Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μία ανάσα από Τσέλσι ο Χουλκ

Σε συμφωνία με την Πόρτο έχει έρθει η Τσέλσι για την απόκτηση του Χουλκ, όπως αναφέρει η "Guardian", και πλέον απομένει να τα βρει με τον ποδοσφαιριστή.


Την μπάνκα στον αέρα είναι διατεθειμένος να τινάξει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Μπορεί το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ να κατακτήθηκε, αλλά ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι δε σταματά να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Η πρώτη μεταγραφή ήταν ο Μάρκο Μαρίν, ενώ οι Λονδρέζοι έχουν κλείσει και τον Έντεν Αζάρ, η απόκτηση του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Για τον δεύτερο δόθηκαν περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά φαίνεται πως δε θα είναι ο Βέλγος η πιο ακριβή καλοκαιρινή μεταγραφή των "μπλε".
Σύμφωνα με την "Guardian" ο Χουλκ είναι μία ανάσα από την 

Τσέλσι και πολύ δύσκολα θα χαλάσει αυτή η μεταγραφή. Μπορεί η Πόρτο να διέδιδε πως η ρήτρα του Βραζιλιάνου είναι στα 100 εκατομμύρια ευρώ, όμως, το εν λόγω δημοσίευμα ισχυρίζεται πως τελικά η ρήτρα του ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Συν τοις άλλοις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόταση από άλλη ομάδα πλην της Τσέλσι και γι' αυτό ο Πίντο Ντα Κόστα έχει συναινέσει να παραχωρήσει τον 25χρονο με 47,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ του παίκτη και των Λονδρέζων, κάτι που θα γίνει αργά ή γρήγορα. Ο Χουλκ επιθυμεί να πάει στην Αγγλία και έτσι όλα δείχνουν πως οι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ θα ολοκληρώσουν μία ακόμη μεγάλη μεταγραφή.

Περισσότερα »

Ελεύθερος ο Ροναλντίνιο

Ο Ροναλντίνιο αποτελεί παρελθόν από την Φλαμένγκο, καθώς έκανε καταγγελία για οφειλόμενα και το δικαστήριο έσπασε το συμβόλαιο.


Ο σχέσεις του Ροναλντίνιο με την Φλαμένγκο ήταν εδώ και καιρό προβληματικές, έτσι πολύ φυσιολογικά ήλθε το διαζύγιο.
Ο 32άσος κινήθηκε νομικά για τα πολλά εκατομμύρια που του οφείλει ο σύλλογος από μισθούς, μπόνους και χορηγούς και δικαιώθηκε.

Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του ποδοσφαιριστή κάτι που σημαίνει πως μπορεί να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο, κάτι που αργότερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έκανε πραγματικότητα.
Η Φλαμένγκο γνωστοποίησε πως θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου, Πατρίσια Αμορίμ, δήλωσε έκπληκτη.
"Πάντα φροντίζαμε όλα τα ζητήματα για τον Ροναλντίνιο. Δεν περιμέναμε τέτοια συμπεριφορά από αυτόν. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια του νομικού τμήματος. Ο σύλλογος είναι πάντα πάνω από οποιονδήποτε", τόνισε η Πατρίσια Αμορίμ.
  • Σε κακή κατάσταση ο "Ρόνι"
Ο Ροναλντίνιο είχε πάει στην Φλαμένγκο τον Ιανουάριο του 2011, επιστρέφοντας στην Βραζιλία από την Ευρώπη, αλλά πρόδωσε την Γκρέμιο, στην οποία αναδείχθηκε και λατρεύτηκε.
Στο Brasileirão 2011 δεν ήταν καλός, ενώ ήδη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Brasileirão 2012 απογοήτευσε και μάλιστα αποδοκιμάστηκε έντονα στο ματς με την Ιντερνασιονάλ το περασμένο Σάββατο.

Περισσότερα »

Κάρλος, Μπρίτο και Φατί

Κάρλος, Μπρίτο και Φατί βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Ο ΠΑΟΚ -όπως δήλωσε και ο Γιώργος Δώνης κατά την παρουσίασή του- έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και μάλιστα ο Ελληνας προπονητής υπέδειξε και τις θέσεις που κατά την γνώμη του ο "Δικέφαλος" χρειάζεται ενίσχυση. 
Tην Παρασκευή (1/6) η εφημερίδα "Σπορ του Βορρά" αναφέρει πως στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ έχουν μπει οι Καρλος, Μπρίτο και Φατί.


Στο ρεπορτάζ μεταξύ άλλων γράφεται: "Τρεις από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, οι περιπτώσεις των οποίων πρόκειται να κριθούν τις επόμενες ημέρες είναι οι Μπρίτο, Χοσέ Kάρλος και Φατί. Μετά και την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του ατην τεχνική ηγεσία, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στρέφουν την προσοχή τους στην ενίσχυση του ρόοτερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να μην άφησε πολλά περιθώρια έλευσης στην Τούμπα παικτών με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι στη λίστα του βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και το όνομα του Λουίζ Μπρίτο. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο, δε δεσμεύεται πλέον με συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Περιστερίου και η περίπτωσή του εξετάζεται από τον Ζήση Βρύζα και τους συνεργάτες του.

Στον ΠΑΟΚ κάνουν σκέψεις και για τον 26χρονο μέσο Ρικάρντο Φατί.


Ο Γάλλος παίκτης διακρίθηκε στη σεζόν που έληξε με τη φανέλα του Αρη, από τον οποίο αναμένεται να μείνει ελεύθερος (έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά), έχοντας καταθέσει προσφυγή λόγω των οφειλομένων χρημάτων. Στη λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ υπάρχει και το όνομα του Χοσέ Κάρλος. Ο 25χρονος Ισπανός μέσος απασχόλησε ήδη από το τέλος των αγώνων για τα πλέι οφ".

Περισσότερα »

Οι αριθμοί της Εθνικής Ελλάδας

Διαβάστε τον δεκάλογο της Εθνικής Ελλάδας στο EURO 2012 όπως τον παρουσιάζει γνωστή ιστοσελίδα.


Η Εθνική μας γι ακόμα μία φορά βρίσκεται στο προσκήνιο. Βέβαια τις δυο προηγούμενες ήταν για "κακό" λόγο, χειρότερος τερματοφύλακας και χειρότερη εμφάνιση.
Τώρα όμως το γνωστό site Bleacher Report αναλύει την Ελλάδα σε δέκα κομμάτια και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνει αρκετά καλά.
  •  1) Φερνάντο Σάντος
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάτσει στον πάγκο μεγάλων ομάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα βρέθηκε σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.
Από εκεί και πέρα με την Εθνική ήταν για 17 σερί ματς αήττητος, ενώ συνολικά μετρά μόλις μία ήττα (10Ν-9Ι-1Η) 
  • 2) Η επίθεση
Η Εθνική Ελλάδας δεν σκοράρει τα τελευταία δυο χρόνια. Ο Φάνης Γκέκας είχε βγει πρώτος σκόρερ το 2010 με 10 γκολ, όμως από τότε Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Φετφατζίδης την κρατάνε ψηλά.
Σαμαράς, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Γκέκας έχουν πετύχει τρία γκολ σε 27 παιχνίδια μαζί συνολικά τελευταία. 
  • 3) Οι τρεις παλιοί
Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές έχουν παραμείνει στην ομάδα από το 2004. Ο Κώστας Χαλκιάς, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης.
Οι δυο τελευταίοι ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. 
  • 4) Το ρεκόρ του Κάρα
Ο Γιώργος Καραγκούνης μετρά 117 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής μας και θέλει τρία ματς για να πιάσει τον Θόδωρο Ζαγοράκη.
Αν καταφέρει μάλιστα να προκριθεί η Ελλάδα στην επόμενη φάση, μπορεί να γίνει ο ρέκορντμαν της ομάδας. Ο Καραγκούνης παίζει από το 1999 στην Εθνική. 
  • 5) Η καλή άμυνα
Η Ελλάδα δέχθηκε μόλις πέντε γκολ στα προκριματικά των ομίλων, ένας αριθμός εντυπωσιακός σε σχέση με τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν.
Κι αυτό ενώ η θέση στους ακραίους αμυντικούς αλλάζει συχνά 
  • 6) Έμπειροι παίκτες
Μπορεί ο Σάντος να πήρε νέα παιδιά στην Εθνική, όμως όλα δείχνουν πως θα στηριχθεί στους βετεράνους γι ακόμα μία φορά.
Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης και Φωτάκης δύσκολα θα βγουν από το αρχικό σχήμα.  
  • 7) Μητρογκόλ!
Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας επιθετικός με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Στο πρωτάθλημα πέτυχε 16 γκολ, ενώ σκόραρε για οκτώ σερί παιχνίδια! 
  • 8) Πάντα ψηλά
Η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από την πρώτη δεκάδα της λίστας με τις χώρες του κόσμου.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 14η θέση και ίσως πάει ακόμα καλύτερα. 
  • 9) Πολλοί νεαροί παίκτες
Εκτός από τους έμπειρους η Ελλάδα έχει πολλούς ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών. Νίνης, Φετφατζίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και κοντά ο Μήτρογλου. 
  • 10) Για όσους παίζουν στοίχημα
Ας δούμε τι δίνουν οι εταιρείες για την Ελλάδα:
Πρόκριση ως πρώτη δίνει: 4.5
Πρόκριση στον όμιλο: 1.5
Κατάκτηση του EURO: 80

Περισσότερα »

Τα ρόστερ των ομάδων που δεν πήραν άδεια

Διαβάστε ποιοι παίκτες παραμένουν στις έξι ομάδες που δεν κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση και πως διαμορφώνονται τα ρόστερ τους.



Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και την τιμωρία των έξι ομάδων (ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΣ, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Πανιώνιος), ο ποδοσφαιρικός χάρτης διαμορφώνεται αλλιώς.
Οι έξι ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα μεταγραφών για παίκτες άνω των 22 ετών, ούτε καν το δικαίωμα να ανανεώσουν συμβόλαια που τελείωσαν σε παίκτες άνω των 22 ετών επίσης. Έτσι εμείς σας παρουσιάζουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες τη νέα σεζόν, με τους υπάρχοντες παίκτες.
  •   ΑΕΚ: Χάνει όλη την παλιά φουρνιά 
Οι ΑΕΚ χάνει τέσσερις ποδοσφαιριστές (Καφές, Γεωργέας, Κάρλος, Βάργκας) συν τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο που έχουν τονίσει πως σταματάνε την καριέρα τους (ο δεύτερος το έχει αφήσει ανοιχτό να συνεχίσει).
Από εκεί και πέρα απίθανο μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Κώστας Μανωλάς, καθώς το πλάνο της νέας σεζόν θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με φέτος.
Η ΑΕΚ λοιπόν εκτός από τους νεαρούς θα μείνει και με τους έμπειρους: Αραμπατζή, Κωνσταντόπουλο, Κοντοέ, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Σιαλμά, Ρίκκα, Μάκο, Καράμπελα, Γκούντγιονσεν (αν μείνει) και Λαγό. 
  • Πανιώνιος: Ξεμένει από επιθετικούς
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα χάσει πέντε ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Πόγκασιτς, Πιέρ, Ντιμπαλά, Κούτσι, Μιλοβάνοβιτς και Αντούνιες. Με λίγα λόγια χάνονται οι έμπειροι φορ Κούτσι και Ντιμπαλά που βοήθησαν την ομάδα να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.
Το καλό για τον Πανιώνιο είναι πως έχει ένα κορμό με καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές για να βγάλει άνετα τη σεζόν, όμως δεν θα μπορέσει να τους κάνει ανανέωση στα συμβόλαια, αφού από τους βασικούς μόνο 2-3 είναι κάτω των 22 ετών.
Αριθμητικά πάντως η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει πάνω από 20 ποδοσφαιριστές έτοιμους.   
  • ΟΦΗ: Σε τραγική θέση
Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. Ο ΟΦΗ χάνει συνολικά 14 ποδοσφαιριστές! Αναλυτικά αυτοί είναι οι: Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Γεωργίου,Ταυλαρίδης, Ούκαρ, Κάλαϊτζιτς, Σίσιτς, Πίτσος, Μπόντορ, Παπουλής, Ζόρντι Λόπες, Χόρχε Λόπεθ, Μάντζιος.
Αν βάλουμε και τα οικονομικά προβλήματα στη μέση τότε η κατάσταση ξεφεύγει αρκετά. Τώρα ποιοι ποδοσφαιριστές μένουν; Ελάχιστοι. Για την ακρίβεια από την βασική ενδεκάδα είναι μόλις πέντε! Οι υπόλοιποι πέντε είναι νεαροί και ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν αρκετά. 
  • Άρης: Χάνει όλη την ποιότητα
Ο Άρης αριθμητικά δεν έχει μεγάλο πρόβλημα, αφού κορμός ποδοσφαιριστών υπάρχει για να καλύψει μία σεζόν. Το πρόβλημα είναι όμως πόσοι από αυτούς που έχουν συμβόλαια θα δεχθούν να συνεχίσουν στους κίτρινους.
Στον πάγκο τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς αποχωρούν οκτώ βασικοί ποδοσφαιριστές: Πρίττας, Ακόστα, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί, Ντίκο, Σηφάκης, Σολτάνι ενώ ο Κατιδης έχει κάνει προσφυγή.
Ο Νέτο έχει δηλώσει πως θα φύγει, ενώ ο Καστίγιο δύσκολα θα συνεχίσει στους κίτρινους.  
  • Κέρκυρα: Ξέμεινε από παίκτες
Το πρόβλημα με την Κέρκυρα είναι πως χάνει ποδοσφαιριστές που βοήθησαν αρκετά την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Μιλάμε για τους: : Ιωάννου, Τσίγκα, Γκουστάβο, Κοντοδήμο, Μίχο, Γραμμόζη, Γκαλίνοβιτς, Μαρτίν. Εκτός πλάνων είναι οι: Μαζνόφ, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς και Βέντσελ.
Έτσι στο ρόστερ παραμένουν ελάχιστοι παίκτες για το βασικό σχήμα, κυρίως όμως στην επιθετική γραμμή. 
  • ΠΑΣ Γιάννινα: Χάνει τον κορμό του
Στον ΠΑΣ πιάστηκαν απροετοίμαστοι και η αλήθεια είναι πως χάνουν τον κορμό τους, που φέτος χάρισε άνετα την παραμονή στην κατηγορία.
Συγκεκριμένα αποχωρούν οι: Κυριάκος, Μπεσέρα, Πάντος, Μπακαγιόκο, Κηπουρός, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μπεσέρα, Βάντερσον, Σκούφαλης και Ζαμπρέλα.
Ερωτηματικά είναι επίσης οι: Σκούφαλης και Μπάρκογλου.

Περισσότερα »