάιτ!

Η Τουρκία θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ντιρκ Κάιτ, με τη Φενέρμπαχτσε να ανακοινώνει την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια.


"Ο Ντιρκ Κάιτ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο", αναφέρει η "Φενέρ" μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, με την διοίκηση της Λίβερπουλ να αποχαιρετάει τον Ολλανδό άσο αναφέροντας στο σάιτ των "κόκκινων":
"Θα θέλαμε όλοι να ευχηθούμε στον Ντιρκ τα καλύτερα για το μέλλον αλλά και να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην ομάδα".

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε το καλοκαίρι του 2006 στο "Άνφιλντ", ως μεταγραφή από τη Φέγενορντ, και στα έξι χρόνια παραμονής του στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ σκόραρε 71 φορές σε 250 ματς που φόρεσε την κόκκινη φανέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάιτ αγωνιζόταν στη Φέγενορντ ως καθαρόαιμος επιθετικός, για να μετατοπιστεί όμως στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης επί των ημερών του Μπενίτεθ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπολογιζόταν από τον Κένι Νταλγκλίς (ολοκλήρωσε μάλιστα τη σεζόν με συγκομιδή μόλις 2 τερμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ).

Αμβούργο και Φέγενορντ ήταν επίσης υποψήφιοι μνηστήρες στην κούρσα της απόκτησής του, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει όμως ως ισχυρού ατού τη συμμετοχή της στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω προκριματικών, έχοντας κατακτήσει φέτος τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο τουρκικός σύλλογος έδωσε στη Λίβερπουλ το ποσό του 1.000.000 λιρών για να εγκρίνει την αποδέσμευση του παίκτη, ο οποίος είχε συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα με τους "κόκκινους".

Περισσότερα »

"Έκρηξη" Φέρντιναντ κατά Χόντσον!

Ο Ρίο Φέρντιναντ επιτέθηκε μέσω Twitter στον Ρόι Χόντσον για το γεγονός ότι δεν τον κάλεσε στην Εθνική Αγγλίας ούτε μετά τον τραυματισμό του Γκάρι Κέιχιλ. Διαβάστε το story.


Πολλοί περίμεναν πως μετά τον αποκλεισμό του -τραυματία- Γκάρι Κέιχιλ από την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012 θα έπαιρνε τη θέση του ο Ρίο Φέρντιναντ, όμως ο Ρόι Χόντσον τους διέψευσε.
  • Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας αντικατέστησε τον μπακ της Τσέλσι με τον Μάρτιν Κέλι της Λίβερπουλ, σνομπάροντας ουσιαστικά για δεύτερη φορά τον Ρίο Φέρντιναντ μετά το πρώτο του "κόψιμο" πριν λίγο καιρό, και το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον έμπειρο άσο.

"Για ποιους λόγους", έγραψε το απόγευμα του Σαββάτου στη σελίδα του στο Twitter ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνοδεύοντας τη συγκεκριμένη φράση με αρκετά ερωτηματικά και θαυμαστικά.

Αυτό που φυσικά υποννοούσε ήταν πως δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο αγνοήθηκε για δεύτερη σερί φορά από τις κλήσεις ενόψει Euro 2012, με τον Χόντσον να προτιμάει αντί του 33χρονου Φέρντιναντ των 81 διεθνών συμμετοχών τον 22χρονο Κέλι, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 10 φορές τη φετινή σεζόν με τη Λίβερπουλ.

Περισσότερα »

Ήττα από Μεξικό η Βραζιλία

Με γκολάρα του Ζιοβάνι ντος Σάντος και εκτέλεση πέναλτι του Χαβιέρ Ερνάντες το Μεξικό νίκησε 2-0 την Βραζιλία σε φιλικό στο Τέξας. Ήττα μετά από 10 μήνες η Seleção (videos)


Η Βραζιλία γνώρισε την ήττα μετά από 10 μήνες, καθώς έχασε με 0-2 από το Μεξικό σε φιλική αναμέτρηση στο Τέξας.
Ο Ζιοβάνι ντος Σάντος άνοιξε το σκορ στο 22' με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια αριστερά (ίσως πήγαινε και για σέντρα), ενώ με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-2 ο Χαβιέρ Ερνάντες (ο "Τσιτσαρίτο" της ManUtd).


Είχε 8 σερί νίκες η Βραζιλία και 10 σερί ματς χωρίς ήττα, με την τελευταία να είναι από την Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο (όλα φιλικά, καθώς δεν παίζει προκριματικά Μουντιάλ).
  • ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ραφαέλ Καμπράλ, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα (69' Μπρούνο Ουβίνι), Ζουάν, Μαρσέλο, Σάντρο (61' Λούκας Μόουρα), Ρόμουλο, Οσκάρ, Νεϊμάρ, Χουλκ (78' Ουέλινγκτον Νεμ), Λεάντρο Νταμιάο (61' Πάτο).
  • ΜΕΞΙΚΟ: Κορόνα, Μέσα (88' Ισραέλ Χιμένες), Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Χόρχε Τόρες, Έκτορ Μορένο, Σαβάλα, Μπαρέρα (69' Αντράντε), Γκουρδάδο (85' Άνχελ Ρέινα), Ζιοβάνι ντος Σάντος (55' Ντε Νίγκρις), Χαβιέρ Ερνάντες (78' Λούγκο).
  •  Βραζιλία - Μεξικό 0-2


Brazil 0-1 Mexico (Friendly) από G.Pavlidis


Brazil 0-2 Mexico (Friendly) από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Φτηνά τη γλίτωσε ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε πέντε σετ για να περάσει στους "8". Ο Σέρβος βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Ιταλό Αντρέας Σέπι.


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν περίμενε πως ο Ιταλός Αντρέας Σέπι θα του έκανε αφόρητη τη ζωή στους "16" του Ρολάν Γκαρός.
Κι όμως αυτό έγινε με τον Ιταλό να προηγείται με 2-0 στα σετ και να σπέρνει τον καρπό της αμφιβολίας ανάμεσα στους πολυάριθμους θεατές του γηπέδου "Φιλίπ Σατριέ".

Ωστόσο ο Σέρβος συγκεντρώθηκε και περιόρισε τα λάθη και πήρε τη νίκη στο πέμπτο σετ. Απογοητευμένος κοίταζε το ηλεκτρονικό ταμπλό και δεν πίστευ το τελικό αποτέλεσμα: 4-6, 6-7 (5-7), 6-3, 7-5, 6-3.
Ο Τζόκοβιτς παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του ονείρου του και πέτυχε την 25η συνεχόμενη νίκη του σε Grand Slam τουρνουά. Ο Πιτ Σάμπρας, ο Ράφα Ναδάλ και ο Τζίμι Κόνορς έχουν επίσης από 25.

Περισσότερα »

Τα δύσκολα δεδομένα για Μάντζιο

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και οι προτάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό για τον Βαγγέλη Μάντζιο που θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή χρονιά του


Καλή άποψη για τον Βαγγέλη Μάντζιο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο υψηλόσωμος επιθετικός προερχόταν από αγωνιστική απραξία, πόσω μάλλον φέτος που έχει να επιδείξει πολύ καλές επιδόσεις με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Όσο υπήρχε Παντελής Κωνσταντινίδης στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, φρόντιζε να περνά τα θετικά σχόλια της πλευράς του ΠΑΟΚ προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή, δεν σημαίνει όμως ότι ο Μάντζιος έπαψε να αρέσει γιατί ο "σβούρας" αποχώρησε από το "Δικέφαλο".  

Κατά συνέπεια, το ζητούμενο δεν είναι αν ο ΠΑΟΚ "σκαλίζει" την περίπτωση Μάντζιου-κάτι που θεωρείται δεδομένο-αλλά αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ρόστερ του "Δικεφάλου".

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή επιβεβαιώνεται η ελκυστική εικόνα του ΠΑΟΚ για τον παίκτη, όπως και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει γίνει καμία επαφή με την διοίκηση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ. Την ίδια ώρα διαμηνύεται ότι υπάρχουν δύο προτάσεις, μία από Ελλάδα και μία από εξωτερικό, στα χέρια του, με απολαβές περίπου διπλάσιες από τα 130.000 ευρώ που έπαιρνε ετησίως στον ΟΦΗ.

Επιπλέον, πριν λίγο καιρό, το όνομά του ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά και τη Μονακό. Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί μία εικόνα σκληρής διαπραγμάτευσης που θα επιλέξει ο Μάντζιος, μετά από μία πολύ καλή χρονιά και με δεδομένο ότι στα 29 του θέλει να κάνει ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο.  

Περισσότερα »

Ο φιλόδοξος Φοντανίνι

Ποιος είναι ο Αργεντινός αμυντικός Φαμπρίσιο Φοντανίνι, που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ.


Fabricio Fontanini VIDEO από G.Pavlidis

 Και μόνο το γεγονός ότι το όνομά του ήρθε στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ μετά από ενδελεχές σκάουτινγκ, φτάνει για να ασχοληθεί μαζί του η πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Φαμπρίσιο Φοντανίνι, τον 22χρονο (γεννημένο στις 30 Μαρτίου 1990) με ύψος 1.80μ. Αργεντινό αμυντικό που έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές από τον άνθρωπο που η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ έστειλε στην Λατινική Αμερική για να συλλέξει πληροφορίες για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο Φοντανίνι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετρά τέσσερις γεμάτες σεζόν στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, έχει ήδη κατά καιρούς συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων (και δη ιταλικών), αξιολογήθηκε ως μία πολύ αξιόλογη μονάδα και δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά μέσα από την Ατλέτικο Ραφαέλα, έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις ομάδες των Ακαδημιών του συλλόγου και φθάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα. Τη σεζόν 2010-11 έκανε ένα... διάλειμμα με τον δανεισμό του στην Κίλμες, όμως την επόμενη χρονιά επανήλθε, έχοντας ρόλο βασικού.
Δυνατός, αλλά και τεχνίτης, ο Φοντανίνι αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ενίοτε ως δεξί μπακ. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και δεν περιορίζει την προσφορά του μόνο στα αμυντικά καθήκοντά του, αλλά προωθείται ψάχνοντας το γκολ.

Είναι και αυτός ένας λόγος που τον παρομοιάζουν με τον Πάμπλο Κοντρέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να αποκτηθεί με ένα προσιτό για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ ποσό, αφού μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων του ανήκει σε μάνατζερ, ενώ διαθέτει και κοινοτικό διαβατήριο.
Ας δούμε όμως και ορισμένα στατιστικά του Αργεντινού για να έχουμε καλύτερη εικόνα για τις επιδόσεις του.  
  •  Οι αριθμοί του Φοντανίνι
ΣεζόνΟμάδαΠρωτάθλημαΣυμμετοχέςΓκολ
2007-08Ατλέτικο ΡαφαέλαΒ' Κατηγορία2-
2008-09Ατλέτικο ΡαφαέλαΒ' Κατηγορία28 (5)2
2008-09Ατλέτικο ΡαφαέλαΚλαουσούρα2 (1)-
2009-10Ατλέτικο ΡαφαέλαΚλαουσούρα2-
2009-10Ατλέτικο ΡαφαέλαΒ' Κατηγορία30 (3)1
2010-11ΚίλμεςΑπερτούρα19-
2010-11ΚίλμεςΚλαουσούρα16 (1)-
2011-12Ατλέτικο ΡαφαέλαΑπερτούρα161
2011-12Ατλέτικο ΡαφαέλαΚλαουσούρα152

* Μέσα σε παρένθεση είναι τα ματς στα οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Περισσότερα »

"Αργυρές" οι Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, καθώς ηττήθηκαν με 0-2 από τις Κάιζερ/Φαν Ίερσελ στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Χάγης.


Μία ανάσα από το να στεφθούν πρωταθλήτριες Ευρώπης βρέθηκαν οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη στη Χάγη, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 0-2 (17-21, 11-21) από τις... οικοδέσποινες Κάιζερ/Φαν Ίερσελ (Νο3 του ταμπλό).

Το ελληνικό δίδυμο (Νο19) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και φεύγει εξαιρετικά ικανοποιημένο από την πόλη της Ολλανδίας, καθώς έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χαρίζει στις Ελληνίδες 720 βαθμούς, αλλά και χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ.

Περισσότερα »

Νικοπολίδης: "Νιώθω ότι είμαι Ολυμπιακός"

Aποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του Αντώνη Νικοπολίδη είδαν το φως της δημοσιότητας. Τι λέει για την καριέρα του, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό αλλά και την σχέση με τη γυναίκα του.


Η εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" προδημοσιεύει κάποια σημεία από την αυτοβιογραφία του Αντώνη Νικοπολίδη "Ο αγώνας της ζωής μου" που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες .

Στο βιβλίο του μιλάει για τον Παναθηναϊκό και την αποχώρηση του, την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και την αποδοχή από τον "ερυθρόλευκο" κόσμο. Αναφέρεται επίσης στο ξεκίνημα της καριέρας του και στην σχέση με την γυναίκα του.
  • Για το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό: "Εκείνη την εποχή δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερόταν για μένα. Και επειδή ήμουν αρκετά μεγάλος, αλλά και γιατί προερχόμουν από τον Παναθηναϊκό τον οποίο θεωρούσαν κατώτερο.
Είχα αποφασίσει να μείνω και με 500.000. Όμως, εκείνη τη μέρα όλη τη συζήτηση την έκανε ο Ζάετς. Αυτός είχε τον τελευταίο λόγο στα συμβόλαια και τις μεταγραφές. Η πρόταση του ήταν 250.000 για τετραετές συμβόλαιο. Μου είπε ότι η ομάδα έχει χρέη και δεν μπορούσε να κάνει καλύτερη προσφορά.

Πιθανόν γιατί είχε υπόψη κάποιον άλλον τερματοφύλακα με αυτά τα χρήματα και θεωρούσε πως είναι προτιμότερο να έχει δύο τερματοφύλακες με 500.000. Αυτή ήταν η δουλειά του, να μειώσει τα κόστη.

Ο Ζάετς, μάλιστα, μου είπε ότι θα ήμουν ελεύθερος να φύγω για ομάδα του εξωτερικού, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκα ομάδα στη διάρκεια του συμβολαίου μου, το οποίο μπορούσα να το πάρω σπίτι. Αρκεί να υπέγραφα ένα χαρτί που να έλεγε ότι δεν θα πήγαινα σε καμία άλλη ελληνική ομάδα.

Αυτή η συμπεριφορά με ενόχλησε. Ήμουν τόσα χρόνια στην ομάδα. Δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο. Έτσι, επέμεινα στην αρχική μου θέση, από πείσμα και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Βέβαια, η ανακοίνωση που μοίρασε μετά η ΠΑΕ έλεγε ότι η πρόταση ήταν τριετές συμβόλαιο με 400 χιλιάδες το χρόνο και το δικαίωμα να μείνω ελεύθερος, αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό".
  •  Για το πρώτο παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο: "Ο Μπάγεβιτς με βοήθησε πάρα πολύ ειδικά στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που ήταν ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες από όλες τις πλευρές.
Σε κάθε ντέρμπι αιωνίων υπάρχει μια ένταση, αλλά σε εκείνο το συγκεκριμένο θα περπατούσα σε ένα χώρο που λίγους μήνες πριν τον ένιωθα σπίτι μου, γνωρίζοντας ότι θα με αντιμετώπιζαν σαν εχθρό.

Εκείνο το βράδυ άκουσα βρισιές και διάφορα συνθήματα, όπως το "πού είναι η κότα", αλλά ακόμη και με εκείνες τις συνθήκες αποφάσισα να βγω μόνος, χωρίς την ομάδα για να τους δείξω ότι δεν τους φοβόμουν και πως ήμουν έτοιμος να τους αντιμετωπίσω.

Και όχι μόνο αυτούς αλλά και το ίδιο το παιχνίδι που ήταν ένα παιχνίδι τίτλου. Δεν είμαι υπεράνθρωπος. Την ώρα που ανέβαινα τα σκαλιά για να βγω έξω είχα έναν εκνευρισμό και μία ανησυχία, αφού δεν ήξερα τι θα μπορούσε να συμβεί, αν κάποιος από τους οπαδούς ξέφευγε και έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο. Βγήκα στο γήπεδο και προσπάθησα να κρατήσω λίγο χαμηλά το κεφάλι για να μη δω τι συνέβαινε στις κερκίδες και επηρεαστώ.

Ήταν, φυσικά, αδύνατο. Είδα, λοιπόν, ένα γήπεδο που έβραζε και φωτοβολίδες να πέφτουν από παντού. Στο τέρμα από πίσω είδα και δύο ανεγκέφαλους που με σημάδευαν με πιστόλια φωτοβολίδων, αλλά θες το πείσμα μου, η υπερηφάνεια μου, η ανοησία μου, δεν έκανα καμία προσπάθεια να τους αποφύγω. Έλεγα μέσα μου «προτιμώ να με κτυπήσουν από το να τους δείξω ότι τους φοβάμαι".
  • "Είμαι Ολυμπιακός"
"Νιώθω ότι είμαι Ολυμπιακός... Επτά χρόνια έζησα, αγαπήθηκα και το αισθάνθηκα. Ότι με αγάπησε ο κόσμος. Με αγάπησε η ομάδα και μου το έβγαζε...

Μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πίστεψε σε εμένα. Αντιθέτως με τον Παναθηναϊκό... Θα μου πεις, τώρα, τον αδικείς... Ξεκίνησα από 17-18 χρονών, δεν μπορούσαν να με πιστέψουν, βρισκόμουν πάντα στον πάγκο, στο μυαλό τους ήμουν πάντα αναπληρωματικός, δεν κατάλαβαν ποτέ τι άνθρωπος ήμουν.

Δεν φρόντισαν ποτέ να με γνωρίσουν, να με πλησιάσουν, να τους πω τι αισθάνομαι, πώς βλέπω τα πράγματα. Πάντα με κρατούσαν απέναντι. Με έβλεπαν ως ... υπάλληλο. Απλά ήμουν κι εγώ εκεί. Υπήρχα. Κι αυτό με στεναχώρησε.

Είμαι, όμως, ευγνώμων στον Παναθηναϊκό γιατί ήταν το δημοτικό, το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο μαζί. Μέσα σε 15 χρόνια. Και περίμενα την κατάλληλη στιγμή αποφοιτώντας από αυτό το πανεπιστήμιο, μετά από όλες αυτές τις σπουδές που είχα κάνει, να μου δώσουν την ευκαιρία να τους αποδείξω ότι μπορώ να κάνω παραπάνω πράγματα.

Κι όμως, ούτε τότε πίστεψαν σε εμένα. Και ήρθε μία ομάδα "εχθρική", ο μεγάλος αντίπαλος, να με πιστέψει και να μου δώσει όλα αυτά που περιέγραψα... Τι θα έπρεπε να ήμουν; Και εγώ και η οικογένειά μου είμαστε Ολυμπιακοί".
  • "Πατέρα τα κατάφερα"
"Στη ζωή μου, πάντα όταν έχω να αντιμετωπίσω μία δυσκολία, αν τον δω στον ύπνο μου το προηγούμενο βράδυ το έχω για καλό οιωνό. Τον είχα δει πριν από το παιχνίδι με τη Χάιντουκ στη Ριέκα, το πρώτο μου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον είδα και το βράδυ πριν από το εναρκτήριο ματς με την Πορτογαλία στο Euro. Για μένα ήταν οιωνός αλλά δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν. Από όλη την πορεία μου στα γήπεδα μία φορά ένιωσα την απουσία του, με πίκρα μεγάλη.

Μετά τον τελικό με την Πορτογαλία, όταν συνειδητοποίησα τι είχαμε καταφέρει, γύρισα και κοίταξα στις κερκίδες και έψαχνα να τον βρω. Ήθελα όσο τίποτε να ήταν εκεί. Να χαρεί, να νιώσει περήφανος. Να μοιραστούμε και οι δυο το γεγονός ότι είχαμε φύγει τόσο μακριά από το βάλτο. Μερικές φορές σκέφτομαι "υπάρχει κάτι που δεν πρόλαβα να του πω;

Κάτι που θα ήθελα και δεν του το είπα;" και λέω πως, όταν έρθει και η δική μου η ώρα να φύγω μετά από χρόνια, μπορεί να μείνουν πίσω όσοι αγαπώ αλλά θα τον συναντήσω και θα του πω "πατέρα, τα κατάφερα... Έφυγα από το βάλτο και τα πήγα καλά".
  • Πως ξεκίνησε την καριέρα του: "Εκείνο που παραμένει μυστήριο είναι η πρώτη φορά που συναντιέσαι με τη μοίρα σου και δεν υποψιάζεσαι ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να σου σφραγίσει τη ζωή. Όπως συνέβη με εμένα και τη θέση του τερματοφύλακα. Μία απίστευτη σύμπτωση. Στην ομάδα του χωριού τερματοφύλακας έπαιζε ένας ξάδερφός μου, ο οποίος είχε φύγει για να παντρευτεί αλλά δεν γύρισε την ημέρα που τους είχε υποσχεθεί.
Η ομάδα του χωριού έδινε παιχνίδι και σκέφτηκαν να βάλουν εμένα τερματοφύλακα, το ίδιο επώνυμο, ήμουν ψηλό παιδί και έδειχνα μεγαλύτερος από την ηλικία μου, οπότε η αντικατάσταση δεν θα προκαλούσε υποψίες. Από μία μικρή πλαστογραφία ξεκίνησαν όλα. Το άλλο χωριό με το οποίο παίζαμε, ένα κεφαλοχώρι, δηλαδή, μεγαλύτερο από το δικό μας, έχασε το παιχνίδι, δεν έκανε ένσταση, αλλά ήθελε να με πάρει την ομάδα του".
  • Πως γνώρισε τη γυναίκα του: "Συναντηθήκαμε τυχαία ένα βράδυ όταν κάποιοι κοινοί γνωστοί μας είχαν καλέσει σε μια νυχτερινή έξοδο. Εκείνη την εποχή ήμουν αρραβωνιασμένος και δεν έκανα κανένα σχέδιο στο μυαλό μου. Μεσολάβησε ένας ολόκληρος χρόνος, χώρισα και την ξαναπήρα τηλέφωνο να βγούμε.
Ήταν – και παραμένει - ωραία γυναίκα, γοητευτική, ευχάριστη στη συζήτηση και σταματώ εδώ, αλλιώς θα αφιερώσουμε κεφάλαια ολόκληρα στη Βάσω. Με είχε προσέξει από την πρώτη μας τυχαία συνάντηση και αφού έκανα έναν ολόκληρο χρόνο να της τηλεφωνήσω, συχνά με πειράζει, λέγοντάς μου "και με αυτά τα ανακλαστικά παίζεις τερματοφύλακας;".

Η Βάσω έλεγε ότι ήμουν πολύ ντροπαλός και σοβαρός και ότι η τάση μου να ελέγχω τα πάντα φαίνεται και στη συμπεριφορά μου στις προσωπικές μου σχέσεις, όπου βάζω τη λογική πάνω από τα συναισθήματα. Το γεγονός ότι υπήρξε αθλήτρια, μπασκετμπολίστρια που έκανε πρωταθλητισμό, βοηθούσε πολύ στο να με καταλαβαίνει.

Ήξερε πώς και πότε το παιχνίδι ή ένα αποτέλεσμα επηρέαζε τη συμπεριφορά μου, με έκανε να κλείνομαι στον εαυτό μου ή να εμφανίζομαι απόμακρος.

Η γυναίκα μου είναι τελείως διαφορετικός άνθρωπος από μένα. Έχει μία τρομερή αυτοπεποίθηση, ως γυναίκα, στα όρια της αλαζονείας και πάντα υποστηρίζει με πειστικότητα την άποψη και τα πιστεύω της. Είναι το κομμάτι που μου έλειπε για να ολοκληρωθώ.

Συμπλήρωνε τα δικά μου κενά του χαρακτήρα. Είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε τη σιγουριά, την αυτοπεποίθηση στη συμπεριφορά που δεν είχα. Με έμαθε πώς να μετατρέπω σε θετική ενέργεια όλο τον αρνητισμό και τις φοβίες ή ενοχές που είχα, με απάλλαξε από εκείνο που με εμπόδιζε να προχωρήσω.

Να υποστηρίζω, δηλαδή, με τη σκέψη και τη συμπεριφορά μου, τις πράξεις μου και τον αγώνα για να πετύχω τους στόχους μου. Καταλάβαινε όλες τις ιδιαιτερότητες της ζωής ενός επαγγελματία αθλητή, φυσικά και τις οικονομικές".

Περισσότερα »

Συναντήθηκαν Μαρινάκης - Γκραντ !

Ο Άβραμ Γκραντ βρέθηκε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Το Football-ista έχει το ρεπορτάζ...


Ο Ιούνιος μπήκε, το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα και στον Ολυμπιακό θέλουν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να "κλείσουν" προπονητή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει πως στις αρχές του Ιούνη, η ομάδα του Πειραιά θα έχει νέο προπονητή, οπότε αναμένονται εξελίξεις την εβδομάδα που ξεκινά επίσημα μεθαύριο Τρίτη, αφού την Δευτέρα είναι του Αγίου Πνεύματος.

 Το ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο, δεν σημαίνει πως οι διοικούντες του Ολυμπιακού δεν βρίσκονται σε συζητήσεις με προπονητές και δεν έχουν φτιάξει με λίστα, στην οποία βρίσκονται οι βασικοί στόχοι και οι εναλλακτικές λύσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μάλιστα, συναντήθηκε μ' έναν από τους υποψήφιους προπονητές, τον Άβραμ Γκραντ. Ο Ισραηλινός τεχνικός, βρέθηκε στην Ελλάδα για διακοπές και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

Ο έμπειρος τεχνικός που την περασμένη σεζόν καθόταν στον πάγκο της Παρτιζάν είναι από τις πρώτες επιλογές, δεν βρίσκονται όμως στην κορυφή της λίστας. Προβάδισμα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού εξακολουθεί να έχει ο Πορτογάλος Ζαρντίμ που έμεινε ελεύθερος από την Μπράγκα.

Περισσότερα »

Αφίχθη στη Βαρσοβία η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας αναχώρησε για την Πολωνία για το μεγάλο ραντεβού του Euro 2012. "Κανείς καλύτερος από εμάς", δήλωσε ο αισιόδοξος Φερνάντο Σάντος. Ο απεσταλμένος του Football-ista, Παυλίδης Γιώργος, είναι εκεί και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Μετά την τελευταία τους προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, ο Φερνάντο Σάντος, οι ποδοσφαιριστές του και συνολικά όλη η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, "πέταξε" για Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας είναι έτοιμο για το ταξίδι και το μεγάλο ραντεβού για το Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας κι αν όλα πάνε καλά και στα γήπεδα της Ουκρανίας.

Σε δηλώσεις τους στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου, ο Φερνάντο Σάντος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες της ομάδας και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του.

Σάντος: "Πολλά ευχαριστώ για τα καλά λόγια που λέτε. Οι παίκτες το αξίζουν. Αξίζει να είμαστε αισιόδοξοι βάσει της απόδοση που είχαμε στα προκριματικά του Euro. Οι παίκτες με τις εμφανίσεις τους μας δίνουν αυτοπεποίθηση,  ότι μπορούμε να δώσουμε και πάλι χαρά στους Έλληνες . Αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είναι δύσκολο να  μας κερδίσουν. Κανείς δεν είναι καλύτερος από εμάς".

Καραγκούνης: "Το κλίμα είναι πάντα καλό στην Εθνική ομάδα. Όλοι ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο να δώσουμε χαρά στους Έλληνες για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα".

Λυμπερόπουλος: "Δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε. Θα φανεί στις 8 Ιουνίου. Ξεκινάμε με όνειρα, αισιοδοξία και ταπεινότητα. Και μόνο που είμαστε εκεί είναι σημαντικό. Θέλουμε όμως κάτι περισσότερο. Είμαστε ενωμένοι, μια γροθιά και με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να κάνουμε πολλά".

Νίνης: "Και μόνο που είμαστε για 3η φορά στο Euro είναι σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο".
  • Στην Πολωνία η Εθνική
Μετά από σχεδόν 2,5 ώρες ταξίδι, η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας πάτησε το πόδι της στη συννεφιασμένη Βαρσοβία (16-17 βαθμοί).

Η πτήση ήταν χωρίς προβλήματα με το κλίμα στο "στρατόπεδο" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να είναι εξαιρετικό, με τον πιλότο κ. Πανόπουλο να στέλνει το δικό του μήνυμα στους διεθνείς μας λέγοντας: "Σας εύχομαι καλή πορεία και τα μάτια σας μόλις μπαίνετε στο γήπεδο να είναι μπλε και άσπρα. Το έχουμε ανάγκη".

Πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη σέντρα του Euro 2012 και τον εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία έχει ξεκινήσει, με τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του να έχουν πέντε ημέρες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το ματς της πρεμιέρας.

Περισσότερα »

Το επίφοβο "κώλυμα" για Ντέμη

Ο εκ των βασικότερων υποψήφιων χρηματοδοτών της πιθανής επιστροφής του Ντέμη στην ΑΕΚ, Γιάννης Μπεθάνης, φέρεται ότι ζητεί απευθείας ανάθεση του έργου κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκόπελος ο οποίος είναι δύσκολο να ξεπεραστεί όταν προκύπτουν ενδιαφερόμενοι που ζητούν διαγωνισμό.


Όπως είχε αποκαλύψει το Football-ista η επιχείρηση επιστροφής του Ντέμη Νικολαΐδη στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ όχι απλώς δεν έχει χάσει την προοπτική της, τουναντίον τις τελευταίες ημέρες δουλεύεται ακόμα περισσότερο και προωθείται μέσω ενός σχεδίου που μόνο ο άλλοτε ηγέτης της κιτρινόμαυρης εταιρείας γνωρίζει με λεπτομέρειες.

Είχαμε τονίσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ότι προβλήματα υπάρχουν διότι το να αντλήσεις χρηματοδοτικά κεφάλαια για μία ΠΑΕ που είναι στα πρόθυρα διάλυσης, δεν είναι δα και η ευκολότερη αποστολή ετούτη την εποχή.

 Άλλωστε αν δεν προκύψει ως τις 7 Ιουλίου πληρωμή της ληξιπρόθεσμης δόσης για το άρθρο 44, θα ακολουθήσει η διάρρηξή του και η επιστροφή της ΑΕΚ σε χρέη που ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ τα οποία αναπόφευκτα θα την οδηγήσουν σε πτώχευση.

Ο Ντέμης έχει στο μυαλό του ότι αυτή πρέπει να είναι προτεραιότητά του, όμως πρόκειται για 1,2 εκατ. ευρώ τα οποία δεν υπολόγιζε στην αρχική σούμα του, όταν δηλαδή αποφάσιζε να ενεργοποιηθεί με την επιθυμία και την προσδοκία εξεύρεσης λύσης για την ΑΕΚ. Ήλπιζε και πίστευε βλέπετε ότι οι αμέτοχοι θα κάνουν τουλάχιστον το μίνιμουμ του χρέους τους πληρώνοντας τη δόση που οδηγεί την ΑΕΚ σε καταστροφή. Ωστόσο αυτό (όπως και πολλά άλλα) δεν συνέβη.
  • Ο Μπεθάνης και η ανάθεση
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Football-ista το ποσό αυτό ο Ντέμης επιχειρούσε να το εξασφαλίσει μέσω της ενεργοποίησης του επιχειρηματία (δραστηριοποιούμενου στο Real Estate) Γιάννη Μπεθάνη, ενός εκ των φερόμενων ως υποψηφίων χρηματοδοτών της ΠΑΕ. Όμως φαίνεται ότι ση συνεργασία αυτή προκύπτει κώλυμα το οποίο αφορά στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Μπεθάνης ζητεί από την Ντέμη να μεσολαβήσει (και να φροντίσει) για την απευθείας ανάθεση του έργου στη δική του εταιρεία (AIMS-TANEO fund) προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην επιλογή ενός εκ των κατασκευαστικού ομίλων με τους οποίους συνεργάζεται ο Μπεθάνης (λέγεται ότι ο ένας εδρεύει στην Ρωσία και ο άλλος στη Γερμανία).

Ωστόσο αυτό είναι ένα εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί έτσι εύκολα και απλά όταν στη μέση υπάρχει η Ερασιτεχνική η οποία υποχρεούται να βάλει στο παιχνίδι ακόμα 2-3 εταιρείες που φέρονται ότι ενδιαφέρονται για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Κάποιες εξ αυτών μάλιστα το έχουν δείξει και εμπράκτως με επίσης επαφές. Είτε με μέλη της μάνας ΑΕΚ, είτε με τον Γιάννη Βούρο ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ειδικές συνθήκες για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για την ΑΕΚ.
Οι εταιρείες αυτές, όπως είναι λογικό, νόμιμο και ορθό, ζητούν διαγωνισμό και ετοιμάζουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους. 

Πιο σημαντική και ελπιδοφόρα περίπτωση από όλες είναι η Κινεζική εταιρεία CSCEC με ανθρώπους της οποίας ο Γιάννης Βούρος βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή και πλέον τους περιμένει στην Αθήνα για ανταλλαγή απόψεων και λεπτομερειών ενός πιθανού project.

 Το αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει τον Γιάννη Μπεθάνη στην απόφαση να απόσχει από την προσπάθεια που κάνει ο Ντέμης για τη σωτηρία της ΑΕΚ ουδείς μπορεί να την γνωρίζει. 

Ωστόσο πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι σαφές ότι επιχειρεί την ενασχόλησή του έχοντας πάντοτε στην άκρη του μυαλού του το project "γήπεδο στη Νέα Φιλαφέλδεια".

Περισσότερα »